8 onweerstaanbare musthaves voor online ondernemers

Dit zijn de musthaves voor de online ondernemers. Deze dingen maken je ondernemende leven een stuk eenvoudiger en ik kan echt niet meer zonder.

Laptop, mobiel en iPad

Als online ondernemer werk je digitaal, het is dan dus ook van belang dat je goede spullen hebt om op te werken. Zelf maak ik gebruik van een laptop, een mobiel en een iPad. Super fijn, want zo heb ik afwisseling waarmee ik werk, maar dit maakt mij ook flexibeler en kan ik makkelijker werken. Zo werkt het in de trein bijvoorbeeld ideaal op een iPad en zo ben je ook on the road goed voorzien.

Bescherming

Gezien de apparatuur van zo’n groot belang is, is een goede bescherming ook noodzakelijk. Als het stuk valt heb je namelijk een probleem. Daarom is het van belang om goede smartphonehoesjes te hebben die goed beschermen. Zo kan jouw mobiel haast niet stuk vallen. Hetzelfde geldt voor de iPad. Ook daar kan je maar beter goede iPad hoesjes voor hebben. Zo ben je er zeker van dat hij niet kapot kan vallen.

Software

Maar met alleen hardware ben je er nog niet. Software is bijna net zo belangrijk, want dit maakt je werk een stuk eenvoudiger. Daarom is goede software ook echt een musthave voor online ondernemers.

Mailblue

Met de ingang van de AVG-wetgeving niet meer toestaat om elke software uit Amerika te gebruiken en zo ben ik overgestapt op Mailblue. Een fijne software voor de mailing. Zo heb ik funnels weten te maken en schrijf ik nu ook regelmatig nieuwsbrieven. Super leuk en gemakkelijk met AVG beveiligde software. Via die funnels kan je eenvoudig nieuwe klanten aantrekken en dat is natuurlijk wat iedere ondernemer wel wil.

Tailwind

Pinterest kan enorm veel tijd kosten, maar dit heb ik versneld door alles in te plannen met Tailwind. Het is een keer per maand even wat werk om de hele maand te vullen, maar na een uurtje ben je er weer vanaf. Zo heb ik alle voordelen van Pinterest voor mijn blog en bedrijf, maar wel op een efficiënte manier. (Als je je via de link aanmeldt krijg je een maand gratis!)

Canva

Als je grafische dingen nodig hebt, dan is Canva je beste vriend. Hier kan je alles in maken, van Instagram posts tot presentaties. Je hoeft hier helemaal niet grafisch voor te zijn, want met behulp van templates kan jij zo ook iets moois maken.

Toggl

Als je als ondernemer niet te veel belasting wilt betalen is het bijhouden van je uren een must do. Zelf gebruik ik hier Toggl voor, deze website is gratis en zo heb je heel eenvoudig je uren in een overzichtelijk systeem staan. 

Online boekhoudprogramma

Zonder boekhoudprogramma ben ik nergens. Sinds oktober ben ik met mijn bedrijf overgegaan op Yuki. Super fijne software voor de ondernemer die zelf liever niks te maken heeft met boekhouden. Dat stuk kan ik vanuit Emma’s Tax Law volledig voor je oppakken. Maar er zijn ook voldoende andere programma’s die het boekhouden voor ondernemers een stuk eenvoudiger maken.

Stationary

Naast alle digitale dingen kan ik ook echt niet zonder stationary. Het ziet er super gezellig uit, maar papier werkt voor mij nog altijd super. Als ik een cursus volg, maak ik in mijn schrift altijd aantekeningen. Daarnaast werk ik het beste met een papieren to do list waar ik echt op kan afstrepen. En met leuke pennen, schriften en dergelijke kan je mij super blij maken. 

Welke musthaves raad jij iedere online ondernemer aan? Laat het weten in de reacties!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x