6 redenen waarom een flexplek geweldig is

Een flexplek, al een paar weken maak ik er nu gebruik van en ik denk dat dit de beste beslissing ooit was. Na 1,5 jaar thuis te zitten en colleges te volgen en daarnaast nog thuis mijn bedrijf te runnen werd ik gek thuis. Ik besloot een flexplek te huren bij Hashtag Workmode in Amsterdam. Een kantoor vol vrouwelijke ondernemers. En ik moet je zeggen, I loveeee it! Ik weet dat er onwijs veel zzp’ers thuiswerken en zichzelf geen flexplek gunnen. Zo zonde, daarom deel ik in deze blog waarom jij het zeker wel moet gaan doen.

Netweken en nieuwe connecties

Op een flexplek leer je onwijs veel leuke ondernemers kennen. Het is namelijk onwijs goed voor je netwerk om je hier te begeven. Deze mensen kunnen jou verder helpen met ondernemen, maar vast ook met andere dingen. Hoe leuk is het om je in een omgeving te wanen waarin iedereen zijn dromen achterna gaat? Een omgeving waar iedereen er het beste van wil maken en zijn best doet om dit voor elkaar te krijgen. Dat is toch precies wat je wilt? Geeft vast een stuk meer motivatie om hard aan de bak te gaan. En als je een beetje een leuke plek hebt, is de kans groot dat er ook leuke activiteiten zoals borrels georganiseerd worden. Wie heeft daar nu geen zin in?!

Goed voor productiviteit

Thuis heb je aan alles afleiding, ineens moet je het hele huishouden doen en plan je werk daarom. Niet geheel handig voor de productiviteit en daarom is zo’n flexplek ideaal. Wedden dat jij hier zonder afleiding kunt werken? Zo krijg je dus in dezelfde tijd een stuk meer gedaan. Even geen motivatie? Werp dan een blik door de ruimte, al die hard werkende mensen zorgen dat jouw motivatie zo weer terug is. Ideaal toch?!

Niet heel duur

De prijs van een flexplek valt echt reuze mee, zo betaal ik voor 4 keer per maand €99. Een vaste plek zou daar €215 per maand kosten als je je een jaar vastlegt. Dat is toch helemaal niet duur? Een investering die je vast en zeker super snel terug verdient! En gezien jij een stuk productiever gaat werken op die plek, heb je de investering binnen no time terug verdient. Als je buiten de deur wilt werken in een horeca gelegenheid ben je al een stuk meer kwijt. Ook als je een zelfstandige kantoorruimte huurt ben je duurder uit en daarnaast kan je dan niet werken aan je netwerk.

Betere werk-privé balans

Een groot voordeel van werken op een plek buiten je huis, je huis is je huis weer. Thuis werken in de weekenden en avonden zal dus klaar zijn. Of in elk geval een stuk minder omdat je de werkdag een stuk makkelijker kan afsluiten. Stuk gezonder en een big win als je het mij vraagt.

Professionele uitstraling

Een flexplek heeft een professionele uitstraling en is daarom ideaal om klanten te ontvangen. Vaak toch een stuk prettiger dan klanten thuis ontvangen en flexplekken hebben vaak fijne vergaderlocaties die je kan boeken of huren.

Onbeperkt koffie en thee drinken

Vaak zit er bij je contact onbeperkt koffie en thee. Dat zorgt ervoor dat je relatief goedkoop van je plek gebruik kan maken en lekker kan drinken waar jij zin in hebt. En als jij zo hard aan het werk bent kan je dat vast wel heel goed gebruiken.

Dit zijn de redenen waarom jij ook een flexplek wilt huren! Wat is voor jou het grootste voordeel? Laat het mij weten in de reacties.

Lees nu ook

3 tips om jouw financiële processen beter te maken

3 tips om jouw financiële processen beter te maken

Als ambitieuze ondernemer wil je alle processen in je bedrijf zo goed mogelijk geregeld hebben. Zeker processen waar je niks mee te maken wilt hebben, zoals de boekhouding en belastingaangiften. Oké voor mij is het mijn werk, maar ik weet dat dit voor jou anders ligt....

Lees meer
5 voordelen van ondernemen naast je studie

5 voordelen van ondernemen naast je studie

Het gebeurt steeds vaker: studenten die gaan ondernemen naast hun studie, wegens de grote voordelen. Als student heb je nu eenmaal een paar voordelen waardoor het interessant kan zijn om te beginnen met ondernemen. Die voordelen deel ik graag met je! Zelf ben ik ook...

Lees meer
Zo word je succesvol als student-ondernemer!

Zo word je succesvol als student-ondernemer!

Ondernemen naast je studie, het is niet niks. Hard werken en eeuwig je tijd verdelen tussen meerdere dingen. Verantwoordelijkheid kan je niet afschuiven, dat leidt tot ontevreden klanten of tot slechte studieresultaten. Maar gelukkig is er wel iets wat iedereen kan...

Lees meer
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x