Ik verslind boeken, toch is dit pas de eerste boekreview. Maar wees niet bang, want er gaan er nog vele volgen. Over ondernemen zijn genoeg boeken geschreven. Sanne van Paassen, peakperformance coach en ex-topsporter (veldrijden) en schreef het boek “Het leven dat is pas topsport”.

Het leven dat is pas een topsport

Het leven dat is pas een topsport is een boek speciaal voor ondernemers die zakelijk willen winnen zonder privé te verliezen. In dit boek leer je aan jezelf te denken, maar wel de beste prestaties neer te zetten. Het boek staat vol met opdrachten die jou in beweging zetten. Want stilstaand zal je niks bereiken.

Waar gaat het leven dat is pas topsport over?

Het leveren van topprestaties hoeft niet moeilijk te zijn, je moet alleen weten hoe je dit gaat bereiken. Het leven dat is pas een topsport is de handleiding naar dit succes. Aan de hand van 7 stappen leer jij je goede keuzes kunt maken, leer je wat echt belangrijk is en hoe je keer op keer succes kunt hebben.

Stap 1 – het verhogen van je energieniveau

In stap 1 gaat het over het verhogen van je energieniveau. Dit doe je goed voor jezelf te zorgen. Het aller belangrijkste hierbij is:

  1. gezond eten
  2. rusten
  3. bewegen (op de juiste manier
  4. zorgen voor een goede mind-bodyconnectie
  5. waakzaam zijn op energiegevers en energievreters

Door middel van oefeningen en uitleg leer je hoe je je energieniveau kan verhogen. Je krijgt verschillende manieren hoe je dit kan doen, zodat je echt een manier kan vinden die bij jou past.

Stap 2 – reset je routine

In stap 2 leer je hoe je brein werkt, door te weten hoe dit werkt kan je je routines doorbreken en vooruitgang. Dit begint met een goede ochtendroutine die je hier aangeleerd krijgt. En nee, niet alles is even leuk, maar als je het gaat doen dan ga jij echt het verschil merken in je leven.

Lees ook: 7 Schoonheidsvoordelen van koud douchen

Stap 3 – bepaal je koers

De basis staat, nu is het moment om te bouwen aan de rest. Het bepalen van je koers. Bepaal wat je wilt, formuleer je doelen, bepaal hoe je dit gaat bereiken door middel van een roadmap. Aan de hand van de oefeningen in deze stap ga jij nadenken over je koers op een manier die je vast nog niet hebt gedaan en daarmee zal je veel bereiken.

Stap 4 – overwin je mindfucks

We hebben allemaal beperkende gedachtes die ons tegenhouden. Dat is niet heel gek, maar leuk is anders. Daarom leer je in stap 4 hoe je deze mindfucks kan gaan overwinnen, zodat je meer kan gaan bereiken. Daarnaast mag je een bucket- en fuck-itlist opstellen, zodat jij je mindfucks overwint. Wel moet je de lijst dan echt gaan uitvoeren. Daarnaast leer jij je eigen mindfucks herkennen en hoe je ze kan uitschakelen.

Stap 5 – demarreer

In stap 5 ga je je bezig houden met het opstellen van een gameplan. Daarnaast gaat het over je concentratie en hoe je ervoor kan zorgen dat je concentratieboog beter wordt. Super handig voor iedereen die (soms) moeite heeft zich te concentreren. Daarnaast zal je leren hoe jij de mindset van een winnaar krijgt.

Stap 6 – maak plezier

Wellicht de leukste, maar zeker ook een super belangrijke. Maak plezier, je leeft maar één keer en keer op keer presteren is onmogelijk. Zorg dat je dingen blijft doen waar je plezier van krijgt. Daarnaast leer je ook dat ondanks je een doel niet behaald je jezelf niet hoeft te straffen.

Stap 7 – win keer op keer

Je hebt nu een keer gewonnen, maar dat moeten we dus vaker gaan doen. In stap 7 leer je hoe je dat voor elkaar krijgt. Dit doe je door te reflecteren en door grip te krijgen op de soorten hersengolven die je hebt. Daarnaast leer je dat je niet alles alleen hoeft te doen, maar juist ook dingen kan uitbesteden.

Lees ook: Ambitieuze Daniëlle is student met eigen bedrijf

Mijn mening en ervaring

Ik heb het boek van Sanne echt met plezier gelezen. Het las makkelijk weg en gaf echt een paar eyeopners. Al jaren adem ik op een verkeerde manier, dit boek benadrukte het belang van je ademhaling. Nu heb ik een ademcoach gevonden die mij gaat helpen dit beter te krijgen.

Ook vond ik dat ik faalde als ik dingen niet haalde en dit boek heeft mij laten inzien dat dat helemaal niet geval is. Het zelfde geldt voor uitbesteden, ik ben er nu super blij mee dat ik de stap heb gezet, maar dat was niet altijd zo.

Aan de hand van goede opdrachten (waardoor je er dus ook echt iets mee doet) en fijne uitleg leer je nieuwe dingen waar je echt iets aan hebt. Ik vind dit boek daarom ook een echte aanrader.

Heb jij een goede werk privé balans of kan daar ook wel het een en ander aan verbeteren?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x