Uit een samenstelling van mijn vader en moeder kwam ik terecht. Dat ik niet alles even goed kan, is daarom ook niet mijn schuld. Het levert wel leuke en vooral grappige situaties op. Zo ook mijn stunteligheid met dit ov avontuur. Daarom deel ik mijn verhaal over de rit naar Almere.

Mijn ov avontuur naar Almere

Klunzigheid zit in mijn bloed, zo schreef Ellen op tgnd.media al meerdere blunder woensdagen waar ik met mijn acties een plekje in kreeg. Maar mijn acties blijven maar komen en komen. Zo ben ik echt een kluns in het openbaar vervoer, op plekken die ik niet ken en dat kan wel hilarisch uitpakken. Gelukkig is tot nu toe alles helemaal goed gekomen. Daardoor was het achteraf heel grappig.

Het ov avontuur naar Almere Centrum

Ik had met Ellen afgesproken om leuke foto’s te maken. Handig op een vrijdag, ik heb toch een studenten ov dus kost het niks voor beiden. Maarja dat pasje zegt niks over het verloop van de reis. Het ging al goed in Woerden stapte ik op de trein richting Amsterdam. Bij Abcoude werd het treurige nieuws gedeeld dat er iemand voor een trein was gesprongen en dat de treinen niet verder dan Bijlmer ArenA konden rijden.

Hoewel 9292 keurig de hele route aangeeft, betekent dit niet dat ik ermee overweg kan. Op Bijlmer ArenA moest ik de trein naar Zuid pakken en daar een Intercity naar Almere Centrum. De eerste keer dat ik een trein pakte naar Almere ging het wel volgens plan en had ik een Sprinter, we stopten dus overal. Nu zat ik in een Intercity, deze stopt als eerste in Almere Centrum. Ja je voelt het al aankomen, dit ging helemaal fout. Ik had het te laat door, ik moest wachten tot het gangpad vrij was en ik naar de deur kon lopen. Alleen de deur ging niet meer open… de trein reed weg, met mij er nog in…

Een man vertelde mij dat het volgende station Zwolle zou zijn, gelukkig bleek dit achteraf niet waar te zijn. Dit was Lelystad, de trein terug had ik natuurlijk net gemist. Een half uurtje wachten en ik kon met de trein mee. Dit keer stapte ik keurig op tijd uit.

Lees ook: De trein van het leven, stapt iedereen over?

En toen kwam de terugweg

Na een leuke en gezellige dag en avond vol foto’s, doodles die onesies dragen en pizza was het tijd om naar huis te gaan. Ja dat klinkt makkelijk, maar ik moest een bushalte zoeken. Zelfs met google maps kan dat zeer moeilijk zijn. De eerste bus had ik al gemist, de tweede bus pakte ik de verkeerde kant op. Vervolgens mocht ik de halte erna terug lopen naar de halte waarvan ik vertrok. De laatste mogelijkheid kwam, het ging goed fout, ik had een overstaptijd van 1 minuut.

Lees ook: Dit waren mijn lessen in mijn eerste jaar als ondernemer

De bus ging goed, derde keer is scheepsrecht zouden ze zeggen. Ik kwam op Almere Centrum aan en ik rende met koffer naar de roltrap. Echter stond deze vol met jongens die niet aan de kant wilden gaan. Eenmaal boven aangekomen reed de laatste trein net voor mn neus weg.

Bas had al gezegd dat ik wel bij hem mocht blijven slapen. In Amsterdam kon ik gelukkig nog wel komen. Direct daarna belde ik mijn ouders met de boodschap dat ze de meest incapabele dochter hebben als het neerkomt met reizen met de ov. Eind goed al goed, ik heb gewoon in een huis met een bed geslapen.

Heb jij ook wel eens zo een ov avontuur?

1 1 stem
Artikelbeoordeling
2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x