Verhalen van anderen kunnen mij heel erg inspireren. Zo ook het verhaal van Stefanie, zij heeft veel ondernemingen gehad en opende in april 2020 een nieuwe webshop.

stefanie
Foto door: Nancy Twickler Photography

De Amsterdamse Stefanie van Pelt is 31 jaar en is voor de liefde verhuisd naar Nieuwerkerk aan de IJssel, ondertussen zijn ze getrouwd en is ze moeder van Joey (5) en het baasje van de Franse Bulldog Bruno. In augustus 2018 startte zij haar onderneming Mrs e-commerce in april dit jaar startte ze haar nieuwe webshop Lady Pleasure.

Veel verschillende ondernemingen

Vanaf Stefanie zich het kan herinneren heeft ze altijd al gezegd dat zij voor zichzelf wilt werken. Tijdens haar bijbaantjes vond ze de meeste leidinggevende maar vreemd en zag ze veel dingen die wel anders konden. Dit zorgde dat zij bij verschillende baantjes al snel een leidinggevende functie kreeg, maar dit was niet wat ze zocht. Tijdens haar studie in 2009 begon ze haar eigen webshop, hierdoor begon er een vuurtje te branden en dat is niet meer uitgegaan. Ze heeft veel verschillende dingen geprobeerd, zoals het verkopen van bikini’s, het maken van armbandjes en het bakken van taarten. Dit was allemaal niet blijvend.

Van al deze bedrijven heeft ze veel geleerd. Ze leerde onder andere dat niet alles perfect hoeft. Je hoeft ook niet in een keer je hoofd missie te vinden. Er komt zoveel op je af als ondernemer. Stefanie is niet bang geweest om te investeren, maar dit ging ook niet altijd goed. Als mens is ze erg gegroeid door te ondernemen. Van alle ervaringen die ze heeft gehad, plukt ze nu de vruchten. Alles gebeurd dan in haar ogen ook met een reden.

Lees ook: Patrycja Skrzypek – Failliet bedrijf in Polen naar rijkdom in Amsterdam | Ambitieuze meisjes

Webshops laten groeien

Een aantal jaar lang is Stefanie manager geweest van een webshop en heeft ze ervoor gezorgd dat deze webshop een flinke omzet behaalde. Ze heeft daar alle afdelingen wel gezien, bestellingen pakken, inplakken, de klantenservice, social media, marketing en nog meer. Hierdoor heeft ze super veel geleerd. Het ging goed en daardoor konden bepaalde taken uitbesteed worden, zo kreeg zij een nieuwe taak. Kijken wat er gedaan kon worden om verder te groeien en dat vond Stefanie het aller leukste om te doen.

Toch begon het na een tijdje weer te kriebelen en is ze naar haar baan als webshop manager een webshop in babykleding gestart. Ze was net zelf moeder geworden en de kennis van haar functie als webshop manager kon ze meenemen in deze nieuwe webshop. Wel moest ze het op een andere manier toepassen.

Toen haar werkgever uiteindelijk failliet ging, besloot ze niet mee te gaan en kreeg ze uiteindelijk een burn-out. Hier hikte ze al enige tijd tegen aan, maar op dat moment kwam het eruit. Ze besloot het rustiger aan te doen en is zo voor twee dagen in de week bij een winkel gaan werken om hun webshop te optimaliseren. Hier werd ze niet blij van dus moest ze een keuze maken. Op dat moment had ze veel contact met eigenaren van webshops die vragen hadden die voor Stefanie vrij logisch waren, hier besloot ze wat mee te doen en diezelfde avond schreef ze Mrs e-commerce in bij de Kamer van Koophandel.

Stefanie opende een nieuwe webshop in de coronatijd

In april opende Stefanie een nieuwe webshop, dit was midden in de coronatijd. Het idee had ze al eerder, alleen het heeft een aantal weken geduurd om het ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Zo had ze de juiste groothandel nodig en de juiste koppelingen in de webshop. Toen alles klaar was, zaten we midden in de lockdown, hierdoor was de aankondiging van haar webshop aan de keukentafel. Opgeven is niet hoe ze is, dus daarom ging ze ook in deze tijd vol voor haar webshop. Uit onder andere Zweden kwam op dat moment het nieuws dat de verkoop van seksspeeltjes in de ligt zat door het coronavirus. Dat klonk als een goed teken.

Lees ook: Dit is hoe vrouwelijke ondernemers omgaan met het coronavirus.

90% van de influencers wil niks met seksspeeltjes doen

Op seksspeeltjes hangt volgens Stefanie niet echt een taboe, maar het blijft wel een dingetje. Ze heeft de afgelopen maanden geprobeerd om influencer campagnes op te zeggen, maar 90% van de influencers wil niks met seksspleetjes doen. Volgens Stefanie hebben de meeste vrouwen wel een seksspeeltje, maar dit openbaar vertellen is een lastig verhaal. Stefanie wil met haar webshop laten zien dat het vrouwvriendelijk kan zonder heftige producten en met veel informatie. Toch haken de meeste influencers af, want stel mijn buurman of collega ziet het. Veel social media kanalen hebben daarnaast een preuts beleid en mag je niet adverteren met een seksspeeltjeswebshop. Zelfs niet als Stefanie een normale vrouw laat zien waar je niks erotisch aan kan zien.

Lees ook: Ellen de Wit – Van eigen peuterspeelzaal naar manusje van alles

Hier is Stefanie het meest trots op

Met Mrs e-commerce is Stefanie blij dat het een goedlopend bedrijf is geworden die mensen ook daadwerkelijk kunnen vinden. Dit was het eerste jaar andersom, want naamsbekendheid moet je opbouwen, maar ze denkt dat ze dit ondertussen wel heeft gedaan. Over vijf jaar zal dit een fullservice agency zijn, het zal de plek zijn waar iedereen hulp kan krijgen met zijn webshop. Stefanie wil dan een team hebben met verschillende expertises.

Met Lady Pleasure merkt ze nu al dat steeds meer mensen haar webshop weten te vinden. Zelfs via Google gaat dit steeds beter en dat terwijl dit altijd mega veel tijd kost om dat op te bouwen. Over vijf jaar wil Stefanie een eigen lijn hebben neergezet. Deze artikelen hebben gave en hele vrouwelijke verpakkingen en de artikelen zelf zullen dan ook nog vrouwelijker zijn. Bij het zien van de verpakkingen nu denkt Stefanie dat een man ze heeft bedacht.

De beste tips van Stefanie

Als Stefanie een boek mag aanraden die iedereen moet lezen is dit You are a badass van Jen Sincero (Nederlands talig). Het boek gaat over mindset en dat vindt Stefanie een erg belangrijk onderdeel. De manier waarop het boek geschreven is zorgde ervoor dat Stefanie continu “ooo jaa duh!” dacht.

Mocht je dit boek al kennen? Dan heeft Stefanie nog een aanrader You are a badass at making money. Dit boek is wel in het Engels geschreven.

Naast het lezen van boeken heeft Stefanie meer tips. Haar grote nummer 1 tip blijft: “Als je een besluit moet nemen die je spannend vindt, vraag jezelf dan: Wat is het ergste wat er kan gebeuren?” Vaak zien mensen te veel beren op de weg en op het moment dat je jezelf deze vraag stelt bij het nemen van een grote beslissing, zal je vanzelf zien dat het wel meevalt.

Wil jij nooit meer een ambitieus verhaal missen? Schrijf je dan snel in voor de ambitieuze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle blogs en exclusieve ambitieuze verhalen.

Meld je aan! ♥

* Verplichte velden

Heb jij een eigen webshop?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x