Zo zet je de nieuwe Instagram gidsen goed in

Inclusief duidelijke uitleg hoe alles werkt

Instagram heeft er weer een nieuwe functie bij en die kan jij vast en zeker wel gebruiken. Ik ben er in elk geval super enthousiast over en zo enthousiast wil ik jou ook maken. Je kan namelijk nu gidsen maken op Instagram en daar bijvoorbeeld je berichten in bundelen.

Gidsen zijn vorige week door Instagram gelanceerd en het is echt een ideale functie voor bedrijven, maar ook voor influencers/bloggers. Met gidsen kan je namelijk je eigen berichten bundelen en per onderwerp ordenen. Maar je kan ook berichten die je hebt opgeslagen bij elkaar bundelen en zo in een gids stoppen.

Instagram gidsen maken

Op de afbeelding zie je hoe mijn gidsen eruit zien op mijn profiel, zoals je ziet is het een afbeelding met wat tekst erover en de hoeveelheid berichten die erin staan.

Je maakt een gids door op het plusje rechtsboven in de hoek te klikken, vervolgens klik je op ‘gidsen’ en daarna kan je op een soort gids die je wilt maken klikken. Ik kies hier voor berichten.

Vervolgens kan je de berichten die je wilt gebruiken in je gids selecteren en aan de hand daarvan kan je titels en eventueel nog een omschrijving van het bericht toevoegen.

Gidsen inzetten

De gidsen kan je heel makkelijk inzetten. Voor AmbitiEmma heb ik verschillende gidsen aangemaakt over onderwerpen die ik leuk vond om te delen. Deze bevatten enkel mijn eigen posts, maar ik ga ook zeker aan de slag met posts van andere mensen. De gidsen die ik nu heb zijn: hotspots, hoogtepunten, geld, films & series en Instagram vs reality. Ik wil in deze gidsen ook meer links gaan leggen naar mijn blog dus die gidsen komen er zeker nog aan.

Lees ook: 5 fouten die jij maakt op Instagram + de oplossingen

Voor Emma’s Tax Law heb ik ook verschillende gidsen gemaakt. Hier heb ik hoofdzakelijk gekeken naar de onderwerpen waarover ik veel post. Zo heb ik nu 3 gidsen vol met mijn eigen tips over omzetbelasting, financiën en inkomstenbelasting. Daarnaast heb ik hier ook een gids met posts van anderen gevuld met de beste tips voor ondernemers.

Waarom Gidsen

Ik kan wel meerdere redenen bedenken waarom gidsen handig zijn. Zo hebben je volgers die je tips willen dit heel overzichtelijk per onderwerp gebundeld. Dat bespaard weer wat zoekwerk. Daarnaast geeft dit jezelf inzichten waarover je meer zou kunnen posten.

Ook kan je op deze manier je opgeslagen berichten bundelen en de tips die voor jou werken makkelijk delen met de rest van de wereld. Als jij iemand opneemt in jouw gids krijgen zij automatisch een melding en wie weet delen ze daarna jouw gids wel, krijg je direct wat meer bereik ermee.

Heb jij deze functie al ontdekt en wat leuke gidsen gemaakt?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
4
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x