Ambitieuze Daniëlle is student met eigen bedrijf

Ik vind het super leuk om tips en tricks van succesvolle ondernemers te horen en ik deel ze ook graag met jou. Geen beroemdheden of mensen die al een gespreiden bedje hebben gekregen. Ik kies ondernemers die het wiel zelf mochten uitvinden en hun inspirerende verhaal willen delen met ons. Zoals Daniëlle. Lees hier haar verhaal.

 

Wie ben je?

Ik ben Daniëlle, ik woon in hartje Groningen met mijn vriend en ik hoú van schrijven! Daarnaast doe ik een heleboel verschillende sporten en hou ik ontzettend van drankjes doen met vrienden, wanneer dit weer kan! Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en ik ben momenteel bezig met een Master in Business Administration (MBA).

Hoezo ben je als student met je eigen bedrijf begonnen?

Ik maak al sinds ik kan schrijven allerlei boekjes en verhalen. Mijn droom was toen, en nog steeds, om een boekenserie te schrijven. Dit wil ik later sowieso nog doorzetten. Ik ben Daniëlle Tekstcorrectie begonnen toen ik bijna afgestudeerd was van mijn bachelor en ik graag iets wilde doen wat ik écht leuk vind: schrijven. Daarnaast merkte ik ook hoeveel ondernemers eigenlijk moeite hebben met correct schrijven, iets waar ik juist goed in ben en plezier uit haal! Met Daniëlle Tekstcorrectie corrigeer ik dus websites én blogs, maar specialiseer ik me ook steeds meer in teksten die écht klanten opleveren. Dat vind ik nou echt vet om te doen: op zo’n manier teksten schrijven, dat de teksten daadwerkelijk klanten opleveren. Schrijven is zoveel meer dan alleen woorden!
Daniëlle heeft voor de maand december de blogs voor Emma’s Tax Law geschreven. Hier kan je haar werk lezen.
Lees ook: “Skere Student” Emma inspireert studenten over financiën en geldzaken

Wat vind je het allerleukste aan het zijn van zo’n jonge ondernemer?

Oeh, goeie vraag! Ik denk het feit dat er zóveel mogelijk is. Ik sta aan het begin van mijn carrière, ik kan alle kanten nog op en ik heb nog geen gezin waar ik verantwoordelijk voor ben. Dit maakt dat je veel meer je eigen pad kunt bewandelen en kunt aanvoelen welke richting je op wilt gaan! Ik vind het zo exciting dat er nog zoveel onbekend is en ik nog zoveel mag meemaken!

Wat is je beste ondernemersles die je tot nu toe gehad hebt?

Doe niet per se wat jij wilt, maar wat je doelgroep nodig heeft. In het begin was ik alleen bezig met wat ikzelf heel leuk vond en waarvan ik dácht dat anderen het nodig hadden. Dit was niet zo. Het is veel belangrijker om te kijken wat jouw doelgroep écht nodig heeft, en waar jij in kan voorzien. Dit gaat je veel meer opdrachten opleveren dan dat je iets aanbiedt wat niemand echt nodig heeft. Natuurlijk moet jij het alsnog wel leuk vinden, dus probeer die balans te vinden. Lees ook: Tessa is 21 en heeft een succesvol bedrijf | AM

Welk boek is voor elk ambitieus meisje een echte must read?

Pfff, weer zo’n goeie. Ik heb een heleboel boeken gelezen als het gaat om zelfontwikkeling/ambities. Ik denk dat ik dan ga voor ‘Master Your Mindset’ van Michael Pilarczyk. Ik ben ervan overtuigd dat je mindset alles beïnvloedt: de manier waarop je naar dingen kijkt en je dromen wel of niet achternagaat. Is je mindset niet goed? Dan is het lastiger om je doelen te bereiken.

Wat is jouw beste tip aan elk meisje dat dit leest?

De wereld draait niet om jou. Dit klinkt misschien wat hard, ik zal het even uitleggen. In het begin vond ik het doodeng om Instagram Stories op te nemen. Ik vond mijn stem zo gek klinken en ik vond het raar om mezelf te zien praten. Wat blijkt nou? Jouw doelgroep let helemaal niet op dat soort dingen. Zij zijn alleen bezig met waarde zoeken voor zichzelf! Mijn allergrootste tip is dus om dit soort dingen los te laten en de waarde te delen die jij eigenlijk wilt delen! Het zou zonde zijn om je tegen te laten houden door dit soort gedachtes, terwijl niemand anders daarop let!

Heb je nog wat extra’s toe te voegen?

Meeega cliché, maar doe lekker wat je leuk vindt. Doe het op jouw manier. Er zijn ontzettend veel tekstschrijvers die storytelling doen, die ‘jouw boodschap overbrengen’ of freelance redacteur zijn. Betekent dit dat ik dit ook moet doen? Zeker niet. Doe vooral wat jij wilt doen en voor de klanten die jij wilt, in plaats van dat je dingen doet omdat je denkt dat het ‘moet’. Zo richt ik mij veel meer op teksten die converteren en ook echt resultaat leveren: meer klanten. Dit geldt trouwens ook voor banen in loondienst, lekker het pad bewandelen wat goed voelt! Geïnspireerd geraakt door deze ambitieuze student met eigen bedrijf? Mooi! Aan welke tip heb jij het meeste gehad?
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x