Als ondernemer komen er veel kosten op je af. Zeker in het begin zal je hard moeten werken om geld te verdienen. Een dure boekhouder in de arm nemen zit er daarom niet altijd in. Toch is het veel duurder als je een fout maakt die een boete oplevert. Belastingaangiften doen zonder kennis is namelijk heel lastig. Met deze tips kan jij voordelig je eigen boekhouding doen.

voordelig boekhouding

Naast deze blog heb ik mijn eigen bedrijf Emma’s Tax Law. Een bedrijf waarbij ik (startende) ondernemers help hun boekhouding en belastingaangiften op orde te krijgen. Daarnaast deel ik op de blog van mijn website veel goede tips en ook op Instagram deel ik veel goede tips. Alles om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ook op AmbitiEmma.com kan je goede tips voor ondernemers vinden.

Goed boekhoudprogramma

Een van de belangrijkste dingen is dat je kiest voor een goed boekhoudprogramma. Er zijn veel boekhoudprogramma’s waar je uit kan kiezen. Kies hier een goede uit die bij jou past en kies nooit voor excel. Dit is namelijk helemaal niet overzichtelijk en super fout gevoelig. En fouten kan je echt beter voorkomen. Het is veel beter om aan online boekhouding te doen

Houd je uren netjes bij

Het is super belangrijk om je uren bij te houden, want door te voldoen aan het urencriterium krijg je belastingvoordeel. En dit voordeel kan oplopen tot wel duizenden euro’s dus houdt ergens netjes je uren bij. Het zou zonde zijn als je dit voordeel mis loopt.

Voorkom het maken van fouten

Het maken van fouten is menselijk, alleen in je boekhouding wil je dit graag voorkomen. Als je iets niet weet, pak dan google erbij en zoek naar een betrouwbare bron met uitleg. Kies voor de site van de Belastingdienst of een blog van een boekhouder/accountant/belastingadviseur.

Tijdens het controleren van de boekhouding van mijn klanten zie ik regelmatig dezelfde fouten voorbij komen. Deze fouten bundel ik in blogs, zodat jij hiervan kan leren.

Lees ook: Hekel aan boekhouding naar eigen boekhoudbedrijf | Nikkie den Dekker

Vraag advies indien je er zelf niet uitkomt

Het doen van de boekhouding en de belastingaangiften is niet eenvoudig. Voor het opstellen van belastingaangiften heb ik een vier jarige hbo studie achter de rug en om straks ook alle super grote bedrijven te kunnen helpen volg ik nu nog een premaster. Als jij iets niet snapt is dat dus helemaal niet gek, het is niet voor niks een hele studie.

Dus als jij vragen hebt, zoek hulp. Via Emma’s Tax Law kan ik je voor een voordelig bedrag helpen om de puntjes op de i te zetten. Bij vragen zoek hulp, want de boetes van de Belastingdienst zijn heel veel hoger dan mijn kosten zijn ;).

Wat zijn jouw favoriete tips om voordelig je boekhouding te kunnen doen?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x