De leukste en beste ondernemersboeken van 2021

Als mij ondertussen een ding duidelijk is geworden, dan is het wel dat wij als ondernemers nooit op onze luie reed zitten als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Ik ben een mega boekenworm en heb ondertussen al veel boeken gelezen over ondernemen. Niet allemaal aanraders, maar goed! In deze blog richt ik mij lekker op alle goede leestips die ik voor je heb!

Ik heb onwijs veel boeken over persoonlijke ontwikkeling gelezen, maar ook over ondernemen raak ik niet uitgelezen. Als boekenworm die ik ben heb ik ondertussen een goed beeld van wat wel en niet goed is. Om te zorgen dat jij je tijd niet verdoet geef ik hierbij mijn favoriete ondernemersboeken weer. Ze staan in willekeurige volgorde ;).

#1 Écht Ondernemen – Charlotte Meindersma

Een boek van een jurist om de lijst mee af te trappen. Eentje die mega makkelijk wegleest vol met praktische informatie staat over ondernemen en veel leuke interviews bevat. Nu ben ik zelf ook een rechtennerdje, dus niet zo gek dat ik dit boek geweldig vind. Dit boek is gelukkig heel makkelijk geschreven en ook voor de rechtenhaters geweldig. Het is erg leerzaam en geef je goede informatie wat je vooral niet moet doen. Ondernemen mag je doen via je eigen regels (als je je maar aan de wet houdt) en daar is Charlotte ook een mega stimulant voor.

Klik hier om écht ondernemen te bekijken.

#2 #Girlboss – Sophia Amoruso

Een autobiografie over de oprichtster van Nasty Gal, een kledingwinkel uit Amerika en niet zo’n kleintje ook. Sophia weet vanuit niks haar bedrijf op te bouwen en laat zien wat een beetje ambitie en een dosis vertrouwen in jezelf voor elkaar kan krijgen. Nasty Gal behaalde in slechts 6 jaar tijd een omzet van 100 miljoen dollar en had 350 medewerkers. Maar helaas liep niet alles goed en begon de omzet te dalen en bleven de uitgaven stijgen. Dit betekende uiteindelijk het faillissement van Nasty Gal. Boohoo heeft Nasty Gal vervolgens gekocht voor 20 miljoen dollar. Het boek en de Netflix serie (ook een aanrader) gaan daar niet op in, daar zie je vooral hoe haar bedrijf is opgebouwd. En dat is onwijs inspirerend om te zien, ook ondanks je nu weet dat Nasty Gal niet meer bestaat en hoe dat komt.

Klik hier om naar #Girlboss te gaan.

Kijk jij liever naar een serie dan dat je een boek leest? Dan vind je deze series over business babes vast geweldig.

#3 Babe you got this – Martje Haverkamp & Emily Sobels

Als je op Instagram kijkt zie je iedereen succesvol zijn en zijn mooie leven delen. Hoewel we steeds echter worden op sociale media zie je toch veel successen voorbij komen. Door social media kunnen we als ondernemers veel bereiken en zijn we al jong en succesvol. Dat is ook weat Martje en Emily zagen, zij besloten 20 succesvolle vrouwelijke ondernemers te interviewen om te kijken wat de rest ervan kon leren en dat hebben zij in een boek gestopt. Een heel fijn boek met praktische tips en adviezen waar wij allemaal veel van kan kunnen leren.

Bekijk hier het boek Babe you got this.

# 4 Work Hard, Play Hard – Danique Bossers

Een leuke business babe is Danique Bossers, de oprichtster van Most Wanted als je het mij vraagt. In haar boek Work Hard, Play Hard vertelt ze over het ontstaan van Most Wanted. En dat ging niet vanzelf, ze begon met niks en toch lukte het haar om een prachtig en succesvolle webshop op te bouwen. Ze werkte bij een van de grootste accoutancy kantoren van de wereld, studeerde aan Nyenrode, maar dit was het niet voor haar. Samen met een vriendin begon ze Most Wanted en uiteindelijk ging ze alleen verder. Via haar broertje kende ze Monique Geuze, vroeger gaf Dannique haar zelfs bijles. Dit alles en nog veel meer lees je in haar boek. Het boek leest heerlijk weg en als je iets wilt leren van een mega doorzetter dan is dit een must read.

Benieuwd naar het boek, je leest hem hier.

* Deze blog bevat affiliate linkjes, dit kost jou helemaal niks, maar op die manier krijg ik een kleine vergoeding, waardoor ik deze blog nog veel beter kan maken. Je zou mij onwijs helpen om juist via deze linkjes je bestelling te plaatsen!

Dit waren mijn favoriete ondernemersboeken! Ik zal deze blog blijven aanpassen met nieuwe ondekkingen die ik heb gedaan aan ondernemersboeken. Laat mij vooral in je reacties weten wat jouw favorieten zijn :).

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x