Het is verstandig om vage instagram volgers te verwijderen

Focus je niet enkel op dat getalletje

Ken je dat, dat je ’s ochtends op je Instagram kijkt en er een paar vage nieuwe volgers zijn? Nieuwe volgers zijn leuk, maar als je er iets aan wilt hebben, is het wel van belang dat het een volger is die in jouw doelgroep past. Daarom kan het handig zijn om dit soort vage Instagram volgers te verwijderen.

Door af en toe een volgers schoonmaak te houden, bereik je makkelijker je doelgroep. De mensen die je ook daadwerkelijk wilt bereiken. Gezien Instagram met een algoritme werkt is het ook echt van belang om jouw content onder de aandacht te brengen bij mensen die je content ook echt willen zien. Het verwijderen van volgers die buiten je doelgroep vallen is daarom verstandig om te doen.

Aan de hand van een paar stappen snap jij ook welke volgers je moet verwijderen en waarom. Maar we beginnen bij de redenen waarom het van belang is.

Reden 1: Je bereik vergroten

Een van de belangrijkste redenen om de volgers schoonmaak te doen, is omdat het je bereik vergroot. Instagram werkt aan de hand van een algoritme, dit houdt in dat niet iedereen die jouw account volgt ook daadwerkelijk je foto’s ziet. Maar een klein percentage van de mensen die volgt, zal jouw foto zien.

Hoe meer interactie je op een foto krijgt, hoe meer mensen jouw foto te zien krijgen. Hiervoor is het wel van belang dat jouw foto onder de aandacht komt bij mensen die jouw foto ook daadwerkelijk willen zien. Door volgers te verwijderen die niet relevant zijn, is de kans groter dat jouw foto meer gezien wordt door accounts die je foto wel interessant vinden en daardoor zal je ook direct je bereik vergroten.

Lees ook: 4 tips om volgers krijgen op Instagram in 2020

Reden 2: Interactie verhogen

Doordat de juiste doelgroep jouw account te zien krijgt, zullen zij ook connecten met de content die je deelt. Zij zullen bijvoorbeeld je foto liken, een reactie geven, hem opslaan of zelfs delen in hun stories. Doordat zij deze dingen doen, wordt jouw bereik een stukje beter. Je hebt dus echt waardevolle volgers nodig om meer interactie uit Instagram te halen.

Hou daarbij onderstaande afbeelding in gedachten, hoe meer engagement / interactie je krijgt op een foto, hoe beter het is. En nodig je volgers ook uit om actief te zijn op jouw account.

Stap 1: Doelgroep bepalen

Als het goed is heb jij al wel een duidelijk beeld van wie jouw doelgroep is. Toch beginnen we bij deze stap, want om de ideale volger over te houden, is het van belang om duidelijk te hebben wie jou absoluut niet moet volgen.

Bijvoorbeeld op @AmbitiEmma post ik allemaal foto’s waarbij ik Nederlands talige vrouwen wil aanspreken tussen de leeftijd van 18 tot 35 jaar. Aan een man van 65+ uit India heb ik dus niks. Dit zijn de soort accounts die ik wil verwijderen. Deze man valt zowel buiten op elk aspect buiten de doelgroep. Betekend dit dat ik alle mannen verwijder die mij volgen? Nee hoor, Nederlandse mannen die niet te oud zijn (en geen gekke reacties plaatsen) die mogen mij gerust volgen.

Het bepalen van je doelgroep is dus zeer handig voor je volgers gaat verwijderen.

Stap 2: Herkennen van vage Instagram volgers

Vage Instagram volgers zijn vaak makkelijk te herkennen doordat ze allemaal wel een paar van de volgende kenmerken hebben:

  • een rare naam;
  • geen profielfoto;
  • volgen heel veel mensen;
  • geen/weinig volgers; en
  • geen berichten

Deze accounts vallen zonder twijfel buiten jouw doelgroep en kan je daarom het beste direct verwijderen. Je kan een volger op de volgende manier verwijderen

vage Instagram volgers verwijderen

Als het goed is kan jij zo lekker aan de slag en zal je je de komende dagen wel kunnen vermaken met vage Instagram volgers verwijderen van je account.

Als je mij nog niet volgt op Instagram, doe dat dan snel. Ik ben @AmbitiEmma.

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x