Hey! Ik ben Emma

Student, ondernemer en blogger
Bedrijf: emma's tax law

AmbitiEmma

Ik ben Emma Frédérique Verschure, maar noem me maar gewoon Emma. Emma staat in het Duits voor ambitieus en dat vond ik erg toepasselijk, vandaar de naam AmbitiEmma.

Samen met Bas, mijn geweldige vriend, woon ik in Amsterdam. Ik studeer Rechten aan de Universiteit van Tilburg. Hiermee ben ik begonnen na het behalen van mijn Master Fiscaal Recht om mijn civiel effect te behalen. Simpel gezegd is dat een papiertje wat je nodig hebt om advocaat te mogen worden. Naast mijn studie bouw ik al sinds januari 2020 aan mijn eigen bedrijf, Emma’s Tax Law. Met dit bedrijf help ik ambitieuze ondernemers met hun belastingzaken en boekhouding. Daarnaast heb ik deze geweldige blog en een Instagram waar ik mijn verhaal op deel.

Begonnen met crypto
tijd besparen werk

Mijn verhaal

Na de basisschool ging ik naar vmbo-t/havo toe, na een jaar in een combinatie klas gezeten te hebben, werd ik uiteindelijk op vmbo-t geplaatst. Mijn talen waren slecht en dat was de reden waarom ik havo niet aan zou kunnen. In de tweede ging alles super goed, behalve Nederlands. In een van de laatste weken van dat schooljaar deed ik een dyslexietest, eerder werd gezegd dat het echt niet het geval zou zijn. Toch kwam er uit die tekst dat ik erge dyslexie had.

In de derde moest ik naar de vmbo-locatie, hier voelde ik me totaal niet thuis. Ik was heel anders dan de rest en werd ook nog gepest. Toen ik op een mbo ging kijken (voor een meeloopdag) bleek dat nog erger te zijn. Na een gesprek met mijn ouders gingen we kijken bij particuliere scholen om daar naar de havo te gaan. Dat ging super goed en een jaar later mocht ik zelfs vwo gaan doen, zo had ik in zes jaar tijd mijn vwo diploma in mijn hand. Ik had er geen dag langer over gedaan dan een normale vwo leerling.

Na mijn vwo examen ben ik twee weken naar een talen school in Ofxord geweest, St Clare’s. Hier heb ik mijn Engels goed weten bij te spijkeren. En wat een onvergelijke ervaring was dat zeg. In die weken is ook de voorganger van deze blog geboren.

Daarna begon ik aan het hbo, op de Hogeschool Rotterdam begon ik aan de opleiding Fiscaal Recht en Economie. In de derde mochten wij stage gaan lopen en mijn oog viel direct op een internationale stage. Lastig de regelen, maar gelukkig kon ik via-via een stage plek krijgen in Curaçao. Wat een prachtige en leerzame periode was dat. In mijn afstudeerjaar richtte ik mijn bedrijf op, pittige combinatie, maar ook echt heel gaaf. Corona maakte alles helemaal anders, zo was mijn afstudeerstage grotendeels thuis, ging de begeleiding van mijn scriptie slechter dan slecht en werd mijn bedrijf heel anders dan ik van te voren had bedacht. Ook was dat de periode dat ik met Bas ging samenwonen in zijn studio in Amsterdam.

In september zou ik aan de premaster Fiscaal Recht op de universiteit van Tilburg beginnen, maar het afstuderen verliep slecht. Het positieve punt van corona was dat ik mijn opleiding niet afgerond diende te hebben. Zo kon ik in september beginnen en in november heb ik mijn hbo studie afgerond. Vanaf september 2020 begon ook mijn bedrijf steeds meer te groeien en kon ik er ook van leven, ik kon mijn andere bijbaan opzeggen en rondkomen van mijn bedrijf. Wat een heerlijk gevoel was dat en dat groeien is zo waanzinnig tof.

Mijn bedrijf groeit heerlijk, ondertussen heb ik mijn masterdiploma in onvangst mogen nemen, maar klaar met studeren ben ik nog niet. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren. Daarom ben ik naast het studeren voor de bachelor Rechtsgeleerdheid ook veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. En daar kan je dan op deze blog weer onwijs veel over gaan lezen!

Ambitieuze meiden

Zin om wat ambitieuze artikelen door te lezen? In de categorie ambitieuze meiden lees je nog veel meer verhalen van echte business babes. Laat je inspireren door hun successen en en lessen.

Janine heeft een duurzaam kledinglabel opgericht

Janine heeft een duurzaam kledinglabel opgericht

Janine is de oprichter van een duurzaam kledinglabel genaamd Common & Sense. Eerlijke handel is een onderwerp waar zij over kan blijven praten. Tijdens haar studie is de liefde voor duurzame kleding ontstaan en werd haar duidelijk dat ze een eigen kledinglabel wilde. Die droom is ondertussen werkelijkheid geworden. Lees hier haar volledige verhaal.

Lees meer