4 Tips voor de perfecte Instagram feed

En het is nog makkelijk ook

Instagram is een geweldige app, maar het krijgen van de perfecte feed kan toch nog een flinke uitdaging zijn. Daarom geef ik je in deze blog een aantal tips die ervoor zorgen dat jij aan de slag kunt met een prachtige feed.

Als je gebruik maakt van een Instagram strategie kan het handig zijn om ook te zorgen dat je feed er perfect uit ziet. Hoe beter jouw feed eruit ziet, hoe leuker het is voor mensen om ernaar te kijken. En dat zorgt weer voor nieuwe volgers. Je feed is immers wel je eerste indruk.

Het soort foto’s wat je maakt

Bedenk altijd van te voren welke kant je op wilt met je foto’s. Heb een plan en ga met dit plan aan de slag met de foto’s. Zo plaats ik op mijn account veel in thema’s. Zo heb ik wel meerdere tripjes naar het buitenland gedaan als een thema. De thema’s die voorbij zijn gekomen zijn: Parijs (meerdere keren), steden, strand, Costa Rica, kerst, wintersport en Zeeland.

Het makkelijke aan een thema is foto’s al snel uit een zelfde stijl genomen worden. Zo blijft Parijs herkenbaar aan Parijs en is het niet ineens New York. Dit is voor de rust erg handig.

Lees ook: 5 leukste fotoplekken rondom de Eiffeltoren en 7 Leukste fotoplekken in Parijs

Costa Rica feed
Wintersport feed
Parijs feed

Het kleurgebruik in de foto’s

Het is belangrijk dat mensen herkenning zien als ze een foto van jou zien. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het kleurgebruik in foto’s. Natuurlijk kunnen ze jouw gezicht herkennen. Maar wat maakt jouw foto nou typisch jouw foto?

Om dit voor mezelf makkelijker te maken heb ik besloten om weer vrolijk mijn feed terug naar het roze/rood te krijgen. Dit zijn kleuren die je bij mij overal tegenkomt. Op mijn blog, in mijn logo’s, maar straks dus ook weer volledig op mijn feed. Dit keer ga ik echt mijn best doen om deze kleuren niet meer los te laten.

De bewerking van de foto

Bij het bewerken van de foto kan ik je aanraden om met presets te werken. Presets zijn een filter die je kan downloaden en via Lightroom over je foto kan plaatsen. Dit filter zorgt ervoor dat elke foto dezelfde feeling krijgt.

Verdere bewerkingstips zal ik delen in een aparte blog uitsluitend over de bewerking van Instagram foto’s.

Mijn Lightroom filter kan je via Etsy voor een klein bedrag kopen. Op die manier kan jij je foto’s bewerken zoals ik dat ook doe. En ik zou het natuurlijk ook super leuk en lief vinden als jullie mijn preset gebruiken en kopen.

De volgorde van posten

Om te zorgen dat je feed er leuk uit ziet is het aan te raden om van te voren een plan te maken welke foto je wanneer gaat plaatsen. Op deze manier weet je makkelijk wanneer je content op is. Geen stress meer, want dit kan je nu makkelijk opvangen en plannen om nieuwe content te gaan maken.

Je kan de feed van te voren bekijken en er lekker mee puzzelen met behulp van een app. De app die ik hier momenteel voor gebruik is Feed Preview.

Heb jij al actief bezig met het maken van de perfecte Instagram feed?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x