De fijnste pr bureaus om mee samen te werken

Samenwerkingen krijgen via Instagram is leuk, maar waar haal je die vandaan? Naast dat bedrijven en samenwerkingsplatformen kan je ook verschillende pr bureaus vragen om op hun perslijst te komen.

Steeds vaker krijg ik de vraag hoe ik mijn samenwerkingen voor elkaar krijg, eerder al vertelde ik over samenwerkingsplatformen (speciaal voor Instagram). Dit keer wil ik het hebben over pr bureaus, want ook dit is een goede manier om samenwerkingen te krijgen.

Wat is een pr bureau?

Waarschijnlijk heb je wel eens van PR gehoord, maar weet je ook wat het precies is? PR staat voor Public Relations, kort gezegd onderhoud een PR bureau relaties. Dit kan zowel voor bedrijven als voor personen. De relaties worden onderhouden tussen het bedrijf en de klanten via media en invloedrijke personen, onder andere influencers. Een pr bureau onderhoud namens de klant de relaties en kan daarbij influencers gebruiken.

Hoe werkt het dan?

Er zijn heel veel verschillende pr bureaus, voor iedere branche zijn verschillende pr bureaus te vinden waar jij je in kan schrijven. Het inschrijven gaat door middel van het sturen van een mail met het verzoek of jij op de perslijst mag komen te staan. Ook kan een pr bureau jou een mail sturen met de vraag of jij op hun perslijst wil komen.

Samenwerkingen via pr bureaus

Als je eenmaal op de perslijst staat, kan je gaan samenwerken via het bureau. Zodra je een persmail krijgt kan je hier vaak samples bij aanvragen door te reageren op de mail. Ook kan je zelf een mail krijgen of jij mee wilt werken aan een campagne. In deze gevallen zal je ook daadwerkelijk leuke content moeten maken voor het merk. Het kan ook voorkomen dat je een pakket opgestuurd krijgt zonder dat je hier weet van hebt. In dat geval ben je niet verplicht om er iets mee te doen.

Wil je meer weten over pr bureau’s in zijn algemeenheid? Lees dan vooral dit artikel

Verdient deze manier van samenwerken goed?

Vaak sturen de pr bureau’s pakketjes op zonder er een bedrag beschikbaar is. In een enkel geval is het ook mogelijk om er betaald voor te krijgen, maar zelf heb ik dat nog niet vaak meegemaakt. Wel zorgen pr bureau’s voor langdurige samenwerkingen en daardoor leer je een merk ook echt goed kennen. Doordat er vaak geen budget aanwezig is, is het ook volledig aan jou wat je doet met de samenwerking. De pr bureau’s weten in zo’n geval ook wel dat zij niet in de positie staan om eisen te stellen over de content die jij moet maken. Dus het kan al voldoende zijn om een product even in je stories te benoemen. 

De pr bureau’s waarbij ik sta ingeschreven

In de loop van de jaren heb ik mij bij veel pr bureau’s laten inschrijven. Bij sommige ontvang ik enkel mails met persberichten en bij anderen ontvang ik ook wel eens leuke samenwerkingen. Ik zal eerst de verschillende pr bureau’s delen waarbij ik op de perslijst sta en in de paragrafen daaronder volgt over sommige pr bureau’s nog een korte toelichting.

 • Happylife PR
 • The Image Factory PR
 • Mooi The Agency 
 • Gribnau Communicatie
 • EvdM Agency
 • Weber Shandwick
 • PR Leijtens
 • Cosmetitext PR
 • Ganbaroo PR
 • House of Rebels
 • Triangle PR
 • Cream PR
 • Pitch PR
 • Het PR Bureau
 • Bloggers en Brands

HappyLife PR

Momenteel heb ik het beste contact met dit PR bureau. Een fijn PR bureau die echt voor een persoonlijke aanpak gaat. Zij weten precies wie de influencers zijn die ze onder zich hebben en dat merk je ook. Zo deed ik mee met een campagne van Sportlife ter promotie van de focus lijn en kreeg ik een blauwlichtbril opgestuurd. Daarnaast zat er een kaartje bij met een tekst erop die betrekking had dat ik deze bril goed kan gebruiken tijdens het studeren of het werken aan mijn bedrijf. Fantastisch en het blijft me nog steeds bij hoe zij dit aanpakte!

HappyLife PR beheert de volgende relaties: Sportlife, Aviko, Hak,  Spa, Essence, Catrice, Happy Earth, Treaclemoon, BK Cookware, Croky en nog veel meer.

The Image Factory PR

The Image Factory PR is een PR bureau met voornamelijk luxe merken. Ik heb regelmatig samenwerkingen met ze gehad, maar momenteel krijg ik eigenlijk enkel nog de pers mailtjes. Zij hebben verschillende prachtige merken die ik door hun heb leren kennen en waar ik fan van ben. Waaronder IK Skinperfection wat nu echt mijn favoriete beautymerk is. 

Zij beheren de relaties van o.a. Beauty Pillow, Lianne Tio Luxury en Harley Davidson.

EVDM Agency

EVDM Agency is het enige pr bureau waar ik daadwerkelijk op kantoor ben geweest. Een supergezellig team waar de koffie of thee altijd wel waar staat en als je geluk hebt krijg je er ook nog wat lekkers bij. In het begin had ik veel contact met dit PR bureau, maar de laatste tijd is het erg rustig en hoor ik zelden nog iets van ze. 

Ze hebben hele mooie merken zoals o.a. Dunkin Dougnuts, Matt & Nat, me & Mats, Styledry en Baskin Robbins.

Wat is jouw favoriete pr bureau? Laat het mij weten in de reacties en ook met waarom dit zo’n fijn pr bureau is!

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x