Verhalen van anderen kunnen mij heel erg inspireren. Zo ook het verhaal van Monique, zij coacht mensen met behulp van paarden.


Monique Dorst heeft een eigen onderneming “Monique Dorst” en dat is heel divers, maar hoofdzakelijk is ze bezig met coaching door middel van paarden. Ook is Monique bezig met het schrijven van onder andere lesmateriaal, webteksten en interviews. Dit is een overblijfsel van haar eerdere onderneming. Deze variatie vindt ze erg leuk.

Paarden zijn belangrijk voor Monique

Monique is een echt paardenmeisje. Op haar negende begon ze bij de plaatselijke manege en vanaf dat moment werden paarden echt belangrijk voor Monique. Wel is er veel veranderd in de manier hoe ze met de paarden omgaat, ze rijdt steeds minder op ze, maar beleeft nu plezier door met de paarden te zijn. Toen ze haar vervolgopleiding mocht kiezen heeft ze gekeken naar een opleiding met paarden, maar verder dan de paardensport en de fokkerij ging dit niet. Hier lagen haar interesses niet. Langzaam kwamen er meer cursussen en opleidingen om op een andere manier met paarden te werken en daar in is Monique zich toen in gaan verdiepen. Een aantal jaar geleden heeft ze uiteindelijk de opleiding tot paardencoach gedaan. Dit houdt in dat mensen worden gecoacht met behulp van paarden.

Dat Monique ging werken met paarden ving haar omgeving positief op. Ze kreeg veel reacties dat dit echt iets voor haar was. Deze reacties vond ze zelf erg bijzonder, gezien ze zelf lang heeft getwijfeld en dan vooral over of ze het wel kon en of er niet al genoeg coaches waren. Achteraf gezien sloeg dit nergens op en wat is ze blij dat ze dit gedaan heeft. Ze heeft veel geleerd tijdens haar opleiding over zichzelf. De tips daaruit voor jou: als je iets wilt, gun het jezelf. Je mag het diepe in springen en het zal altijd iets mooi brengen.

Lees ook: Veerle Rümke – Digital Nomad met Pinterest werk | Ambitieuze meiden

Freelancen uit noodzaak

De eerste onderneming van Monique bestond uit noodzaak, omdat ze geen baan kon vinden en er wel vraag was naar freelancers. Het was geen bewuste keus en dat zorgde ervoor dat Monique niet wist waar ze aan begon, ze was niet voorbereid en dit leidde tot veel stress. Zo had ze totaal geen verstand van boekhouden en belastingen en het uitzoeken vond ze ook vreselijk.

Heb jij hier nou ook een hekel aan? Mail dan vooral naar emma@emmastaxlaw.nl en dan zorg ik (AmbitiEmma) dat jij er niet meer naar om hoeft te kijken.

Wat Monique anderen mee wil geven is dat ondernemen een bewuste keus moet zijn. Je moet inzien dat het heel anders is dan werken in loondienst (er komt immers veel meer bij kijken en je bent je “zekerheid” kwijt). Het vraagt veel van je, maar het brengt ook genoeg op. Ondernemen laat zien waar je ontwikkelpunten liggen. Dat kan je maar beter accepteren en meebewegen als dat nodig is. Zie deze punten als ontwikkelpunten en niet als zwakheden of tekortkomingen. En als iets echt niet lukt (of gewoon stom is) is het helemaal niet erg om het uit te besteden en in veel gevallen levert dit nog stukken meer op.

Wees moedig

Monique is trots op haar moed. Ze is alleenstaand en heeft de zorg voor dieren waar zij een sterke verantwoordelijkheid over voelt. De zekerheid uit loondienst voor een deel opgeven vond ze daarom eng, maar ze is blij het gedaan te hebben. Ze heeft haar schaduwkanten aan durven kijken en omarmen. Bij zaken die moeizaam verlopen onderzoekt ze waar dit aan ligt om hiervan te kunnen leren of om juist dingen los te laten. Monique investeert veel in zichzelf in de vorm van coaching en begeleiding en daarmee maakt ze steeds stappen vooruit. De afgelopen jaren is ze enorm gegroeid en ze is trots op dat resultaat.

Lees ook: Stefanie van Pelt opende een seksspeeltjes webshop in april | Ambitieuze meisjes

Over vijf jaar is Monique volledig als zelfstandige werkzaam. Momenteel groeit haar bedrijf lekker en deze stijging zal naar haar verwachting door blijven zetten. Haar droom is dat haar bedrijf deels gebouwd is op passief inkomen, zodat ze meer vrijheid heeft om haar gevoel te volgen. Ze gunt zichzelf een goed inkomen zodat ze lekker kan leven. Hoe beter ze in haar vel zit, hoe meer ze kan geven aan anderen. Dit wil ze steeds meer versterken, zodat ze over vijf jaar meer vrijheid heeft om te reizen, te genieten met vrienden en om minderbedeelde gratis te kunnen helpen.

De tips van Monique

De inspiratiebronnen van Monique liggen in de mythen en legendes. Voor haar is dit een bron van wijsheid, het vinden van je plek en het accepteren van alle delen van jezelf. Het lievelingsverhaal van Monique gaat over Koning Arthur die het zwaard uit de steen trekt. Hij is jong, stelt weinig voor, maar hij weet als enige het magische zwaard Excalibur uit de steen te trekken. Dit maakt hem de koning van Brittannië. Dit verhaal staat symbool voor helemaal op je eigen plek gaan staan, het claimen van je eigen kracht en echt gaan staan voor je talenten en kwaliteiten. Als je dat durft, kun je magische dingen doen.

De tip die Monique voor elk ambitieus meisje heeft is: Be a voice, not an echo. Durf te voelen wie jij bent en hoe jij je bedrijf wilt opbouwen. Laat je niet gek maken door de meningen en adviezen van anderen – het is JOUW leven en JOUW bedrijf. Wees er trots op en straal dit uit!

Wil jij nooit meer een ambitieus verhaal missen? Schrijf je dan snel in voor de ambitieuze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle blogs en exclusieve ambitieuze verhalen.

Meld je aan! ♥

* Verplichte velden

Is jouw werk ook je hobby?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x