Verhalen van anderen kunnen mij heel erg inspireren. Zo ook het verhaal van Kim, zij ruilde haar dtp carrière in voor een carrière als personal stylist. Zij doet haar verhaal en geeft jou ook direct een paar goede tips.

Wie ben je?

Mijn naam is Kim Meijers en als Noord-Limburgse al enige tijd gevestigd in Eindhoven. Inmiddels heb ik de dikke 4 van 40 aangetikt. Ik ben dol op alles wat met gezelligheid te maken heeft, eten en drinken kan ik als de beste en dat doe ik graag in goed gezelschap. Ik hou van de stad maar zoek samen met mijn hond ook graag de natuur op. Het zal je niks verbazen als ik je vertel ook graag door de binnenstad te lopen en het aanbod in de winkels te bekijken met oog van een stylist en modeliefhebber.

Wat heb je gestudeerd?

Vroeger wilde ik de mode in. Tekenen deed ik graag en ik was een creatieve leerling. Geen supertalent maar wel enthousiast. Modeontwerpen was mijn droom. Maar voor mijn ouders was het belangrijk dat ik een studie ging doen waarmee ik zelf mijn brood kon verdienen en dat zagen ze in de modewereld niet gebeuren… Samen met mijn tekendocent werd naar een alternatief gezocht en zo ging ik een grafische opleiding doen. Daar lagen de banen tenslotte voor het oprapen. Ik deed mijn opleiding in Sittard waar mijn sociale leven beter was dan de opleiding zelf maar hé je moet prioriteiten stellen hè?!

Wat heb je na je opleiding gedaan?

Ik rondde mijn opleiding af en daar stond ik dan… die ‘banen voor het oprapen’ waren er niet meer. Er was een economische crisis gaande en je moest een jong talent zijn met 5 jaar werkervaring. De enige eis waar ik aan voldeed was jong zijn.

Stilzitten was niet aan mij besteed en ik ging van baantje naar baantje. Ik heb gepoetst, als intercedente gewerkt en op een horecabeurs friet staan bakken. Daar vroeg iemand mij of dat mijn vaste baan was en ik vertelde op zoek te zijn naar een baan in de grafische sector en zo kwam ik aan mijn eerste baan in de grafische wereld. Toen bleek hoe weinig ik van mijn opleiding had opgestoken en de leerschool begon…

Ook de leerschool zoeken naar je plek binnen een bedrijf. Ik hopte van werkplek naar werkplek. Bij een uitgeverij vond ik uiteindelijk mijn plek en ontwikkelde ik me als creatief DTP’er. Maar onrustig als ik was hield ik het daar ook weer naar een paar jaar voor gezien. Zo ging het nog even door totdat de volgende economische crisis zich aandiende en ik mijn baan verloor. In het allereerste begin voelde ik paniek wat al heel snel ruimte maakte voor het zien van kansen want ik speelde al een tijdje met de gedachte om voor mezelf te beginnen als creatief DTP’er en daarnaast in de horeca te gaan freewheelen.

Na even van de zonnige zomer te hebben genoten (wanneer krijg je nog een betaalde sabbatical?) heb ik me ingeschreven bij KvK als grafisch vormgever en ging ik aan de slag in de bediening bij een restaurant. Ik vond het een top combinatie. Het grafische werk deed ik vanuit huis en vanaf 16:00 uur zat ik weer tussen de mensen en gezelligheid.

Maar het ging goed met mijn grafische werk en al snel kon ik er volledig van leven. Ik zei mijn andere werk op en ging er vol voor. En van mijn vierkante meter thuis ging ik naar een gedeeld kantoor waar ik met ‘collega’s’ kon sparren en lunchen.

Lees ook: Patrycja Skrzypek – Failliet bedrijf in Polen naar rijkdom in Amsterdam | Ambitieuze meiden

Hoe ben je tot de carrière switch van dtp’er tot personal stylist gekomen?

Eenmaal deze stappen gezet begon de onrust weer te komen en voelde ik, ik wil meer… ik wil iets met mode. Nog geen idee hoe maar de fashionwereld bleef aan me trekken. Ik ben dit gaan onderzoeken door middel van het doen van workshops, voeren van gesprekken, lezen etc. In 2015 wist ik het! Ik wilde personal stylist worden. Hoe fijn zou het zijn als ik andere dames kon helpen met hun kledingstruggles? Struggles die ik jarenlang zelf kende. De overvolle kledingkast maar niks om aan te trekken, een kast vol miskopen, meegaan met de trends maar voelen dat het niet bij je past…

Anna Nooshing was in die tijd een voorbeeld voor me en haar boek ‘On top’ motiveerde me om mijn dromen te gaan verwezenlijken. Waar een wil is, is een weg en the sky is the limit… Jij bent de enige die dit voor jezelf kan fixen en leren op jezelf te vertrouwen is een must.

De opleiding tot personal stylist

Na een zoektocht tussen het cursus- en opleidingsaanbod begon ik in 2017 eindelijk aan mijn opleiding tot personal stylist en imago coach bij Angel Fashion Academie. Dit was naar mijn idee de meest complete en gerichte opleiding die er in deze richting was.

Tegelijkertijd dat ik met de opleiding begon ben ik me op social media ook gaan profileren als personal stylist. Dit begon natuurlijk wat twijfelachtig maar zoiets groeit. En ik merkte dat ik mensen bereikte. Dat dames het leuk vonden wat ik deed en dat er interesse was.

Lees ook: Marjolein runt een modellenbureau | Ambitieuze meisjes

Nog een tip tussendoor

Bedenk je altijd dat als jij ergens interesse in hebt dat er ook andere mensen zijn die deze interesse met je delen, denk dus nooit; daar zit niemand op te wachten maar kies een doelgroep en ga ervoor!

Hoe ging het na je opleiding tot personal stylist?

In 2018 rondde ik de opleiding af en dan begint het! Het is niet zo dat de klanten zich dan spontaan allemaal tegelijk melden, ik begon met een klant in de maand en binnen een jaar had ik minimaal een klant per week en ook geef ik diverse workshops. Ondanks mijn zichtbaarheid op social media bereik ik vooral veel klanten met mijn website en door mond-tot-mond reclame.

Mijn grafische werk loopt nog door, op een ietwat lager pitje maar daar verdien ik nog hoofdzakelijk mijn boterhammetjes mee. Daarnaast maak ik wekelijks tijd voor mijn social media-kanalen, zoals Instagram, voor het schrijven van blogs en de eerste vlogs zijn ook een feit. Door zo gericht te zijn op je doelen trek je ook een heleboel aan. Mensen gaan mee in je enthousiasme, ze willen je volgen, denken mee en zo kom je van het een in het ander.

Ik zie dat veel stylistes binnen een paar jaar het bijltje erbij neergooien, super zonde… Je moet echt actief blijven om klanten te werven. Dat valt niet mee maar ik ben trots op het pad wat ik bewandel. Ik zit inmiddels weer vol nieuwe plannen, ik wil mijn business verder uitrollen en samen met ambitieuze dames en heren lange termijn trajecten aangaan om een daadwerkelijke transitie te kunnen maken. Samenwerken met gedreven mensen die zich beseffen dat hun voorkomen onderdeel is van hun identiteit en dat je visuele presentatie bijdraagt aan zelfvertrouwen en overbrengen van je boodschap.

Wat wil je elk ambitieus meisje meegeven die dit leest?

Besef je dat je zelf je grootste visitekaartje bent is wat ik aan alle ambitieuze dames mee wil geven. Laat zowel on- als offline zien waar je voor je staat. Bekijk je garderobe eens kritisch en vraag je af of je kleding en styling aansluit bij je waarden en normen waar jij als persoon en bedrijf voor staat. Vind je het moeilijk om dit zelf te doen? Neem dan gerust contact op om eens te sparren over jouw looks.

Word jij blij van de kleding in je kast?

5 1 stem
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x