Tips die zorgen dat jij gemakkelijk minder geld besteedt

De makkelijkste manier om te beginnen met sparen is door minder geld te besteden. Toch is dat vaak ook een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Een stapje terug doen is nu eenmaal erg lastig. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen die ervoor zorgen dat jij wel makkelijker kan beginnen met sparen. En die deel ik graag met je, omdat ik jou ook een gevulde bankrekening gun.

Nutteloze kosten

Tip nummer één is direct een hele eenvoudige en toch gaat dit bij heel veel mensen mis. Doorloop regelmatig je bankrekening en zie waar je geld heen gaat. Een sportschoolabonnement terwijl je er nooit heen gaat, of 40 verschillende streamingdiensten terwijl je er maar 3 gebruikt. Schrap deze kosten en het voordeel is dat je ze niet eens zal missen. En wie weet kan je zelfs je streamingdiensten wel delen met een familielid of met je vriendengroep, dan betaal je nog veel minder.

Doorloop daarnaast ook even de rest van je kosten. Waar geef je geld aan uit? Verschillende bankapps geven je dit inzicht heel eenvoudig. Zo zie je direct waar je geld heen gaat en wat je kunt doen om geld te besparen. Voor mij werd op deze manier duidelijk hoe duur thuisbezorgd is, ik drong de kosten terug en eerlijk, ik mis er niks aan.

 Niet te veel betalen

Naast nutteloze uitgaven is het ook zonde om meer te betalen dan je zou moeten. Ik los dit heel eenvoudig op door gebruik te maken van bepaalde apps. Je ziet heel makkelijk waar je geld heen gaat en zo kan je eenvoudig geld besparen. Wil je niet te veel betalen voor je rekeningen? Kijk dan regelmatig via een vergelijkingssite wat de beste deal op dat moment is. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaaltvoor jouw abonnementen. 

 (Cashback) acties

Mocht je dan toch willen shoppen, ga er dan vooral op uit tijdens acties. Zo kan je in de uitverkoop de leukste kleding voor een prikkie scoren en douchegel of wasmiddel kan je prima op voorraad hebben. Zo koop ik tegenwoordig veel via mijn links van Euroclick. Het voordeel is dat ik dan punten spaar waarmee ik weer geld kan krijgen. Ideale manier om dingen te kopen. Meer over Euroclicks lees je in dit artikel: 5 manieren om geld te verdienen zonder moeite.

Daarnaast is het ook een aanrader om met cashback acties mee te doen, zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Ideaal als jij geld wilt sparen en daarom ook echt aan aanrader om op zoek te gaan naar cashback acties.

Wat is jouw favoriete manier om minder geld te besteden? Laat het vooral weten in de reacties en inspireer anderen!

Lees nu ook

3 tips om jouw financiële processen beter te maken

3 tips om jouw financiële processen beter te maken

Als ambitieuze ondernemer wil je alle processen in je bedrijf zo goed mogelijk geregeld hebben. Zeker processen waar je niks mee te maken wilt hebben, zoals de boekhouding en belastingaangiften. Oké voor mij is het mijn werk, maar ik weet dat dit voor jou anders ligt....

Lees meer
Tips om te beginnen met beleggen

Tips om te beginnen met beleggen

Beleggen, je hoort er steeds meer mensen over. Is dat niet eng? En heel ingewikkeld? Goed nieuws: je kunt beleggen zo ingewikkeld maken als je wilt. Vandaag deel ik, Jessy van Happy Rich Millennial, tips hoe je op een relaxte manier kunt gaan beginnen met beleggen.Ten...

Lees meer
Zo kan je makkelijk geld verdienen met BrandBassador

Zo kan je makkelijk geld verdienen met BrandBassador

Geld verdienen met social media is iets waar veel mensen van dromen. Maar wist je dat dit een stuk eenvoudiger is dan het lijkt? Er zijn veel samenwerkingsplatformen speciaal voor bloggers en influencers. Een van de platformen die ik vaak gebruik is BrandBassador. Een...

Lees meer
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x