5 tips om tijd te besparen tijdens je werk

en echt iets zullen opleveren

Als ondernemer heb je het vaak druk zat. Je hoofd loopt over van ideeën en je hebt een chronisch tijd tekort. Ik herken dat echt helemaal, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om tijd te besparen. Hierbij mijn beste tips om tijd te besparen tijdens het werk.

Automatiseren

Als er een ding is wat veel tijd bespaard is het wel automatiseren. Je kan op zoveel verschillende manieren dingen automatiseren in jouw bedrijf. Zo kan Mollie voor alle betalingen zorgen. Kan je boekhoudprogramma heel veel voor je automatiseren en zo zijn er vast nog wel tal van dingen die jij kan automatiseren in je bedrijf.

Afspraken in laten plannen

Een van de dingen die echt veel tijd kost is het maken van afspraken. Steeds heen en weer mailen om afspraak te kunnen maken, kost heel veel tijd. Gelukkig is daar ook een fijne optimalisatie voor, namelijk plannen.nl. In deze tool kan je een agenda bijhouden en kunnen je klanten direct een afspraak plannen. Daarnaast zit er een koppeling aan met Mollie waardoor de betaling ook nog volledig geautomatiseerd kan worden. Dubbele tijdbesparing.

Op plannen.nl kan je maandelijks 10 afspraken gratis inplannen en met de code “emma” krijg je de eerste maand onbeperkt afspraken gratis. Zo kan je even goed kijken of deze tool ook voor jou zo geschikt is. Ik weet zeker dat op het moment dat jij zoveel tijd gaat besparen tijdens je werk door afspraken te automatiseren dat je niet meer zonder kan. Deze applicatie is extra handig voor ondernemers met contactberoepen, want er is zelfs met de RIVM richtlijnen rekening gehouden. Hoe handig is dat?

Focus je op 1 taak tegelijk

Dit klinkt zo onwijs logisch, maar hoe vaak gaat dit fout? Zit je lekker te werken, licht je mobiel op. Even een berichtje bekijken. Vervolgens ga je verder, opnieuw moet je concentratie vinden. En dan komt er een email binnen van een klant. Je onderbreekt je taak weer en reageert op die email.

Door continu je taken te onderbreken en aan iets anders te beginnen duurt het veel langer. Ben je met serieus werk bezig? Zet je mail dan eens uit en draai je mobiel om. Als je jij gefocust bent op de zaak waaraan je nu gaat werken, gaat het zeker weten een stuk sneller.

Pomodoro techniek

Een van mijn favoriete manieren van werken is de pomodoro techniek. Ik heb een aandachtsboog van niks heb ik het idee en de pomodoro techniek zorgt dat dat een stuk minder erg is. Dit houdt in dat je 25 minuten werkt en vervolgens 5 minuten pauze houdt. Mijn favoriete manier om met de pomodoro techniek te werken is via de app Forest. Als je de app download en de code 4K72R8NSG invoert krijg je de eerste 500 muntjes gratis.

Lees ook: 5 struggles van ondernemers, herken jij ze?

Optimaliseren

De laatste tip is het optimaliseren van de processen die jij hebt lopen in je bedrijf. Op het moment dat jij stap voor stap uitschrijft wat je doet binnen je bedrijf en hier eens kritisch naar gaat kijken weet ik zeker dat jij punten tegen komt waar je veel tijd op kunt winnen. Sommige processen waarmee jij werkt zullen nog steeds hetzelfde zijn als toen jij ooit begon. Toen was dat wellicht prima, maar dat hoeft nu niet meer prima te zijn. Ga opzoek naar dingen die efficiënter kunnen en pas dat proces daarop aan. Ook deze tip gaat je zoveel tijd besparen.

Heel veel succes met het toepassen van de tips en ik ben onwijs benieuwd naar jouw favoriete manier om tijd te besparen op je werk! Laat je me die weten in de reacties?

Instagram berichten

Hieronder zie je mijn laatste Instagram berichten. Volg je mij daar al? 😀

5 1 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x