Tips om geld te verdienen met bloggen

Bloggen is ondertussen een uit de hand gelopen hobby van mij geworden. En het leuke is dat dit een hobby is waar je nog een leuk extraatje aan kunt verdienen ook. Daarom zet ik graag voor jou mijn tips op een rijtje hoe jij aan betaalde blog samenwerkingen kunt gaan komen. Er zijn namelijk tal van manieren om dat te doen. Lees snel verder voor mijn tips om geld te verdienen met bloggen.

Affiliate marketing

Een van de manieren om geld te verdienen met je blog is door middel van affiliate marketing. Dit houd in dat jij een speciaal linkje op je blog plaatst die kan meten of iemand via die link een aankoop doet. Indien dit gebeurd zal jij een X percentage vergoed krijgen. Het aanmelden bij programma’s gaat erg makkelijk, maar rijk worden van affiliate marketing is wel redelijk lastig. Je moet of heel goed je doelgroep kunnen overtuigen om en product te kopen of aanzielijk veel lezers hebben.

Eerder schreef ik al een artikel over mijn favoriete affiliate websites, lees deze blog hier.

Linkbuilding

Als een bedrijf hoger in Google wil komen te staan is het van belang om aan linkbuilding te doen. Bedrijven zijn daarom bereid om jou te betalen in ruil dat jij een linkje van hun website op jouw blog plaatst. Soms benaderen deze bedrijven je zelf, maar vaker gebeurt het dat zij een bedrijf inschakelen die hen daarbij helpt. Bij deze bedrijven kan jij je inschrijven om zo aan betaalde samenwerkingen te komen. Ik sta bij verschillende bedrijven ingeschreven die mij geld opleveren.

LinkPizza

LinkPizza is zowel een platform om samenwerkingen te zoeken als dat het een plugin heeft waarbij links automatisch worden omgezet in affiliate links. Hierbij lever je wel een klein perentage in, maar het bespaard ook wel werk en jij kan direct de links gebruiken zonder je eerst aan te melden bij het programma. Hier staan verschillende bedrijven met opdrachten voor je klaar waar je je voor kan aanmelden. Jij kan zelf de prijs bepalen die je ervoor wilt vragen, maar dit betekend niet dat ze die prijs ook daadwerkelijk aannemen.

BlogBrains

BlogBrains is een bedrijf die bloggers zoekt bij opdrachtgevers. Op hun website plaatsen zij alle openstaande opdrachten en die krijg je ook in je mail. Hier kan je je voor aanmelden en dan kan je uitgekozen worden. BlogBrains werkt met profielen en aan de hand daarvan wordt de prijs bepaald die jij krijgt voor een samenwerking. In mijn geval is dat €65, niet heel veel, maar momenteel is dit de enige manier hoe ik betaalde artikelen kan schrijven, waardoor ik ze wel graag accepteer. Het fijne is wel dat je echt mag schrijven waarover je wilt en je alle vrijheid krijgt.

Hulc

Op Hulc krijg jij de vrjheid om te vragen wat je wilt voor een campagne. Zodra er een nieuwe opdracht is toegevoegd ontvang je hierover een mail. Via de site kan je dan inloggen om een voorstel uit te brengen. De onderwerpen zijn niet altijd even interessant, maar soms haal ik hier wel leuke opdrachten vandaan.

Aspen Digital

Het laatste platform waarmee ik werk is Aspen Digital. Hier werk je met een vaste prijs die je zelf mag bepalen. Opdrachtgevers besluiten daar of ze met je willen werken en als dat zo is ontvang jij daarover een mail. Je hebt dan een paar dagen de tijd om een artikel te schrijven en dan krijg je daarna jouw opdracht uitbetaald. Dit werkt heel makkelijk en je krijgt ook alle vrijheid om een artikel te schrijven, wat erg fijn is.

Wat is jouw favoriete manier om aan betaalde blogopdrachten te komen? Of heb je nog een extra tip om geld te verdienen met bloggen? Deel het vooral in de reacties!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x