Het perfecte kerstpakket voor jouw relaties

De herfst is officieel begonnen, buiten is het druiliger weer en daarmee komt ook de kerst weer dichterbij. Heb jij al nagedacht over het kerstpakket wat jij jouw relaties gaat sturen? En of je er überhaupt wel een gaat versturen?

Een kerstpakket of een kerstattentie is de manier om aan je relaties te laten merken dat jij ze waardeert. Zo geven bazen aan hun personeel een kerstpakket. Maar een kerstpakket is ook een fantastisch marketingmiddel om je blijk van waardering te laten merken aan je klanten. Niet elke klant hoeft er één te ontvangen, maar de belangrijkste klanten kan je dit zeker wel verzenden. In deze blog vertel ik je meer over een kerstpakket bestellen en waarom jij dit ook wilt doen voor jouw relaties deze kerst.

Dit is waarom jij een relatiegeschenk wilt versturen

Gewaardeerde klanten wil je natuurlijk het liefste vasthouden. Klantenbinding is en essentieel onderdeel van elke marketingstrategie. Rondom kerst is het de perfecte gelegenheid om jouw waardering te laten blijken, maar dan wel op een spontane, ongedwongen en vooral feestelijke manier. Door je te verdiepen in jouw relaties is het makkelijk om ze met kerst het perfecte relatiegeschenk te geven. Je marketing inrichten op deze manier komt het ten goede. En wie weet is jouw relatiegeschenk wel zo spetterend dat het op social media gedeeld wordt en je er nog promotie voor terug krijgt ook. Op die manier kan het zelfs nieuwe klanten opleveren.

Lees ook: Dit is hoe vrouwelijke ondernemers omgaan met het Coronavirus

Hoe stel je het perfecte kerstpakket samen?

Het aller belangrijkste is dat het pakket aansluit bij jouw organisatie. Sta jij voor een duurzaam en groen bedrijf? Stuur dan ook echt een duurzaam kerstpakket. Ben jij een girly bedrijf, stuur dan echt iets waar de meeste vrouwen wat aan hebben. Kies voor een pakket wat echt aansluit bij de doelgroep en jouw bedrijf.

Bedenk wat jouw gemiddelde relatie – die een pakket krijgt – graag zou willen vinden in dat pakket. Het is moeilijk om voor iedereen het geschikte pakket te krijgen, maar zorg dat de meeste zich hierin kunnen vinden. En zorg vooral dat jij het kerstpakket erg leuk vind. Want hoe kan je het perfecte kerstpakket verzenden als je het zelf niet eens leuk vindt?

Lees ook: 4 Tips voor de ideale werkplek thuis

Leuke ideeën om in het kerstpakket te stoppen

Er zijn zoveel leuke dingen die je in jouw kerstpakket kan stoppen. Denk aan een fles wijn met een eigen opdruk. Een reep Tony chocolade met de wikkel van jouw bedrijf erop. Een kortingsbon die jouw vaste klanten kunnen besteden in jouw bedrijf. Een waardebon voor iets waar jouw ideale klant vaak komt. Maar er zijn ook heel veel verschillende kant en klare pakketen waar vast iets leuks tussen zit. Denk aan een Rituals pakket, een food pakket en zoveel meer leuks.

Verstuur jij graag een kerstpakket of krijg je het liever?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x