Verhalen van anderen kunnen mij heel erg inspireren. Zo ook het verhaal van Tessa, ze is 21 en heeft nu al een jaar haar eigen succesvolle online marketing bedrijf.


Tessa de Vries succesvol bedrijf
Foto genomen door: Lynn Fay Photography

Tessa de Vries is 21 jaar en komt uit een dorp vlakbij Steenwijk. Tijdens haar studie Small Business & Retail Management leerde ze alles over ondernemen, e-commerce en online marketing. Na haar studie heeft ze gewerkt bij een internetbureau en heeft ze als Online Marketeer gewerkt. Juli 2019 heeft ze de stap genomen om voor haarzelf te beginnen met haar gelijknamige bedrijf Tessadevries.com.

Nu helpt Tessa met haar bedrijf ondernemers met hun online marketing. Ze helpt ze met hun strategie én leert ze hoe ze zelf hun eigen online marketing kunnen aanpassen door middel van een online training en/of een begeleidingstraject. Ondertussen is dit al een succesvol bedrijf geworden.

Streven naar succes en dus een succesvol bedrijf

Tessa is een heel erg gedreven persoon. Ze streeft er altijd naar iets heel goed te kunne of succes te behalen. Dit heeft ze met alles, met hobbys en sport, maar ook op het gebied van ondernemen. Ze ziet ondernemen ook als een spel die ze wilt winnen. Dit houdt in dat ze streeft naar een succesvol bedrijf.

Toen ze een jaar geleden haar bedrijf startte, fotografeerde ze ondernemers. Haar bedrijf startte ze naast haar baan als online marketeer. Dit leek haar een mooie manier om te beginnen met ondernemen. Deze combinatie was voor haar ideaal. Ze kon op een fijne manier haar succesvolle bedrijf opbouwen, werkte aan haar netwerk en verdiende goed. Na een tijdje wilde ze meer, ze zag dat veel ondernemers zoekende waren op het gebied van marketing, omdat ze niet wisten hoe ze het moesten aanpakken. Hierbij zag ze steeds hetzelfde probleem terug komen. De experts waren gespecialiseerd op één klein deel van marketing óf de ondernemers begonnen aan een online training waarmee ze gewoon niet verder kwamen.

Lees ook: Marjolein runt een modellenbureau | Ambitieuze meisjes

Als online marketeer had Tessa de kennis om deze ondernemers echt te helpen en te zorgen dat zij meer resultaat konden behalen met hun online marketingstrategie. Ze wilde meer dan enkel fotograferen, ze wilde haar kennis inzetten. Zo besloot ze haar bedrijf om te gooien, dit deed ze door het maken van een hele uitgebreide online training waarin ze super concreet online marketing uitlegt. In een aantal maanden tijd creëerde ze haar eigen online leerplatform, hier kan je alles leren over social media, online marketing en fotografie. Ook besloot ze ondernemers persoonlijk te helpen, want een expert die je duidelijk vertelt wat je wel of niet moet doen heeft nog veel meer waarde. De keuze om alles om te gooien vond ze wel spannend. Wie zei dat haar nieuwe idee net zo goed zou aanslaan als haar huidige bedrijf deed?

Baan opzeggen midden in de corona lockdown

Tessa vond het opzeggen van haar baan in de Corona lockdown lastig. Al voordat Corona insloeg had ze zichzelf besloten dat ze dit wilde. De dag nadat ze dit had besloten kwam Rutte met de aankondiging dat iedereen thuis moest blijven en het halve land in lockdown ging. Toen kwamen ook de twijfels of ze dit wel moest doen. Ze was bang dat ze geen inkomsten had, omdat ondernemers niet meer wilde investeren. Daarom besloot ze haar baan te houden, maar een paar weken later nam ze alsnog ontslag. Ze had vertrouwen in haar bedrijf en het geringe risico wat ze zou lopen. De passie van het ondernemen won het van haar twijfels.

Het leukste aan eigen baas zijn vindt Tessa de vrijheid die ze ervoor heeft gekregen. Ze krijgt van het ondernemen heel veel energie en ze weet dat alles wat ze doet ook echt voor haarzelf is. Ze helpt niet haar baas meer te verdienen, ze helpt zichzelf en andere ondernemers en dat vindt ze tof.

Tessa is heel trots op wat ze op haar leeftijd al heeft neergezet

Het meest trots is Tessa op het feit dat ze gekozen heeft haar baan op te zeggen. Mensen vonden haar keuze spannend en waren er sceptisch over, maar vanaf de eerste maanden loopt haar bedrijf al goed.

Als ze nu terugkijkt is ze heel trots. Het is heel knap wat ze nu al heeft weten neer te zetten: een volledig online platform met verschillende online trainingen én een succesvol bedrijf waar ze volledig van kan leven en wat ook heel hard groeit. De meeste van haar leeftijdsgenoten zijn met hun studie bezig en genieten van het studentenleven, maar Tessa is al een echte business babe.

Lees ook: Amé Derks – jongste advocaat van Nederland | Ambitieuze meiden

Als Tessa – die niet zoveel boeken leest – boeken mag aanraden zijn dat #girlboss en Alles is Uitvogelbaar. Mocht jij nou ook niet van lezen houden, #girlboss kan je ook via Netflix kijken. Dit gaat over het begin van Nasty Gal.

Alles is Uitvogelbaar zal je wel echt moeten lezen. Dit boek helpt je met alles op het gebied van mindset en het ‘gewoon doen’-denken.

Tips van Tessa voor jou om ook een succesvol bedrijf op te zetten

Begin gewoon. Ga je dromen en doelen achterna! Denk vooral niet in beperkingen als in “ja maar ik ben nog zo jong”, “ja maar ik heb de ervaring nog niet helemaal” of“maar er zijn al zoveel anderen die dit doen”. Ga aan de slag en ga het gewoon doen! Ooit zul je eens moeten beginnen met je dromen achterna gaan, waarom niet nu beginnen? Iedereen is begonnen met niets, en ook jij kunt dit pad gaan volgen.

Wil jij nooit meer een ambitieus verhaal missen? Schrijf je dan snel in voor de ambitieuze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle blogs en exclusieve ambitieuze verhalen.

Meld je aan! ♥

* Verplichte velden

Op welke leeftijd begon jij met ondernemen?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x