De beste manier om aan foto inspiratie te komen

Op veel verschillende plekken kunnen wij foto’s gebruiken. Denk aan Instagram of de website van je bedrijf. Maar op welke manier kom je het beste foto inspiratie om de leukste foto’s te krijgen?

We worden overrompeld met de laatste trends vastgelegd in de mooiste foto’s. Deze foto’s zijn het begin van jouw inspiratie. Zelf creatief aan de slag gaan is leuk, maar het is altijd handig om een uitgangspunt te hebben en daarbij hoef je niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. De locaties bestaan al, dus door inspiratie op de juiste manier op te doen, krijg jij heel snel veel inspiratie.

Pinterest

Pinterest is een zoekmachine waar je kan zoeken door middel van afbeeldingen. Hier staan de mooiste plaatjes op die jij kunt verzamelen in borden.

Maak voor verschillende shoots ook verschillende borden aan. Op die manier blijft zorg je dat je Pinterest overzichtelijk blijft.

Lees ook: 3 voordelen van Pinterest voor je bedrijf

Kies een thema voor je foto’s en zoek op Pinterest naar foto’s die je aanstaan. Foto’s die jij zou kunnen namaken en save deze op jouw bord. Op deze manier heb je een idee van de stijl die jij wilt vastleggen en daardoor wordt jouw foto’s een stuk beter worden.

Voorbeelden van mijn inspiratie borden: Kevershoot, Business foto’s of Kerst / NYE foto ideeën. En volg mij direct ook even op Pinterest natuurlijk!

Instagram

Op Instagram zelf kan je ook super leuke content ideeën vinden. Volg accounts die je inspireren, ga opzoek naar passende hashtags en sla je favoriete foto’s op. Dat kan je eenvoudig doen op de volgende manier:

Een andere manier om foto’s te bewaren is om ze op te slaan op jouw Pinterestbord, op die manier heb je ook alle foto’s eenvoudig bij elkaar. Dit kan je op de volgende manier doen:

Lees ook: 4 Tips voor een perfecte Instagram feed

Moodboards

Zodra je allemaal leuke foto’s heb verzameld is het raadzaam om een moodboard te maken. Kies de foto’s in de stijl die jij wilt, bij de locaties waar jij wilt en zet hier zelfs de kleding in die jij wilt gaan dragen. Zo heb je alles overzichtelijk bij elkaar en kost het je weinig moeite om er een prachtige shoot van te maken.

Canva is de perfecte site om een moodboard in te maken. Met deze gratis site kan je alle inspiratie bij elkaar voegen. Op deze manier krijg heel eenvoudig een moodboard die jouw shoot next level zal brengen.

In een opslag zullen de kleuren en de locaties meer dan duidelijk worden. Op die manier heb je alle informatie die je nodig hebt eenvoudig bij elkaar.

Hoe kom jij aan jouw foto inspiratie?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x