Hoe leuk is het om je vakantiefoto’s te plaatsen in een fotoboek? Een ideale manier om je vakantieherinneringen te bewaren. Mijn ouders deden het altijd en ze maakte de tofste fotoboeken. Na Indonesië wilde ik een glossy magazine maken, vol met foto’s van mezelf en van Indonesië. Dit magazine maakte ik bij fotofabriek.nl.

Het maken van een fotoboek klinkt mega simpel, maar dat ik mijn fotoboek van vorige zomer pas net in huis heb, zegt misschien wel genoeg. Door school, werk en mijn blog kon ik geen tijd vinden om er nu echt voor te zitten. Naast de tijd die het kost moet je ook veel keuzes maken, je foto’s op een soort gelijke manier krijgen en puzzelen welke foto je waar wilt hebben.

Formaat van het fotoboek

Bedenken in welk formaat je het boek wilt is al best lastig, nu had ik mezelf een glossy ingebeeld dus dat werd een staand A4 boek. Mocht je geen idee hebben, fotofabriek.nl heeft echt mega veel formaten en je kan maar één keer kiezen, of je moet al je werk opnieuw willen doen.

Foto’s bewerken en selecteren

Op vakanties maken we altijd heel veel foto’s en op veel verschillende aparaten, soms heel handig, soms ook niet. Sommige foto’s leken helaas wel verdwenen. Nadat ik de foto’s had uitgekozen die ik wilde gebruiken, heb ik ze bewerkt in Lightroom van Adobe zodat elke foto hetzelfde filter kreeg en er uiteindelijk een geheel met de foto’s zou ontstaan. Het bewerken doen veel mensen niet, maar dat is ieder zijn keus toch? Let wel op dat alle foto’s van een goede kwaliteit zijn en je geen meldingen krijgt dat een foto OK is, want dat is hij dan niet helemaal en dat is zonde.

Templates kiezen voor de foto’s

Normale mensen kiezen een template voor een aantal foto’s, zo ging ik alleen niet te werk, ik maakte alles zelf, continu zat ik met mijn rekenmachine te rekenen of alle foto’s wel gelijk liepen. Het programma heeft qua vormgeving iets weg van indisign van Adobe, maar helaas de lijnen of foto’s ook daadwerkelijk evengroot zijn en recht boven elkaar zijn krijg je er niet bij. Dus daar zat ik dan continu te rekenen of alle foto’s wel recht boven elkaar stonden, of de tussenruimtes overal gelijk waren etc.

De laatste handelingen

Hier kan je kiezen wat voor papier je wilt, of je een barcode wilt hebben en of iemand het fotoboek nog een keer moet nalopen. Ook krijg je een inkijkexemplaar te zien en kan je jouw boekje zien zoals hij straks op de deurmat verschijnt.

Review over fotofabriek.nl

De software die je kan downloaden is erg fijn, als zou ik het top vinden als de lijnen er de volgende keer in zouden staan. Dit scheelt namelijk heel veel tijd en moeite. Ik had gehoopt dat ik eerder wist dan een foto met de melding ‘OK’ helemaal niet zo OK is, dan had ik andere gekozen. Het boekje is wel snel gedrukt en op een mooie manier. Als ik hem doorblader krijg ik dat vakantiegevoel weer helemaal terug. Ik ga mijn boek over mijn tijd op Curacao ook zeker daar maken, maar dan met een boel meer bladzijden erin.

Mocht je meer willen weten over de reis naar Indonesië, kijk dan even hier. De verslagen zijn wel allemaal in het Engels.

Op wat voor manier bewaar jij je vakantieherinneringen?

*Ik heb dit fotoboek ontworpen en ontvangen uit een samenwerking met fotofabriek.nl, echter veranderd dit niet mijn mening betreft het fotoboek en de software, lees voor meer informatie de disclaimer.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x