De 7 leukste fotoplekken in Parijs die je kan vinden

De wereld zit vol met de mooiste Instagram spots. Sommige vind je in ons eigen Nederland, terwijl je voor andere de grens over moet. Als er een stad in trek is bij de influencers is dat wel Parijs. De stad van de liefde, maar ook de stad met prachtige architectuur, heerlijk eten en een geweldige uitstraling. Merel heeft een tijd in Parijs gewoond en heeft de leukste foto plekken in Parijs opgezocht. Als jij in Parijs bent en je wilt gave foto’s maken, vergeet dan zeker niet deze foto plekken te bezoeken om je fotoalbum of instagram feed mee op te fleuren.

Parijs bestaat uit veel meer dan enkel de Eiffeltoren en dat weet Merel als geen ander. Natuurlijk kan een foto bij de Eiffeltoren niet ontbreken, maar ook deze 7 fotogenieke plekken in Parijs kunnen niet ontbreken. Ze zijn absoluut instaproof en geven het dromerige karakter van de stad prachtig weer. Precies waar wij van houden en waardoor Parijs zo leuk is.

Palais Royal

Palais Royal Parijs
Palais Royal Parijs

Palais Royal is een verborgen pareltje. Je vindt deze plek vlakbij het Louvre. De woning werd door Kardinaal de Richelieu gekocht als herenwoning en liet het helemaal verbouwen, waardoor het een paleis werd dat de naam “Palais Cardinal” kreeg. Na het overlijden van de Kardinaal werd het huis achtergelaten aan koning Lodewijk XIII. Hij liet het vervolgens na zijn vrouw Anna van Oostenrijk, die er samen met hun zoon Lodewijk XIV in ging wonen. Zo werd het paleis koninklijk en kreeg het de naam Palais Royal. 

 Door de rijke geschiedenis is het prachtig. De tuinen om het Paleis heen diende als feestlocatie voor de Franse koninklijke familie. Ze zijn prachtig onderhouden en ook de galerijen bieden een toplocatie voor het perfecte plaatje. Het hele jaar door zijn de tuinen prachtig. Zowel in de lente als alles in de bloei staat als in de herfst wanneer de bladeren oranje kleuren. Palais Royal is de plek om mooie foto’s te maken.

Les Deux Plateaux

Les Deux Plateaux
Les Deux Plateaux
Les Deux Plateaux

Les Deux Plateaux is een onderdeel van Palais Royal. Toch verdient dit moderne kunstwerk een eigen plekje op de lijst. De gestreepte pilaren zijn op zichzelf al super fotogeniek en het is dan ook niet voor niks dat deze plek regelmatig het decor is voor fotoshoots. Bruidsparen die hier komen voor hun huwelijksfoto’s, campagnes voor verschillende kleding en cosmetica merken én ook influencers komen hier graag poseren.

 Aan het einde van de 20e eeuw zijn deze pilaren op de binnenplaats gekomen. Hiervoor stonden er ventilatieschachten en op deze manier werd de binnenplaats opgeleukt. En dat is dus goed gelukt kunnen we wel zeggen, want het is toch echt een plaatje om te zien niet waar? Niet geheel onterecht dat Les Deux Plateaux een eigen plekje heeft gekregen op deze lijst met de mooiste foto plekken in Parijs.

Place de Voges

Place de Voges Parijs
Place de Voges Parijs
Place de Voges Parijs

De Marais is één van de populairste wijken in de stad voor modeliefhebbers. Hoewel er ook in deze wijk steeds meer ketens opduiken, is dit de plek waar je nog behoorlijk wat lokale boetiekjes kunt vinden. Super leuk als je op zoek bent naar unieke winkeltjes in plaats van de mainstream shops. Maar naast het feit dat je hier heerlijk een middag kan shoppen, is deze wijk ook de plek om mooie foto’s te maken in Parijs. Kan je direct je nieuwe outfit op foto zetten bij Place de Vosges. Eén van de mooiste pleinen in Parijs, omringd door 39 identieke huizen met een symmetrische opbouw van het park. Het maakt niet uit waar je staat, het uitzicht is altijd precies hetzelfde. Hoe gaaf is dat?!

Le mur des je t’aime

Le mur des je t’aime
Le mur des je t’aime

Parijs is de stad van de liefde, dat is ondertussen niks nieuws meer. De slotjesbruggen zijn heel populair, maar ken jij le mur de je t’aime al? Deze muur is veel romantischer dan die slotjes, want in maar liefst 250 talen tref je ‘ik hou van jou’ aan en in het totaal staat het 311 keer op de muur geschreven. Hier kan je dus samen met je lover de leukste foto’s maken. Maar ook met jezelf kan je hier prachtige foto’s maken. Ultiem stukje zelfliefde, want ook zonder lover kan jij deze romantische spot bezoeken.

 

Op de fiets door parijs voor de leukste fotoplekken en foto’s

Fietsen door Parijs
Fietsen door Parijs
Op de fiets door Parijs

Het is een heel klein beetje valsspelen want op de fiets is natuurlijk geen specifieke plek. Toch is een fiets wel het ideale middel om mee op de foto te gaan. Ten eerste blijven we Nederlanders en fietsen wij met liefde overal. Ja, ook in een drukke stad waar het chaos is met het verkeer. Wij Nederlanders kunnen dat! Maar door met de fiets te gaan zie je Parijs echt op een andere manier, waardoor het ook echt een aanrader is om eens te doen.

Maar goed, we waren hier voor foto tips en niet voor Parijs tips. Door je fiets te gebruiken als eyecatcher op je foto’s krijgen je foto’s een leuke dimentie. Hoe leuk is de foto met een knalrode omafiets, met mandje en de Eiffeltoren op de achtergrond? Het is de ultieme combinatie van Nederland en Frankijk. 

 

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs
Disneyland Parijs
Disneyland Parijs

Disneyland is gewoon fantastisch en als je door het park loopt, komt de Dinsey prinses wel in elke vrouw naar boven. Wie droomt er nu niet van om dwars door een Disney film te lopen? Tijdens een bezoek aan Disneyland Parijs is dat precies hoe je je voelt. Je jongere ik komt naar boven en je hebt gegarandeerd de tijd van je leven. Zo is een foto met het kasteel prachtig, maar er is zoveel meer mooi op het park. Van de prinsessenjurken die je kan passen in de winkels. tot het eten in Disney vormen. Alles klopt hier en is fotogeniek. Als je hier niet los kan gaan met het maken van foto’s, dan weet ik het ook niet meer. Pak een koffer in vol met kleding en je kan vast en zeker alle kanten op die je op wilt gaan met jouw foto’s.

 

Montmartre

Montmartre
Montmartre Parijs

De wijk Montmartre voelt aan als een klein dorpje in de grote stad. Ideaal voor foto’s bijvoorbeeld outfit foto’s. Mijn favoriete plek: voor Maison Rose, een volledig lichtroze gebouw. Een meter of 20 verderop staat nog een roze huis waar je perfect kunt poseren. Het voordeel is dat je daar geen last hebt van photo bombers, terwijl er voor Maison Rose vaak meerdere mensen staan te poseren.

Wat vind jij de aller leuke foto plekken in Parijs?

Dikke kus, Merel

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x