7 Tips om het bereik van Instagram stories verbeteren

Instagram is een prachtig platform, maar het is steeds lastiger om te groeien op het platform. Het aantrekken van nieuwe volgers is een uitdaging, maar zorgen dat je huidige volgers jouw berichten te zien krijgen is ook niet makkelijk. Bij mijn account zit de uitdaging hem vooral in de Instagram stories. Het bereik was naar mijn mening te laag en dus ging ik op onderzoek uit. Ik heb tientallen blogs gelezen en zelfs een cursus over Instagram stories gevolgd, ondertussen heb ik het een en ander ontdekt over Instagram stories en hier lees je mijn bevindingen.

Waarom Instagram stories inzetten

Een gezond instagram account bestaat uit meer dan enkel mooie foto’s en een goede interactie daaronder. Het is ook van belang dat je stories maakt en je volgers op die manier betrokken houdt. Door middel van Instagram stories kan je je volgers op een laagdrempelige manier meenemen in jouw leven. Instagram stories verdwijnen na 24 uur weer, tenzij je ze in een highlight album zet en daardoor zorg je dat de content altijd relevant is op het moment dat de volger het ziet.

Er zijn verschillende redenen waarom het van belang is om stories te gebruiken. Ze zorgen voor:

 1. Interactie
 2. Band met je volgers
 3. Verkopen
 4. Vertrouwen
 5. Autoriteit

En nog heel veel meer. Dan maakt ze fantastisch, want op een laagdrempelige manier kan jij ze inzetten. Voor een instagram story is het niet van belang dat je er op en top uitziet. Je kan gewoon laten zien door middel van een kort filmpje dat jouw leven net zo saai is als dat van ieder ander. En weet je wat, dat vinden mensen nog leuk om te zien ook! Dat maakt je namelijk menselijk en op die manier sta je dicht bij je doelgroep en dat is precies wat jij wilt.

Lees ook: 5 geweldige tips voor meer actie op Instagram

Dit deel je in je stories

In principe kan je alles delen op je instagram wat je wil. Er zijn geen regels voor en je kan en mag je eigen creativiteit de loop laten gaan. Wel is het handig om een verhaal te vertellen in je stories. Denk aan een verslagje van je dag of waarom je een bepaalde outfit hebt aangetrokken en waarom dat geweldig is. Je kan het zo gek niet maken, zolang je maar zorgt dat er storytelling in zit. Door middel van storytelling wordt het namelijk leuk om te kijken naar het verhaal.

Op @AmbitiEmma deel ik mijn dagelijks leven in de stories. Zo kunnen mensen zien wat mij bezighoudt en hoe ik mijn dagen vul. De ene dag een stuk leuker natuurlijk dan de andere dag, maar dat is bij iedereen zo. Ik deel afwisselend plaatjes van de omgeving om mensen echt mee te nemen en filmpjes waarin ik praat. Daarnaast probeer ik herkenbare elementen terug te laten komen, zo is woensdag de dag dat ik vaak naar de markt ga om kibbeling te halen en dat weten mijn volgers ondertussen wel. Door middel van deze stories zorg ik er dus voor dat mijn volgers het idee krijgen dat ze me daadwerkelijk kennen.

Op @emmastaxlaw deel ik andere dingen. Hier deel ik inhoudelijke dingen over mijn werk. Waar houd ik me mee bezig? Wat zijn de beste tips voor belastingen? Leerzaamheid staat op 1. Op plek 2 staat nieuwsgierigheid, want ik deel graag kleine dingen over toekomstige plannen. Daarnaast is het natuurlijk allemaal een verkapte manier van sales. Door mezelf te laten zien zijn mensen sneller geneigd om bij mij iets te kopen.

Voor ieder account is er wel iets te bedenken waarover je veel kan delen en wat je volgers interesseert waardoor het betere volgers worden. Het is handig om hierbij gebruik te maken van storytelling en verschillende functies aan bod te laten komen, zoals: persoonlijk, nieuwsgierig, meeslepend en vermaak.

Lees ook: 5 fouten die jij maakt op Instagram + de oplossingen

Meer bereik op je Instagram stories

Bereik opbouwen op je Instagram stories is lastig en helaas wordt het steeds moeilijker door het algoritme van Instagram. Via je stories hoef je geen nieuwe volgers te verwachten, maar wel extra story views in de loop van de tijd. Er zijn verschillende dingen die jij kan doen om dit voor elkaar te krijgen:

 1. Vragen
 2. Quiz functie
 3. Poll
 4. Emoji slider
 5. Afteller
 6. Locatietag
 7. Hashtags

Interactie uitlokken

Punt 1 tot en met 5 zorgen voor meer interactie. Hoe meer interactie jij krijgt hoe meer mensen jouw stories te zien krijgen. Probeer zoveel mogelijk interactieve functies toe te voegen aan je stories, waar mensen ook daadwerkelijk op willen reageren. 

Stel makkelijke vragen waar mensen op willen reageren. Het werkt bijvoorbeeld goed om persoonlijke vragen te stellen, want daar komt veel interactie op. Vragen over seks blijken het beste te scoren. Probeer dat eens ;). Wie weet werkt het en schieten jouw views door het dak, laat je het dan wel even weten?

Nieuwe mensen bereiken

Punt 6 en 7 komen van Amerikaanse blogs. Ik gebruik ze zelden omdat ik geen effect merk, maar die Amerikanen zweren erbij. Bij een locatietag heb ik hooguit 3 kijkers en de 10 hashtags geven geen resultaat. Of het locatieafhankelijk is weet ik niet, maar proberen kan natuurlijk altijd.

Extra tips voor je Instagram stories

Wees jezelf, het is een leerproces, mega leuk maar spannend. Ik weet er alles van. Probeer spontaan te doen in je stories, maar wissel de verschillende beelden wel af. Een uur lang naar iemands hoofd staren is niet spannend dat zullen mensen niet zo snel doen. 

Zorg voor goed licht, ga bij een raam zitten, als het al donker is pak een daglicht lamp. Mensen nemen de moeite om naar jou te kijken beloon ze daarvoor, met goede video/foto.

Tot slot, maak gebruik van de camera op Instagram en creëer zo min mogelijk in Canva. Bij aankondigingen is dit leuk, maar wees vooral persoonlijk. Instagram stories zijn er om het echte leven te kunnen laten zien. Houd daar rekening mee.

Wat is jouw beste Instagram tip? Deel hem in de reacties!

 

Lees nu ook

Zo kan je makkelijk geld verdienen met BrandBassador

Zo kan je makkelijk geld verdienen met BrandBassador

Geld verdienen met social media is iets waar veel mensen van dromen. Maar wist je dat dit een stuk eenvoudiger is dan het lijkt? Er zijn veel samenwerkingsplatformen speciaal voor bloggers en influencers. Een van de platformen die ik vaak gebruik is BrandBassador. Een...

Lees meer
De leukste Instagram cursussen om te volgen als ondernemer

De leukste Instagram cursussen om te volgen als ondernemer

Instagram is voor veel online ondernemers de normaalste zaak van de wereld geworden en vaak een grote bron voor klanten. Je hebt ze daar immers voor het oprapen als jij je Instagram op de juiste manier kunt inzetten. Dat is alleen wat makkelijker gezegd dan gedaan....

Lees meer
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x