4 tips om meer instagram volgers te krijgen in 2021

Gegarandeerd succes!

Volgers krijgen op Instagram lijkt steeds moeilijker te worden, maar ze blijven wel belangrijk. Daarom heb ik de manieren op een rijtje gezet die zorgen dat jij wel nieuwe Instagram volgers krijgt in 2021 en hopelijk de jaren erna.

Er zijn verschillende manieren die zorgen dat jij in 2021 vooralsnog goede Instagram volgers krijgt. Het is natuurlijk super leuk als je account blijft groeien en groeien. Maar dat laatste lijkt steeds lastiger te worden de laatste tijd. Thanks to het Instagram algoritme wat het niet makkelijker maakt. Hierbij mijn tips op te zorgen dat jij wél die nieuwe volgers gaat aantrekken.

Hashtags

Maak gebruik van de juiste hashtags. Bij hashtags is het van belang dat ze zowel voor jouw foto als de waarden van jouw account staan. Daarnaast mogen de hashtags niet te groot zijn, maar ook niet te klein. Je wilt natuurlijk wel dat jouw post zichtbaar wordt voor mensen die je nog niet volgen.

Kijk eens naar de hashtags die je concurrenten gebruiken en kijk wat je met die hashtags kunt. Zijn ze goed? Zet ze dan in je notities om zelf te onderzoeken of ze ook voor jouw post werken!

Hashtags kan je zowel in het bericht zelf zetten als in de eerste reactie. Zelf raad ik de eerste reactie aan, omdat de hashtags dan minder zichtbaar zijn voor je volgers die je caption lezen.

Berichten van anderen liken

Like berichten van mensen die jou nog niet volgen. Welke hashtags gebruiken mensen in jouw doelgroep? Ga naar die hashtag en ga daar liken en reageren op de foto’s die je ziet.

Het volg, ontvolg spelletje is ondertussen niet meer geaccepteerd. Daarnaast volgen mensen vaak terug uit “fatsoen”, omdat zij denken dat dat moet. Het voordeel van het liken van foto’s van anderen is dat ze jouw account zien en je volgen omdat ze dit willen. Je krijgt hierdoor volgers die een stuk waardevoller zijn.

Lees ook: 4 Tips voor een perfecte Instagram feed

Organiseer een winactie

Nieuwe mensen bereiken en je engagement een boost geven kan met behulp van een winactie. Mensen vinden het leuk om dingen te winnen en wij blijven allemaal Nederlanders, als iets gratis is, dan is het extra leuk. Een winactie is een mooi middel om aan extra bereik te komen.

Laat de mensen die mee willen doen iemand taggen en je bereikt direct nieuwe mensen. Wie weet willen deze mensen ook graag meedoen en daarvoor moeten ze je volgen. Daarmee krijg je dus direct meer nieuwe volgers.

Lees ook: De beste manieren om aan foto inspiratie te komen

Shootouts

De laatste tip waarmee je makkelijk nieuwe volgers krijgt, of in elk geval naamsbekendheid is door middel van een shootout. Verzamel mensen om je heen die dezelfde doelgroep aanspreken en spreek af om elkaars profiel te delen in je story of zelfs via je feed.

Een voorbeeld van een shootout op een feed kan zijn: een fotograaf die een mooie foto van jou maakt. Jij noemt de fotograaf uitgebreid in je caption en de fotograaf deelt ook die foto waarin hij/zij jou vernoemd in de caption. Zo hebben jullie beiden een mooie vermelding naar elkaar gemaakt.

Een voorbeeld van een shootout in een story kan zijn: een screenshot van het profiel van de ander en een tekst daarbij waarom het account een aanrader is. Hierbij moeten wel beiden partijen het voor elkaar doen natuurlijk.

Wil je nog meer tips om te zorgen dat jij in 2021 meer volgers krijgt op Instagram? Lees dan vooral ook het artikel op Torseo.

Hoe zorg jij momenteel dat je nieuwe volgers krijgt op je Instagram? Deel je tips in de comments!

1.3 3 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x