Vanaf kleins heb ik het belang van sporten meegekregen. Als kleuter zat ik op klassiek ballet, vanaf groep drie speel ik hockey en sinds een aantal jaar ben ik in de sportschool te vinden. Hockeyspullen.nl vroeg mij om een ROFY hockeystick te testen en dat wilde ik wel zeker. Mijn ervaring lees je in deze review.


Hockey spelen zonder stick is zo goed als onmogelijk. Dat gaat voetbal met een harde kleine bal worden, of handbal, of bedenk wat leuks. In ieder geval iets wat niet volgens de regels mag. Jarenlang speelde ik met een stick wat ik bij mijn ABN AMRO jongerenrekening had gekregen of eentje uit een graaibak bij de magazijnuitverkoop van de Intersport. Hockeyspullen.nl vroeg aan mij of ik één hun ROFY hockeysticks wilde testen. Dat leek me wel wat. Zou ik verschil merken met dat stick wat ik jaren geleden gratis had gekregen?

Meer van het voetbal? Lees dan: Nederlands vrouwen shirt 2019 van voetbalshop.nl

Een hockeystick uitkiezen

Het werd me al snel duidelijk dat er wat meer komt kijken bij het kopen van een nieuwe ROFY hockeystick. Het was duidelijk dat ik een dames stick wilde van kunststof, daarna werd het al lastiger. Zelfs de maat wist ik niet en die was op mijn oude stick natuurlijk ook niet leesbaar. Zal je altijd zien. Uiteindelijk koos ik voor 36,5 inch, de meest gangbare maat.

Elke plek heeft zijn eigen kromming, op internet vond ik al dat een voorspeler (wat ik ben) een low bow nodig heeft. Dat was na het enige zoekwerk dus prima te doen. Hoe meer carbon, hoe lichter je stick. Dus een stick met veel carbon werd de keus. 70% werd het, niet het meest mogelijke, maar dat stick met die roze letters was toch wel heel erg gaaf.

Lees ook: 7 Schoonheidsvoordelen van koud douchen

Een balletje slaan met mijn nieuwe ROFY hockeystick

Zoals ik eerder al aangaf speel ik de laagste klasse, wel te verstaan 6e klasse reverse poule A. Zoals je snapt hebben wij geen fotografen die leuke actiefoto’s kunnen maken. Heel jammer, maarja had ik maar wat meer moeten kunnen. Ik had de keus tussen de meest neppe foto’s op het hockeyveld of op een gasveld. Ja nep is nep, dus dan kan het toch ook prima op een grasveld?

Mijn stick kwam binnen en ik was direct verbaasd over hoe licht hij was. Dat beloofde wat, eerst moest er een zeemgripje om en zoals je snapt was dit een leuke klus. Het ging niet strak genoeg en vervolgens zat hij verkeerd om, trok ik hem er na één wedstrijd direct af… Top allemaal, maar nu hij er eenmaal goed omzit en mijn stick nu nog meer roze heeft, ben ik eruit. Nooit komt er meer zo’n goedkoop stick, want wat merk je een verschil zeg.

De ballen stoppen is minder gevoelig in mijn handen doordat het een stuk minder dreunt. Dat geldt ook voor slaan, wat ook niet altijd even lekker is. Omdat hij zo lekker licht is, beweeg je hem een stuk sneller en soepeler. Wat wel een nadeel is, maar dat heeft elk hockeystick, de verf gaat er zo snel af. Al die beschadigingen zo zonde…

Mijn sportlook

Trui: de wedstrijd teamtrui van Dames 3 van MHCWoerden
Broek: Tommy Hilfiger van lang geleden
Schoenen: Adidas Hockey

Maken of kraken

Deze stick is een dikker maker, ik ben er echt heel erg op vooruitgegaan. Hij speelt heel lekker, de ballen gaan harder en preciezer (voor mijn gevoel). Daarnaast is hij mooi, de gele hockeytape staat er alleen wat minder bij. Maarja je moet wat als je het zelf niet hebt en je het mag lenen van de veteranen. Deze stick blijft en zal ik zeker lekker gaan gebruiken met de wedstrijden en trainingen.

Wat vind jij belangrijk aan een goed hockeystick?

5 1 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x