5 tips voor meer actie op Instagram

Deze kan je direct toepassen

Instagram is een populair social medium, dat blijkt ook wel uit de cijfers. Ze hebben maar liefst 1 miljard actieve maandelijkse gebruikers. Maar met zoveel gebruikers kan het nogal moeilijk zijn om op te vallen. Hoe jij kunt zorgen voor meer actie op Instagram leg ik je graag uit.

Je zit op Instagram omdat je vast iets moois wilt delen. Dit kan zowel je onderneming zijn als de mooie foto’s die je als influencer deelt op het platform. Zelf doe ik het beiden en weet ik ondertussen goed hoe je zorgt voor meer actie op Instagram. Mijn bevindingen deel ik heel graag met je.

Post consistent

Het aller belangrijkste is dat je consistent post met een contentplan. Bedenk van te voren wat je wilt gaan posten en hoevaak. Door dit goed uit te werken is het een stuk eenvoudiger om je hieraan te houden. Bedenk bijvoorbeeld vaste momenten in de week om jouw post te delen of post om de dag.

 

Uit onderzoek van Tailwind blijkt dat indien je minimaal 7 keer per week post dit het beste is voor je engagement. Ik heb dit zelf ook een tijd geprobeerd, maar dit vraagt veel van je. Je hebt namelijk heel veel hoogwaardige content nodig en altijd iets te vertellen. Omdat deze lat voor mij te hoog gegrepen was, heb ik besloten minder vaak te posten. Hoe waardevoller je content is, hoe beter dit uiteindelijk werkt om te bereiken wat je wilt.

Lees ook: 5 fouten die jij maakt op Instagram + de oplossingen

Gebruik hashtags

Het gebruik van hashtags is heel erg belangrijk als je post op Instagram om een nieuwe doelgroep te bereiken. Regelmatig krijg ik de opmerking dat hashtags niet meer van deze tijd zijn, maar voor mij werkt dit nog altijd goed. Door te kijken naar de hashtags die binnen jouw niche vallen en hier zelf ook actief in te zijn, kan jij echt heel hard groeien.

Het is belangrijk om niet al te grote hashtags te gebruiken en vooral in de taal waarin jij post. Op deze manier kan je het beste resultaat behalen met je hashtags.

Stories en reels

Probeer de interactie aan te gaan via je stories, door je volgers mee te nemen in jouw dag. Neem ze mee in jouw wereld en wat jij beleefd in een dag. Als je volgers je stories zien en reageren via dm bouw je een mooie band met ze op, vervolgens zullen ze ook vaker je posts op je feed zien.

Instagram besteed veel aandacht aan nieuwe functies, een van de manieren om makkelijk een nieuw publiek te bereiken is door middel van reels. Leuke filmpjes die je eenvoudig kan maken via de Instagram app. Ze zijn zichtbaar in je profiel en verdwijnen niet na 24 uur, maar blijven altijd zichtbaar. Laat je creativiteit hiermee los en wie weet bereik jij binnen no-time wel super veel nieuwe volgers.

Lees ook: Zo zet jij de nieuwe Instagram gidsen goed in

User generated content

User generated content zijn foto’s van mensen die jouw bedrijf laten zien in een post of story. Als je dit voorbij ziet komen, is het goed om dit te reposten. Op die manier kom je betrouwbaar over en dat vinden anderen altijd heel fijn om te zien. Als blogger/influencer kan je dit doen als iemand iets over jouw blog deelt. Als ondernemer kan je dit doen als een klant iets over je bedrijf deelt.

Deze manier van content delen werkt echt super goed. Als ondernemer zou je op deze manier ook reviews van klanten kunnen delen op je feed om zo vertrouwen op te wekken richting je volgers.

Winacties

De beste manier om nieuw publiek te bereiken is door middel van een winactie. Dit kan je doen in samenwerking met meerdere bedrijven/influencers om te zorgen dat het bereik nog groter wordt. Zo haal je het meeste uit een winactie en kan je extra hard groeien. Zorg wel dat mensen die mee willen doen niet al te veel hoeven te doen, want dit houdt ze namelijk tegen.

Wat doe jij om meer actie op Instagram te krijgen?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x