Mijn blog en Instagram zijn ingeschreven bij de KVK

AmbitiEmma gaat meer richten op ambities, inspirerende vrouwen hun verhalen delen en meer. Zelf heb ik natuurlijk ook ambitiesen die kunnen ook inspirerend zijn voor anderen. Ik heb een stap gezet, mijn blog en Instagram zijn ingeschreven in de KVK.

Zodra ik vertelde dat ik niet ingeschreven stond in de KVK kreeg ik verbaasde gezichten. Ik zag mijn blog en Instagram niet als een serieuze onderneming waar ik geld mee kon verdienen. Voor mij was het puur een hobby waar ik leuke dingen voor terug kreeg. Een hobby kost geld en dat gold ook voor mijn Instagram en blog.

Aangemoedigd om er meer mee te doen

Begin Augustus werd ik uitgenodigd voor een event in Dordrecht. Hier maakte ik kennis met Ellen van TGND.Media, ik volgde haar al een tijdje op Instagram en de klik was er direct toen wij elkaar voor het eerst zagen. Tijdens deze dag werd er onder andere gesproken over haar netwerkgroep, The Content Trip.

In oktober kreeg ik de eer om een activiteit te organiseren. Super leuk en omdat er zoveel kennis binnen de groep aanwezig is, besloot ik daar gebruik van te maken. Charlotte vertelde een stuk over communicatie en het bepalen van doelen. Op dat moment ging er een knop om. Die €800,- euro die ik meer heb uitgegeven aan mijn blog dan ik verdiend heb, die ga ik terug verdienen voor het einde van het boekjaar 2019 (31 december). Dit is gewoon gelukt!!

Volgende stap, inschrijving KVK

Het boekjaar 2019 is uiteindelijk met €7,- winst afgesloten. (Belastingdienst, mocht je meekijken, ik zal dit netjes als resultaat uit overige werkzaamheden opgeven.) LASCANA benaderde mij voor het schrijven van een blog en hiervoor is een KVK-nummer van belang. Hierdoor begon ik opnieuw te twijfelen en uiteindelijk hakte ik de knoop door. Ik laat me inschrijven.

Kleineondernemingsregeling (KOR) maakt alles makkelijker

Mijn vader is accountant, ik ben fiscaal recht student, de fiscale kennis is dus wel aanwezig in huize Verschure. Dat maakt het ook allemaal wat makkelijker, ik maak mij niet druk om de belastingen die betaald en aangegeven moeten worden.

Sinds 2020 heeft de KOR een andere vorm aangenomen. Voor mij maakte dit de stap om mij in te schrijven kleiner. In eerste instantie was het plan om enkel mijn blog en instagram als bedrijf te maken en daarvoor was ik erg bang voor boetes. Ik vond mezelf met mijn blog die weinig omzet en winst maakt ook geen serieuze ondernemer. De kor was daarom een veilige optie die de stap naar ondernemen makkelijker maakte. Ja en dat ondanks de achtergrond die ik heb.

Als je omzet in een kalenderjaar lager is dan €20.000,- dan kan je je aanmelden en krijg je vrijstelling van de BTW. Hierdoor hoef je geen btw-belastingaangifte meer te doen en heb je ook nooit meer een boete.

Extra bedrijf erbij

Al snel begon het te kriebelen dat ondernemen en begon ik mijn eigen bedrijf, Emma’s Tax Law. Hierbij help ik (online) ondernemers met hun belastingen. Kan jij ook wel wat hulp gebruiken? Neem dan zeker een kijkje op emmastaxlaw.nl

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x