Vorige week mocht ik op uitnodiging van Beleef Woerden mijn eigenste Woerden ontdekken. Samen met een vriendin en een aantal anderen gingen wij alle gave plekken in Woerden af. En zelfs voor ons Woerdenaren, geboren en getogen, was dit erg leuk en stiekem ook leerzaam.

Tijdens de Culture en Cuisine 2019 Instagram tour zijn wij langs verschillende overheerlijke restaurantjes geweest en hebben wij nog wat van de cultuurstukken gezien die Woerden heeft. Een gids kon ons met volle passie hier alles over vertellen.

Chocolade heaven bij Brownies en Downies

De dag begon bij Brownies en Downies. Een restaurant die op meerdere plekken in het land zit en werkt met mensen met een beperking. Het is zo mooi om te zien hoe deze mensen hier werken en echt lol hebben in wat ze doen.

Voor ons verscheen een plank vol met brownies, een chocolade fondue, fruit, snoepjes. Echt een chocolade heaven te noemen. Gelukkig hadden ze ook rekening gehouden met mij, ik kreeg een overheerlijke vegan brownie. Dus mensen met lactose-intolerantie, melkeiwitallergie of die vegan zijn kunnen ook genieten van een heerlijke brownie. 

Kaasmarkt met boeren handjeplak en kaasmaken

Elke zaterdag is er markt bij ons op het plein. Eigenlijk kom ik hier dus nooit en daardoor zag ik allemaal nieuwe dingen. Er waren kaasboeren die echt nog handjeklap deden, daarnaast stond er een koe op het plein en zag je hoe kaas gemaakt wordt. Ook lopen er kaasmeisjes op het plein rond en kan je verschillende leuke foto’s maken die lekker oer en oer toeristisch zijn.

VR’s Lemonade bij Stadshotel Van Rossum

Een plek waar ik vaak kom voor een borrel is Van Rossum, superleuk dat we hier ook heen gingen. Het is een prachtig pand, het oude Arsenaal van Woerden en dat hebben ze omgetoverd tot een prachtig hotel-restaurant. De kamers had ik nog nooit vanbinnen gezien, dus ik vond het erg leuk om die ook een keer gezien te hebben. Opzich niet heel raar gezien het hotel bijna in mijn achtertuin staat. 

Wij zaten hier niet aan een lekkere Gin-Tonic, nee wij zaten aan de VR’s Lemonade en dit is echt een aanrader. Als hapje kregen wij een broodje met paté die ook heel lekker was. Deze zit ook op de borrelplank en de borrelplank is heel leuk en ligt vol lekkers. Dikke aanrader met een fles wijn of met de lemonade.

Kaaspakhuis Woerden

Woerden is een van de steden waar kaas vandaan komt. Sinds een aantal jaar hebben wij nu ook een prachtig kaaspakhuis waar je van alles kunt leren over kaas en je kan er zelfs een kaasproeverij bij krijgen. Ik ben totaal geen kaasliefhebber, maar het is wel leuk om te zien. Wat ik ook erg leuk vind is dat de vroegere bewoners van mijn huis ook de eigenaar waren van het kaaspakhuis. Wel een grappig feitje zo.

Goddelijke truffel risotto bij Viviamo

Lekker Italiaans eten doe je bij Viviamo en je eenmaal die lekkere truffel risotto op hebt, dan wil je geen andere meer. Wat een feestje was dat zeg op om te eten. Viviamo maakt zelf ook de limoncello die je in vaten bij de bar ziet staan. Wij kregen daarom een limonsecco, limoncello met prosecco. Zeker nu dat warme weer er weer aankomt is dit drankje echt een aanrader.

Lees ook: Amé Derks – jongste advocaat van Nederland | Ambitieuze meiden

Windmolen de Windhond

Windmolen de windhond

We hebben ook nog een windmolen staan waar echt nog meel gemaakt wordt, deze heet de windhond. Het wordt bewoond door een oudere man die hier nog aan het werk is. Iedere woensdag is het mogelijk om de molen te beklimmen en dan kan je ook direct het prachtige uitzicht zien. Ik was hier nog nooit boven geweest, of überhaupt binnen, maar wat een uitzicht zeg. En daarnaast natuurlijk leuk om te zien hoe die molen er van binnen uitziet. Al was de trap wel een dingetje om te beklimmen. Heel stijl.

Plein 7

Plein 7

Nog een lekker restaurantje, hier kom ik eigenlijk bijna nooit. Dus ook wel leuk om weer een keertje te komen. Wij kregen een borrelplank vol met lekkere vleesjes, kaas en brood met dip. Plein 7 is een sfeervol restraurant in een oud pand, zoals het meeste in het centrum van Woerden en je kijkt uit op ons oude gemeentehuis en wat is dat een prachtig pand.

Gare Pompidou

Samen met zusje is Gare Pimpidou de nieuwste aanwinst in de Woerdense horeca. We hadden helaas geen tijd om hier echt op bezoek te gaan, maar we hebben wel even snel een blik naar binnen geworpen. Ik ben hier nog niet geweest, dus of het een aanrader is weet ik nog niet. Al hoor ik positieve verhalen. Het is van binnen wel echt prachtig. Heel knus en gezellig en zoals ze wilden in de sfeer van een oud treinstation. Het pand waar het inzit was vroeger de wasserij van de defensie. 

De stukjes Woerdense cultuur 

Wij hebben verschillende mooie en oude bezienswaardigheden. Zo hebben wij een prachtig kasteel en een mooie katholieke kerk, de sint Bonaventura. Het kasteel is vroeger voor verschillende dingen gebruikt, zo zat er verschillende keren een gevangenis in. Nu wordt het vooral gebruikt als prachtige trouwlocatie, je kan zalen huren en op zaterdag en zondag is het café open voor een hapje en drankje.

De kerk hebben wij verder niet van binnen bekeken, wel kan ik je zeggen dat hij erg mooi is. En daar zal je ook maar op moeten vertrouwen, want in kerk mag je geen foto’s binnen maken natuurlijk.

In de media, want het AD wilde nog een interviewtje

Bij het Kasteel kreeg ik nog te horen dat ik even een interview mocht doen met iemand van het AD. Superleuk natuurlijk dat ze wilden weten hoe de Woerdenaar van de groep het vond om Woerden te “ontdekken”.

Lees hier het artikel.

Klimmen naar de top van de Petruskerk

Uitzicht petruskerk

Kerken hebben wij genoeg in Woerden, zo hebben wij ook de Petruskerk en die kan je beklimmen. Het is een pittige klim, maar je krijgt er wel een prachtig uitzicht voor terug. En als je geluk hebt, dan zie je zelfs Amsterdam liggen.

Cocktail o’clock bij Bistronoom

Bistronoom Woerden

Als je het een speciaal restaurant wilt in plaats van iets standaards, dan ben je bij de Bistronoom op het juiste adres. Ze hebben hier echt lekker eten en het is echt verrassend. De kok maakt bijzondere smaakcombinaties, maar ze zijn wel altijd echt top. Het moet wel je smaak zijn, maar ik ben hier elke keer aangenaam verrast door de heerlijke creaties die hij maakt. We kregen hier een amuse en een heerlijke cocktail en het was er ook zo prachtig uit.

Bedankt Beleef Woerden

De organisatie die achter dit evenement zat is Beleef Woerden. Een bureau speciaal voor toerisme die wil dat er meer toerisme naar Woerden komt. Wij krijgen steeds meer toeristen in ons mooie stadje, maar het kan natuurlijk altijd meer. En zoals je leest hebben wij hier echt de meest prachtige dingen en de lekkerste restaurantjes.

Ben jij wel eens in Woerden geweest?

Bewaren op Pinterest

Pinterest pin Woerden
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x