Volg je hart en kies een beroep wat jij leuk vindt!

Als het op gelijke kansen aankomt, dan hebben vrouwen nog altijd een achterstand ten aanzien van mannen. Voor dezelfde functie liggen de lonen van vrouwen lager dan wat hun mannelijke collega’s met dezelfde kwalificaties verdienen. Maar daarnaast speelt er nog een probleem, sommige branches zijn volledig gedomineerd door mannen. Dit zien we terug in de financiële sector en in de IT sector.

Maar wat als je als vrouw nu wel heel graag werkzaam wilt zijn in de IT? Dan is het een kwestie van zeer stevig in je schoenen staan, om te zorgen dat jij je niet omver laat lopen in een door mannen gedomineerde omgeving. Wees zelfverzekerd en zorg dat je tegen een stootje kan, maar wees bovenal niet te makkelijk in het toegeven.

Doe wat je leuk vindt

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 38% van de mensen vindt dat zij een bullshit baan hebben. Zij vinden zelf dat hun baan zinloos is. Zo’n bullshit baan heeft een slechte impact op de mentale gezondheid en is bovendien oersaai. En het gaat verder, want een bullshit baan kan zelfs leiden tot een bore out. Een klap voor je mentale gezondheid, omdat je gedemotiveerd en geprimeerd raakt door de saaiheid van je baan en het idee dat je niks toevoegt. Gelukkig is dit niet iets waar je je in de IT sector zorgen om hoeft te maken. Dan weet je altijd wel dat een baan iets bijdraagt en dat een bullshitbaan niet aan de orde zal zijn.

Uit een ander onderzoek kwam naar voren dat 40% van de mensen niet tevreden is met hun baan. Dit is om verschillende redenen zoals het werk, het contract of de hoogte van het salaris. Dit zorgt ervoor dat werknemers een stuk meer om zich heen kijken naar andere banen. Als dat je bekend voorkomt, weet dan dat daar niks mis mee is, wellicht is dit wel het moment om je hart te gaan volgen…

Lees ook: Cornelia is een echte vrachtwagenchauffeur

Volg je hart en kies voor een ITtraineeship

Een IT-traineeship is een fantastische manier om jouw carrière in de IT te kunnen starten. In zo’n traineeship leer je namelijk alles wat je moet weten om succesvol te worden in de tech-branche. Je gaat direct aan het werk bij een leuke werkgever en daarnaast word je opgeleid om te zorgen dat jij alles leert over het vak.

Het is dus ideaal om hiervoor te kiezen als jij toe bent aan een nieuwe uitdaging. Zo hoef je niet opnieuw een lange studie te volgen, maar kan je door het traineeship direct aan de slag bij een leuke werkgever. Zo verdien je je eigen geld om rond te komen, maar kan je wel gaan doen wat je leuk vindt.

Ben je op zoek naar een leuk traineeship, neem dan eens een kijkje bij Young Coders. Hier heb je verschillende functies in allerlei soorten organisaties. En al die functies die zij aanbieden zijn anders en leuk op hun eigen manier.

Lees nu ook

3 tips om jouw financiële processen beter te maken

3 tips om jouw financiële processen beter te maken

Als ambitieuze ondernemer wil je alle processen in je bedrijf zo goed mogelijk geregeld hebben. Zeker processen waar je niks mee te maken wilt hebben, zoals de boekhouding en belastingaangiften. Oké voor mij is het mijn werk, maar ik weet dat dit voor jou anders ligt....

Lees meer
Tips om te beginnen met beleggen

Tips om te beginnen met beleggen

Beleggen, je hoort er steeds meer mensen over. Is dat niet eng? En heel ingewikkeld? Goed nieuws: je kunt beleggen zo ingewikkeld maken als je wilt. Vandaag deel ik, Jessy van Happy Rich Millennial, tips hoe je op een relaxte manier kunt gaan beginnen met beleggen.Ten...

Lees meer
5 voordelen van ondernemen naast je studie

5 voordelen van ondernemen naast je studie

Het gebeurt steeds vaker: studenten die gaan ondernemen naast hun studie, wegens de grote voordelen. Als student heb je nu eenmaal een paar voordelen waardoor het interessant kan zijn om te beginnen met ondernemen. Die voordelen deel ik graag met je! Zelf ben ik ook...

Lees meer
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x