Je eigen ambities najagen, doen wat je leuk vind. Dat is belangrijk in het leven. Voor iedereen is dit wat anders en dat is maar goed ook. Ambitieuze meiden hebben vaak interessante verhalen die anderen motiveren en dingen leren. Daarom wil ik de ambities van deze echte power vrouwen met je delen. Laat je inspireren door de vrachtwagenchauffeur Cornelia.

vrachtwagenchauffeur Cornelia

Veel vrouwen zitten er niet achter het stuur van een vrachtwagen. De meeste vrouwen voelen zich niet geroepen tot dit “echte mannenberoep”. Kom op, in de 21e eeuw denken we toch niet meer zo bekrompen? Vrouwen zijn net zo krachtig als mannen en hebben de vrijheid om elk beroep uit te oefenen wat ze willen.

Om vrachtwagenchauffeur Cornelia mede namens STL in het zonnetje te zetten mocht ik haar een heerlijke chocoladevrachtwagen geven. Hiernaast hebben we gesproken over het beroep vrachtwagenchauffeur. Hoe kwam Cornelia tot het beroep vrachtwagenchauffeur?

Hoe het vrachtwagenchauffeur avontuur begon

Haar vader was 30 jaar geleden vrachtwagenchauffeur, toch rolde ze niet op deze manier in het beroep. Hij was er al jaren mee gestopt. Als 18-jarig meisje sprak het beroep vrachtwagenchauffeur haar erg aan, toch bepaalde ze haar rijbewijs niet en was ze niet werkzaam als vrachtwagenchauffeur. Ze had verschillende baantjes, in de zorg, in de beveiliging, in de bouw en bij Post NL. Bij Post NL kreeg ze de mogelijkheid haar groot rijbewijs te halen en met vrachtwagens te rijden. Echter liep het na een reorganisatie toch wat anders. Er kwam een nieuwe eigenaar en het feest ging niet meer door.

Lees ook het verhaal over Patrycja die van Polen naar Amsterdam verhuisde.

Support van papa en mama

Haar ouders hebben haar uiteindelijk gestimuleerd om alsnog haar rijbewijs te gaan halen. Binnen een aantal maanden wist ze haar rijbewijs te behalen en mocht ze eindelijk rijden in die hele grote vrachtwagen. Het rijden voor een opdrachtgever klonk haar niet echt als muziek in de oren. Ze begon haar eigen bedrijf waarbij de ze afwisseling heeft tussen verschillende opdrachtgevers. Sinds deze zomer is ze echt voor zichzelf begonnen. Ze rijdt nu Lidl groentes, bloemen en soms zelfs voor de Douane op Schiphol. Lekker divers, zo werkt ze ook met verschillende bedrijven, even lekker een praatje maken, kopje koffiedrinken. Supergezellig en op die manier ook totaal geen eenzaam beroep als je in je eentje in de wagen zit.

Vrachtwagen kopen en pimpen

Het grootste voordeel om je eigen vrachtwagen te hebben, die van jou is en niet van de baas, is dat je alles zelf mag bepalen. De vrachtwagen werd vanuit Duitsland geïmporteerd en helemaal opgepimpt. Haar vader papa Jan rijdt twee keer per week mee in de vrachtwagen en die ging ook mee naar onze afspraak, superleuk. Hij heeft zijn eigen hoekje in de wagen en op het raam staat zelfs “papa Jan”. Dat is het leuke van je eigen wagen hebben, je kan ermee doen wat je zelf wilt. En de auto, die voelt nu als kart karretje.

Lees ook: Janine heeft een duurzaam kledinglabel opgericht

Rijden op navigatie doet ze nooit meer

Vrouwen zouden de weg nergens kunnen vinden? Nou Cornelia rijdt anders nooit meer op navigatie. Ondertussen kent ze overal de weg en rijdt ze overal blindelings naar toe. Onderweg komt ze vaak mooie plekjes tegen, dan houdt ze even pauze, pakt ze haar klapstoeltje uit de wagen en heeft ze een lunch of een koffiebreak op de mooiste plekjes. Tussendoor nog even een fotootje maken van hoe mooi de omgeving wel niet is. Toch wel een gaaf voordeel van het beroep, je ziet mega veel bijzondere en gave plekken in Nederland.

Ben jij na Cornelia’s verhaal benieuwd geworden naar het beroep vrachtwagenchauffeur? Neem dan eens een kijkje op www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl

5 1 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x