5 fouten die jij op instagram maakt

En hoe je dit kan oplossen

Helaas bestaat er geen Instagram handleiding die jou precies verteld hoe je alles moet doen. De weg naar succes staat niet in een makkelijk stappenplan voor je uitgeschreven. Maar er zijn wel een paar fouten op Instagram waarvan bekend is dat je ze echt niet moet maken.

Van andere Instagram gebruikers kan je afkijken wat wél en niet werkt. Helaas geldt hierbij wel, wat voor de ene heel goed werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Wat wel en niet werkt leer je uiteindelijk door te doen en te testen en door je strategie aan te passen als dat nodig is.

Deze fouten maak je op Instagram

Veel mensen blijven struggelen met Instagram en dan vooral om nieuwe volgers en veel likes te krijgen. Hoe zorg je daarnaast voor voldoende reacties op je foto’s? Ondanks dat je hard je best doet, lijk je weinig te groeien. Herken je deze problemen? Lees dan snel verder.

Regelmatig zie ik dat de accounts die ik volg super leuke foto’s delen, maar wel een paar (beginners) fouten maken. Wil jij je Instagram profiel laten opvallen en vooral zakelijk inzetten of groeien als influencer? Zorg dan dat jij deze 5 fouten in elk geval niet maakt. Daarnaast heb ik ook de oplossingen gevonden voor de problemen zodat jij met mijn tips je Instagram profiel helemaal goed kunt inrichten.

1. Je account is privé

Je persoonlijke Instagram account mag je op privé zetten. Een zakelijk of influencer Instagram account kan je veel beter op open zetten. Op die manier kunnen mensen zien wat je te bieden hebt en waarom ze je moeten volgen. Dit zorgt ervoor dat je meer volgers zult krijgen.

Hierop geldt een uitzondering: als je een shoutout krijgt. Als een ander account jou op een leuke manier laat zien aan zijn/haar volgers kan het goed zijn om je account op privé te zetten. Op die manier zijn mensen al enthousiast gemaakt door de shootout en door een privé account worden mensen nieuwsgierig naar de rest en zullen ze je eerder volgen. Vergeet niet om na 24 uur je account weer openbaar te maken.

2. Je bio is slecht of is niet ingevuld

Je Instagram bio kan je vergelijken met je elevator pitch. Het eerste stukje tekst die iemand van je ziet. Met deze 150 tekens moet jij de persoon over halen waarom jij zó leuk bent om te volgen.

In je bio kan je zoveel handige dingen kwijt. Ook is dit de enige plek met een klikbare link. Zo kan je je volgers makkelijk doorsturen naar je website, youtube kanaal op welke website je dan ook wilt.

Zorg ervoor dat je tekst die in je bio staat overeenkomt met de foto’s die je deelt. Zorg er daarom voor dat je bio en je foto’s goed op elkaar aansluiten. Om dit te kunnen doen is het van belang dat je een duidelijke strategie hebt over de zaken waarover je wilt posten (zie puntje 4).

3. Je gebruikt geen hashtags

Hashtags zijn heel belangrijk als je wilt groeien op Instagram. Dus als jij ze nog niet gebruikt, dan moet je dat heel snel gaan veranderen. Zodra jij hashtags plaatst bij je foto’s zorg je ervoor dat meer mensen je foto’s zien. En hoe groter je bereik is, hoe beter dat is voor je zichtbaarheid.

De twee meest voorkomende fouten op Instagram die gemaakt worden bij hashtags:

  • Geen hashtags: hashtags worden niet bij foto’s gebruikt en daarmee vergooi je de kans dat mensen die je niet volgen je afbeelding vinden.
  • Foute hashtags: als je wel hashtags gebruikt, maar niet de goede zul je de juiste doelgroep niet bereiken. Dit geldt ook als je veel te grote hashtags gebruikt, want dan verdwijnen je foto’s direct in de grote massa en worden ze niet gezien.

4. Je visuele strategie ontbreekt

Zoals in puntje 2 al genoemd is het van belang dat je een duidelijke strategie hebt. Wat wil je gaan delen, wat wil je vertellen, wat wil je laten zien (en wat juist niet?) zorg dat je dit van te voren bedenkt en ergens opschrijft voor jezelf.

Denk hierbij ook na over het tijdstrip dat je de foto’s gaat uploaden. Welke dag je hebt beste kunt posten om je doelgroep te gebruiken. De manier van het bewerken van je Instagram foto’s. En zorg dat je een mooie feed creëert die je van te voren duidelijk bedenkt.

Lees ook: 4 Tips voor een perfecte Instagram feed

5. Instagram draait niet alleen om jou, zeg ook eens Hallo tegen je fans of (potentiële) klanten

Hoe graag je ook wil dat heel Instagram om jou draait, zo werkt Instagram niet. Het is een mooi medium om jezelf een platform te geven en je producten, diensten, blog of foto’s op te zetten. Je moet ook wat liefde teruggeven. Want met alleen krijgen bereik je op Instagram zeer weinig.

Zorg dat jij actief bent op de accounts waarvan je hoopt dat je ze fan van je zijn of zullen worden. Ga het gesprek met ze aan, like hun foto’s, reageer op hun foto’s en laat jezelf zien. Dit moet je zowel bij je huidige volgers doen als bij mensen waarvan je hoopt dat ze je gaan volgen. Nieuwe volgers kan je bijvoorbeeld vinden bij hashtags die passen bij je doelgroep.

Als je zelf geen tijd hebt om dit te regelen, kan je ervoor kiezen om een bedrijf in te huren hiervoor. Verschillende VA’s en social media agencys kunnen dit voor je doen en dat zal jou een hoop tijd en werk besparen. Het is super belangrijk om een goede relatie op te bouwen met je volgers. Als je dit op de goede manier doet, zal je zien dat ze het vanzelf ook bij jou gaan doen.

Op deze manier krijg je goede volgers, meer interactie en zul je uiteindelijk ook zeker gaan groeien.

Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan

Zorg in elk geval dat je bovenstaande punten aanpakt. Kijk wat je momenteel zelf al goed doet en waar je je account kunt verbeteren. Ben je duidelijk genoeg? Heb je een duidelijke Instagram strategie of moet je deze duidelijker maken?

Zorg dat je de komende tijd wat tijd vrij maakt om een relatie op te bouwen met je volgers. Zoek mensen die vergelijkbare dingen doen en probeer een aantal van deze inspirerende accounts te volgen en begin het gesprek met ze.

Als je dan toch bezig bent, volg dan direct ook mij op @AmbitiEmma en @EmmasTaxLaw. En ook met mij mag je het gesprek beginnen, want ik hoor natuurlijk graag van je!

Lees vooral ook: 4 tips om volgers krijgen op Instagram in 2020

Maak jij deze fouten op Instagram soms ook perongeluk?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x