Verhalen van anderen kunnen mij heel erg inspireren. Zo ook het verhaal van Ellen, zij ruilde haar peuterspeelzaal in voor een fotocamera, blog, Instagram en een super inspirerende podcast. Daarmee werd ze een echte manusje van alles.


Ellen de Wit is 27 jaar oud, geboren in Amsterdam en woont nu samen met haar vriend Dennis en hond Charley in Almere. Al 4 jaar is Ellen actief als ZZP’er en hiervoor was ze peuterleidster op haar eigen peuterspeelzaal.

Haar eigen kinderdagverblijf

Samen met een kennis startte Ellen een peuterspeelzaal. Na verloop van tijd begonnen er steeds meer regels te veranderen en dat kwam ten nadele voor hun zaak. Daarom maakten ze samen na drie jaar de keus om de peuterspeelzaal te sluiten.

Gelukkig was ze in die tijd al begonnen met haar blog ‘The Girl Next Door’ en deze begon steeds beter te lopen. Ze had samenwerkingen met onwijs gave merken en kreeg uitnodigen van events waarvan ze niet eens durfde te dromen. Na het sluiten van de peuterspeelzaal rende ze direct naar de Kamer van Koophandel om haar blog in te laten schrijven.

Manusje van alles

Door haar inschrijving werd Ellen ondernemer en dat is ze nu al vier jaar. In deze periode heeft ze diepe dalen en hoge pieken gehad met haar bedrijf. Zo wist ze nooit zeker wat haar maandinkomsten zouden worden, wat zorgde dat ze veel bij haar moeder en vriendinnen at. Sparen is nooit haar sterkste punt geweest, ze reist en investeert het liever in groeimogelijkheden.

Een jaar geleden richtte ze ‘The Content Trip’ op – de netwerkgroep waar wij elkaar van kennen. Deze groep richt zich vooral op zakelijke onderwerpen, het creëren van content en sparren met elkaar. The Content Trip maakt zoals de naam zegt verschillende trips, zowel in binnen als buitenland. Momenteel is Bonaire de enige buitenlandse bestemming geweest, maar als corona het toelaat komen daar dit jaar nog landen bij.

Ook is Ellen fotograaf op evenementen, zo mocht ze foto’s maken voor Yves Saint Laurant en Het Televizier Gala. Daarnaast heeft ze in de mooiste hotels van ons land geslapen en dat nog eens betaald ook. En daar is ze onwijs trots op, dat mag natuurlijk ook! You go girl!!

Lees ook: Amé Derks – jongste advocaat van Nederland | Ambitieuze meiden

Vrij negatief en luchtig over mijn bedrijf

In haar omgeving merkte ze in het begin dat iedereen vrij negatief en luchtig over haar bedrijf deed. Zo vonden ze dat ze niet meetelde en een echte baan moest zoeken, waarom zou ze immers zoveel risico willen lopen? Zelf zag ze het anders, haar diploma als juf vervalt niet en zo heeft ze altijd een basis om op terug te vallen.

Ellen voert haar bedrijf vanuit huis en daardoor merkt ze vaak dat mensen alles durven te vragen ze werkt toch “maar vanuit thuis”. Zij beseffen niet dat je daar ook kan werken en dat zij de hele dag achter haar laptop zit of door het huis rent met haar camera. Doordat ze blogger is en veel dingen ontvangt voor haar blog, krijgt ze ook regelmatig de vraag om een nieuwe parfum of lipgloss voor mensen te regelen.

Ze snappen niet dat ik connecties heb opgebouwd en deze op een professionele manier moet onderhouden. Ik heb een heel groot zakelijk netwerk en die ga ik niet zomaar misbruiken.

Ellen de Wit

Mensen raken er steeds meer aan gewent dat ze vanuit huis werkt als manusje van alles.

Lees ook: “Skere Student” Emma inspireert studenten over financiën en geldzaken

Eigen podcast over de wet van aantrekking

Maar naast dit alles deed Ellen nog niet genoeg, vond ze zelf. Ze begon een podcast over “De Wet van Aantrekking” en schreef hier e-books bij. De Wet van Aantrekking heeft haar door een moeilijke en zware periode door het leven geholpen en zorgde ervoor dat ze dichtbij zichzelf kwam. Ze werd hier een positief en sterk persoon door en nu wil ze anderen hiermee helpen. Dit doet ze door middel van een onwijs leuke podcast die je o.a. op Spotify kan luisteren.

Vroeger had ze haar eigen radioprogramma bij de lokale omroep in Almere. Het bereiken van mensen heeft dus altijd al wel in haar gezeten.

In de podcast deelt ze opdrachten uit die de luisteraars kunnen uitvoeren om zelf hun eigen droomleven te manifesten en dichterbij zichzelf te komen. En dat niet eens op een zweverige manier. In de e-books van Ellen staat nog meer creatieve opdrachten om dromen na te verwachten.

You can be do or have ANYTHING you want. 

Ellen de Wit
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x