3 voordelen van Pinterest voor je bedrijf

Pinterest is een interessante manier om veel bezoekers naar je website te trekken. Zo vindt ook Ilse, zij is coach op het gebied van bloggen, Pinterest en online geld verdienen. Zij deelt 3 voordelen van Pinterest voor je bedrijf.

Ik ben Ilse van Elleswijk en ik run de succesvolle interieurblog InteriorTwin.com. Met meer dan 50.000 bezoekers per maand ben ik inmiddels fulltime bezig met deze blog. Daarnaast coach ik via ilsevanelleswijk.nl creatieve ondernemers op het gebied van bloggen, Pinterest en online geld verdienen. Op AmbitiEmma.com deel ik 3 voordelen van Pinterest voor jouw bedrijf.

Voordelen van Pinterest voor jouw bedrijf

Gebruik jij Pinterest al zakelijk voor jouw bedrijf? Veel ondernemers beseffen niet dat Pinterest ongekende mogelijkheden heeft. Pinterest is namelijk, na Google en Youtube, de derde grootste zoekmachine van de wereld.

Als visuele zoekmachine heeft Pinterest enorm veel te bieden. Zeker als ondernemer in de interieur, fashion, food of reizen branche is Pinterest echt waardevol voor jouw bedrijf.

Benieuwd waarom? Dit zijn de belangrijkste voordelen van Pinterest.

1. Niet veel volgers nodig

Pinterest wordt vaak net als Instagram en Facebook in het rijtje van social media genoemd. Maar eigenlijk is Pinterest helemaal geen social media, maar een visuele zoekmachine.

In tegenstelling tot andere social media heb je dan ook helemaal niet veel volgers nodig om een groot publiek te bereiken op Pinterest. Door goed te snappen hoe het algoritme op Pinterest werkt en door gebruik te maken van visueel mooie afbeeldingen kan je ook met een klein volgersaantal veel mensen op Pinterest bereiken.

Het voordeel van Pinterest is ook dat mensen snel via zo’n pin doorklikken naar je website. En dat is waar je ze wilt hebben, want daar verkoop je jouw product of dienst.

Heb je geen mooie afbeeldingen die je kan delen op Pinterest? Gebruik Canva om stockafbeeldingen te bewerken en combineren deze met tekst die past bij jouw bedrijf. Zo heb je toch een unieke afbeeldingen en Pinterest houdt van plaatjes met tekst! En het grote voordeel is dat dit een GRATIS tool is.

2. Pin blijft lang trending

Vind jij het ook zo frustrerend dat je op Instagram en Facebook actief moet blijven om zichtbaar te zijn? Een afbeelding is daar maar kort zichtbaar, dus om in beeld te blijven moet je regelmatig wat posten.

Alhoewel regelmatig posten op Pinterest ook echt verstandig is, blijft een pin veel langer trending dan op Instagram en Facebook en dit vind ik een belangrijk voordeel van Pinterest.

Gemiddeld blijft een pin vier maanden trending. Dat is veel langer dan de paar uur op Instagram of Facebook! Sterker nog, ik heb meerdere pins die al meer dan een jaar honderden bezoekers per week naar mijn website trekken.

Lees ook: 3 beste samenwerkingsplatformen voor Influencers

Ook als ik nu niks nieuws meer zou pinnen op Pinterest zouden nog duizenden bezoekers per maand InteriorTwin.com bezoeken. In het begin is Pinterest best wat werk, maar als het eenmaal loopt dan loopt het en hoef je niet zo heel veel meer te doen aan Pinterest.

Pinterest heeft wel een klein nadeel: het duurt veel langer voor een pin opgepakt wordt en dus trending kan worden, dit kan wel 9 maanden duren. In het begin zal je dus vooral geduld moeten hebben.

Heb je vooral kortlopende acties? Dan is Pinterest wat lastiger, maar met adverteren kan je een pin wel extra snel trending maken. Toch is ook met kortlopende acties Pinterest heel interessant en dat heeft met het volgende voordeel te maken.

3. Mensen met een koopintentie

Het belangrijkste voordeel van Pinterest t.o.v. Facebook en Instagram is toch wel dat op Pinterest veel meer mensen met een koopintentie zitten. De kans dat je hier iets verkoopt n.a.v. een post is dan ook veel groter dan op andere social media.

Lees ook: Affiliate programma’s die jouw geld opleveren | Social media

Niet zo gek, omdat Pinterest vooral als zoekmachine werkt zoeken mensen hier gericht naar een oplossing van hun probleem. Natuurlijk werkt Pinterest ook als inspiratieplatform, maar veel vaker wordt Pinterest gebruikt op zoek naar antwoorden. En als jij met jouw product of dienst dit antwoord kan bieden dan is Pinterest het platform voor jou!

Ben jij enthousiast geworden en wil je direct met Pinterest aan de slag? Bekijk dan nu hoe je Pinterest zakelijk kan gebruiken.

Heel veel succes met pinnen!

Dikke kus, Ilse

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x