De fijnste pr bureaus om mee samen te werken

Samenwerkingen krijgen via Instagram is leuk, maar waar haal je die vandaan? Naast dat bedrijven en samenwerkingsplatformen kan je ook verschillende pr bureaus vragen om op hun perslijst te komen.

Steeds vaker krijg ik de vraag hoe ik mijn samenwerkingen voor elkaar krijg, eerder al vertelde ik over samenwerkingsplatformen (speciaal voor Instagram). Dit keer wil ik het hebben over pr bureaus, want ook dit is een goede manier om samenwerkingen te krijgen.

Wat is een pr bureau?

Waarschijnlijk heb je wel eens van PR gehoord, maar weet je ook wat het precies is? PR staat voor Public Relations, kort gezegd onderhoud een PR bureau relaties. Dit kan zowel voor bedrijven als voor personen. De relaties worden onderhouden tussen het bedrijf en de klanten via media en invloedrijke personen, onder andere influencers. Een pr bureau onderhoud namens de klant de relaties en kan daarbij influencers gebruiken.

Hoe werkt het dan?

Er zijn heel veel verschillende pr bureaus, voor iedere branche zijn verschillende pr bureaus te vinden waar jij je in kan schrijven. Het inschrijven gaat door middel van het sturen van een mail met het verzoek of jij op de perslijst mag komen te staan. Ook kan een pr bureau jou een mail sturen met de vraag of jij op hun perslijst wil komen.

Samenwerkingen via pr bureaus

Als je eenmaal op de perslijst staat, kan je gaan samenwerken via het bureau. Zodra je een persmail krijgt kan je hier vaak samples bij aanvragen door te reageren op de mail. Ook kan je zelf een mail krijgen of jij mee wilt werken aan een campagne. In deze gevallen zal je ook daadwerkelijk leuke content moeten maken voor het merk. Het kan ook voorkomen dat je een pakket opgestuurd krijgt zonder dat je hier weet van hebt. In dat geval ben je niet verplicht om er iets mee te doen.

Wil je meer weten over pr bureau’s in zijn algemeenheid? Lees dan vooral dit artikel

Verdient deze manier van samenwerken goed?

Met deze manier van samenwerken heb ik zelf nog geen euro verdiend. Wellicht is dit anders indien je een groot bereik hebt, maar ik heb er nog nooit geld voor aangeboden gekregen. Zelf zou je hier om kunnen vragen, maar dit kan ook ten koste gaan van de samenwerkingen, dus pas hier vooral mee op.

Lees ook: Dit was mijn inkomen in december via mijn socials

Mijn favoriete pr bureaus

Ik ben bij verschillende pr bureaus ingeschreven, maar niet met allemaal heb ik ook daadwerkelijk gewerkt. Dit zijn de fijnste pr bureaus voor mij in een willekeurige volgorde.

EVDM Agency

EVDM Agency is het enige pr bureau waar ik daadwerkelijk op kantoor ben geweest. Een supergezellig team waar de koffie of thee altijd wel waar staat en als je geluk hebt krijg je er ook nog wat lekkers bij. Ze hebben hele mooie merken zoals o.a. Dunkin Dougnuts, Matt & Nat, me & Mats, Styledry en Baskin Robbins.

The Image Factory PR

The Image Factory PR is een PR bureau met voornamelijk luxe merken. Door hun heb ik verschillende prachtige merken leren kennen waaronder mijn favoriete skincare merk Image Skincare. Ook beheren ze de relaties van o.a. Beauty Pillow, Lianne Tio Luxury en Harley Davidson.

Weber Shandwick

Weber Shandwick is een bureau waar ik het meeste contact mee heb. Zij beheren o.a. Andrelon, Dove, Zwitsal en Beauty and Planet. Stuk voor stuk fijne merken om te ontvangen en ook producten die ik dagelijks gebruik en daarom extra leuk om te krijgen.

Andere PR bureaus

Nog even een overzicht van andere pr bureaus waarbij ik sta ingeschreven. PR Leijtens, Cosmetitext PR, Mooi the Agency, Ganbaroo PR, House of Rebels, Triangle PR, Cream PR, Pitch PR, Het PR Bureau en tot slot Bloggers en Brands. Met deze merken heb ik te weinig ervaring om mijn mening erover te geven.

Wat is jouw favoriete pr bureau?

5 1 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x