Geld blijft een taboe en dat vind ik enorm zonde. Om te zorgen dat ik hier zelf niet aan mee werk, deel ik sinds kort mijn bloginkomsten. Artikelen die goed gelezen worden, want ondanks dat mensen het niet zelf delen, willen ze wel weten wat een ander verdient. Jammer, want dit taboe mag ondertussen wel een keer klaar zijn. Laten we meer praten over geld.

Praten over geld

De gedachte over geld begint al vanaf het moment dat je geboren bent. Heb je ouders die geld als iets goeds zien, dan heb je echt een voorsprong ten opzichte van mensen met ouders die het zien als wat slechts. Onbewust neem je de gedachtes en zienswijze van je ouders over. Bewustwording hiervan is al de eerste stap, de tweede stap is om er ook daadwerkelijk wat mee te gaan doen. Een goede money mindset is daarom echt van belang en zo krijg je dat voor elkaar.

Geld speelt een grote rol in het leven

Of je het nu wilt of niet, je kan niet om geld heen. Je hebt geld nodig om te kunnen leven. Zonder geld heb jij geen dak boven je hoofd, kleding om te dragen of voeding om te eten. We kunnen er simpelweg niet omheen. Door te praten over hoe anderen omgaan met hun geld en uitgaven kan jij zoveel leren.

Praten over geld is goed voor je kennis en ontwikkeling

Door te praten over geld blijf jij je ontwikkelen. Weet jij bijvoorbeeld wat de gevolgen zijn van een geld lening of een doorlopend krediet? Door te praten met andere mensen over geld leer jij hier zoveel over. Maak geld bespreekbaar en dat kan op heel veel vlakken. Bijvoorbeeld of een bepaalde aankoop het geld wel waard is, is al praten over geld. Door de verhalen, meningen en ervaringen van anderen te horen kan jij zoveel leren.

Dit is in samenwerking met geld.nl geschreven!

Zo weet jij direct welke fouten je niet moet maken op basis van de fouten die anderen voor je hebben gemaakt. Weet je over welke bank je vrienden tevreden zijn en tot slot weet je waar je moet beginnen met beleggen. Maar ook kan het je leren op welke kosten jij kan bezuinigen, waar je bepaalde boodschappen goedkoop kan krijgen, etc. Het praten over geld kan je meer opleveren dan je waarschijnlijk nu denkt. Dus ga het gesprek gewoon eens aan.

Praten over geld doorbreekt het taboe

Ik hoef vast niet meer uit te leggen hoe graag ik wil dat het taboe rondom geld wordt doorbroken. De enige manier hoe we het kunnen doorbreken is door erover te praten. Daarnaast moeten we stoppen met beperkende en kleinerende opmerkingen als anderen het wel delen. Zo schrok ik onlangs van een reactie van iemand die het belachelijk vond dat ik mijn bloginkomsten van november deelde. Jammer, maar voor mij de bevestiging dat we het taboe rondom geld moeten doorbreken.

Onlangs postte ik een foto op Instagram over het geld taboe en het werd mij meer dan duidelijk dat we hier echt wel een stuk meer aandacht aan mogen besteden. Door openheid over geld te krijgen, leren mensen – vooral kinderen – op een bewuste manier met geld om te gaan.

Het bereidt je voor op de toekomst

Door te praten over geld bereid jij jezelf beter voor op de toekomst. Zo is het voor een zzp’er van belang om naar de pensioenmogelijkheden te kijken. Maar ook als jij een koophuis wilt kopen is het wel handig als je daar op bent voorbereid. Dit zal je moeten bespreken met een hypotheekadvieur, maar wellicht kunnen je ouders je al een eind op weg helpen. Meer mensen hebben een hypotheek dan je waarschijnlijk denkt en door met hen te praten leer jij altijd wel wat bij voor de toekomst of voor het nu.

Praten over geld helpt anderen en jezelf

Naast dat jij er jezelf mee helpt als je vraagt aan anderen hoe dingen bij hen zitten, kan jij ook anderen helpen. Je hebt vast wel op een vlak ervaring, of het positief of negatief is maakt niet uit. Door dit te delen met anderen leert de ander hiervan. En door die openheid leer en groei jij als persoon ook weer. Wie weet haal je uit het gesprek van het delen van jouw financiële misser nog wel een goede les of juist een geweldige tip.

Wat is de beste financiële les die jij in je leven hebt gehad?

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x