Momenteel kunnen we er echt niet meer om heen. Het coronavirus heeft ons allemaal teruggefloten. We zullen er het beste van moeten maken en opzoek moeten gaan naar een oplossing om je bedrijf voort te kunnen blijven zetten. Verschillende vrouwelijke ondernemers delen hun creatieve oplossingen om te blijven draaien tijdens he coronavirus.


Het kabinet heeft al verschillende oplossingen bedacht om de economie in deze zware en funeste tijd te kunnen ondersteunen. Echter is het voor de (vrouwelijke) ondernemers ook van belang om zelf hun best te doen en het beste uit deze nare situatie te halen.

Inspirerende podcasts

Vanochtend luisterde ik toevallig naar twee podcasts van vrouwelijke ondernemers die iets zinnigs te zeggen hebben over het Coronavirus. De boodschap “als je nu toch meer tijd hebt, doe dan wat zinnigs”. Zij zien het Coronavirus vooral als een kans voor mensen die nu noodgedwongen thuis zitten. Doe wat goeds met je onderneming en laat het een andere kant op gaan.

De podcasts waar ik het over heb zijn:

Vivian den Hollander van Restaurant Viviamo in Woerden

De horeca is sinds dit weekend gesloten en mag niet meer open. Ook Vivian den Hollander merkte dat met haar restaurant Viviamo goed. De deuren gingen dicht en mochten niet meer open. Het zorgde de eerste nacht wel voor weinig slaap, maar Vivian besloot direct te handelen. Mogen de gasten hier niet meer komen? Dan komt het eten naar de gasten. Ze bedacht meer gerechten om te bezorgen en besloot nu 7 dagen per week open te zijn.

Lees ook: Amé Derks – jongste advocaat van Nederland | Ambitieuze meiden

Kim Gruijters van Musthave District in Den Bosch

Sinds de thuisisolatie er is, is het stukken rustiger in de winkels. Ook Kim Gruijters van Musthave District in Den Bosch merkt dit. Zij probeert de aandacht vooral te vestigen op de webshop in deze moeilijke tijd. Haar winkel is haar grote passie en ze zal er daarom alles aan doem om te zorgen dat ze hier toch doorheen komt. Op Instagram heeft de winkel ondertussen aardig wat volgers en die moedigt ze aan om bij de kleine, lokale ondernemers te kopen in plaats van bij de grote bedrijven.

Van verschillende merken die zij in haar winkel verkoopt heeft zij tips gehad hoe ze dit het beste aan kan pakken.

– Zorg dat de webshop up to date is en promoot deze goed als mogelijk;
– Indien je geen webshop hebt, gebruik dan sociale media om op te verkopen;
– Inspireer je klanten door leuke foto’s te delen van outfits en het geven van styling advies;
– Zorg dat je bereikbaar bent voor alle vragen die je klanten hebben;
– Vergroot je bereik door winacties te organiseren en meer in te zetten op influencermarketing. Het aantal volgers is essentieel als je wilt dat jouw berichten gezien worden;

Zo maakt ze ook gebruik van het e-book van kooplust.

Evelyne de Jong biedt hulp aan freelancers in nood

Evelyne de Jong van Social media Interactie heeft vanuit huis uit geleerd om oplossingsgericht te denken. Dit zorgde ervoor dat ze vaak een stap verder was dan de rest en bedacht ze scenarios voor wanneer dingen niet gingen zoals ze gingen. Ze kent de stress van freelancers, net genoeg inkomen binnenhalen om de maand door te komen. Momenteel hangt er door COVID-19 bij de freelancers zoveel onzekerheid over het inkomen.

Evelyne wil freelancers in nood proberen te helpen. Zo biedt ze drie diensten aan waarvan 100% van de donaties naar freelancers in nood gaat.

Lees ook: Tessa is 21 en heeft een succesvol bedrijf | AM

Steeds meer kleine bedrijven gaan online

Naast deze mooie oplossingen zie ik ook steeds meer bedrijven online gaan. Zo gaan personal trainers training geven via Skype. Vinden coach gesprekken plaats via de telefoon. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om menselijk contact zo veel mogelijk te vermijden. Zo bieden fotografen nu online fotografiecursussen. Ook zie je dat ondernemers nu spontaan e-books beginnen te schrijven om informatie te delen. Alles om naar klanten en geld naar zich toe te trekken en dat is niet zo gek ook. Zo zie je dat steeds meer vrouwelijke ondernemers het gevecht tegen het coronavirus in de bedrijfsvoering aan het voeren zijn.

Hulp nodig om te kijken welke kant jij op kan?

Naast het oplossen van belastingvraagstukken kan ik jou ook helpen met sparren. Loop jij vast en weet je niet hoe je nog aan inkomen kunt komen in deze lastige tijd? Stuur me dan snel een berichtje of mail naar emma@emmastaxlaw.nl en dan gaan wij samen opzoek naar de oplossing voor jouw bedrijf.

Hoe zorg jij nu dat je geld kan verdienen met jouw onderneming?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x