Een goede money mindset is van belang om meer geld aan te kunnen trekken. En hoe meer geld je verdiend, hoe eerder je financiële vrijheid krijgt, of misschien wel dat miljoen treft op je bankrekening.

Geldverdienen en rijk worden vind ik al mijn hele leven van belang. Om die reden wil ik dit ook een stuk meer op mijn blog betrekken. Geld verdienen, sparen, beleggen, ik vind het allemaal reuze interessant. Daarom ga ik jullie meer meenemen in deze wereld. En de aftrap bestaat uit een paar tips voor een goede money mindset.

Geld is leuk, helemaal niet eng

Veel mensen zien geld als iets wat slecht is en dat is zo zonde. Onbewust, misschien ook wel bewust rust er een groot taboe op geld en rijk worden. Rijke mensen worden vaak als onaardig gezien en waarom? Het is helemaal niet waar dat rijke mensen onaardig zijn.

Met geld kan je zoveel leuke dingen doen, shoppen, vakanties, uit eten, dagjes weg. Verzin iets en je hebt er geld voor nodig. Of we het nu willen of niet, we komen niet om geld heen. Het is prominent aanwezig in ons leven en er is genoeg voor iedereen.

Begin je het al te geloven? Ik hoop zo dat ik deze goede mindset bij je kan overbrengen. Want door geld als iets leuks te zien ga jij een stuk positiever over geld denken en zul jij ook meer geld gaan krijgen. Dat is dus echt een win-win situatie.

1. Sta stil bij je huidige money mindset

Om vooruitgang te kunnen maken met de manier hoe jij over geld denkt, is het van belang om eerst duidelijk te hebben hoe jij over geld denkt.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welk gevoel komt er naar boven als je over geld denkt?
  • Waardoor wordt dit gevoel veroorzaakt?
  • Heeft je huidige bestedingspatroon invloed op je gedachtegang over geld?
  • Hoe komt het dat je op deze manier over geld denkt?
  • Wat wil je graag veranderen?

2. Bekijk je financiële situatie

Als je structureel geld te kort komt aan het einde van de maand is het logisch dat jij geld niet leuk vindt. Daarom is het van belang om inzicht in je financiële situatie te krijgen.

Ik kan helaas geen leukere manier voor je bedenken dan door dit in een excel-overzicht te zetten. Enerzijds zet je je inkomsten neer en aan de andere kant je uitgaven. Zodra het hier in staat, kan je met een kleurtje de categorieën maken. Denk aan vaste lasten, uit eten gaan, thuisbezorgd etc.

Op die manier zie je duidelijk waar je geld heen gaat en waar je op moet besparen. Doordat je dit inzicht krijgt, wordt het ook makkelijker om geld te besparen. Want elke keer €20,- aan thuisbezorgd uitgeven lijkt misschien weinig per keer, maar als je het steeds doet, dan heb je toch een groot bedrag per maand uitgegeven en de supermarkt is stukken goedkoper.

Lees ook: Slapend geld verdienen doe je zo (+ gratis geld) | Financiën

3. Maak plannen en stel doelen

Nu je inzicht hebt in je huidige bestedingspatroon kan je beginnen met het maken van plannen. Wat ga je er aan doen om je bestedingspatroon aan te passen? En hang er een beloning aan. Bijvoorbeeld als je 100 euro bespaard hebt door te stoppen met thuisbezorgd mag je dat leuke shirtje kopen. Je moet het echt voor jezelf leuk gaan maken.

Als jij als doel hebt om meer geld te gaan verdienen, bedenk dan ook alvast wat je vervolgens met dit geld gaat doen.

4. Wees dankbaar en laat het gebeuren

Als je eenmaal je plannen en doelen hebt gesteld, laat het dan los. Je weet wat je hebt gesteld, doe je best om geen gekke dingen te doen, maar vraag je niet af hoe je deze doelen gaat bereiken. Laat het gebeuren, wacht rustig af en denk vooral aan hoe leuk geld is en hoe leuker het is als het meer wordt.

Maar blijf wel echt aan je money mindset werken, want met deze vier stappen ben je er nog niet. Volg accounts op instagram die hiermee bezig zijn, blijf mijn blog volgen en blijf jezelf vooral ontwikkelen. You got this babe! Die power money mindset gaat er hoe dan ook komen.

Heb jij een goede money mindset of kan hij beter?

Als je over je money mindset wilt praten, mag je me altijd een berichtje sturen en dan kijk ik hoe ik je ermee kan helpen!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x