Verhalen van anderen kunnen mij heel erg inspireren. Zo sprak ik laatst met Patrycja, een Poolse vrouw die het niet makkelijk heeft gehad. Zij kwam van Polen naar Amsterdam, na haar bedrijf failliet was gegaan en heeft het nu beter dan ooit.


Dat je niet in een rijk nest geboren hoeft te worden om carrière te maken, dat heeft Patrycja wel bewezen. Opgegroeid in een van de armste gebieden van Polen, tegen de Oekraïne grens aan. Voor haar werd het al snel duidelijk, dit was niet zoals ze haar leven wilde leiden en ze besloot hier werk van te maken.

Werken vanaf jongs af aan

Vanaf jongs af aan werkte ze op allerlei plekken om geld te verdienen. Allerlei verschillende baantjes, die niet al te best betaalde. Toen ze klaar was met school besloot ze om accessoires te gaan verkopen. Ze begon voor zichzelf en kocht allemaal dingen in, dingen die er in Polen niet waren. Hiermee verdiende ze veel geld, daarmee kocht ze een mooi huis en een paar auto’s.

Lees ook: Ambitieuze meiden | Vrachtwagenchauffeur Cornelia

Helaas ging niet alles zoals gehoopt en kon haar bedrijf niet blijven bestaan. Een van haar leveranciers woonde in Amsterdam en na haar zaak failliet ging, besloot ze al haar spullen te pakken, haar huis en alles te verkopen en met dat geld naar Nederland te keren.

Verhuizen van Polen naar Amsterdam

In Amsterdam kocht ze een klein appartementje en begon ze met het werken in een kledingwinkel. Daarnaast volgde ze een cursus Nederlands om zo mee te komen met de taal. Ze leerde andere Polen kennen die in Nederland wonen, hier viel haar direct een ding op, de taalbarrière. Patrycja sprak ondertussen goed Nederlands, maar deze Polen die in de bouw werkte niet. Zij wilden klussen, maar dat was niet altijd even makkelijk.

Lees ook: Ambitieuze Daniëlle is student met eigen bedrijf

Zo ondernemend als Patrycja is, zag ze hier direct een businessmodel in. Ze startte haar eigen bedrijf Pinja, zocht klanten en voerde de gesprekken, de jongens die voerden de klussen uit. Nu nog steeds is dit het werk van Patrycja, maar ook de kledingwinkels bleef ze leuk vinden, daarom werkt ze nu in het weekend in een kledingwinkel in Amsterdam.

Ze ontmoette een leuke vent

Een andere leuke bijkomstigheid van het komen naar Nederland is dat ze een leuke vent aantrof. Via een datingsite leerde ze elkaar kennen en ze zijn zelfs getrouwd. Na samen gewoond te hebben in Patrycja’s appartement Amsterdam wonen ze nu in een woonboot op Vinkeveense plassen met een lieve baby.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x