3 tips om jouw financiële processen beter te maken

Als ambitieuze ondernemer wil je alle processen in je bedrijf zo goed mogelijk geregeld hebben. Zeker processen waar je niks mee te maken wilt hebben, zoals de boekhouding en belastingaangiften. Oké voor mij is het mijn werk, maar ik weet dat dit voor jou anders ligt. Daarom geef ik je graag enkele tips mee die ervoor zorgen dat deze financiële processen een stukje beter op orde komen, zodat het jou minder tijd gaat kosten. 

Tip 1: Werk met een boekhoudprogramma

De makkelijkste manier om te zorgen dat het financiële proces van je bedrijf beter wordt, is door te werken met een boekhoudprogramma. Gooi die excelsheet uit het raam en investeer even wat tijd in het leren van hoe een boekhoudprogramma werkt. Dit bespaard je op de langere termijn namelijk onwijs veel geld en gedoe. 

Boekhoudprogramma’s hebben enorm veel voordelen:

  • De kans op fouten neemt af
  • Alles staat overzichtelijk op één plek
  • Het bespaard veel tijd door de eindeloze automatiseringsmogelijkheden
  • De kans dat je kosten vergeet wordt kleiner door de koppeling met je bank
  • Beter inzicht in de financiële kant van jouw onderneming

Aan het kiezen van een boekhoudprogramma besteed je eenmalig even wat tijd om een passend programma te vinden. Als je eenmaal een boekhoudprogramma hebt gevonden, dan zit je daar vaak jaren bij. Daardoor kost het je eenmalig wat tijd om een goed programma te kiezen, maar daar ga je de vruchten zeker van plukken. En als jij ambities hebt om te groeien met je bedrijf, kijk dan direct naar de software die met jouw bedrijf mee kan groeien. Zo hoef je niet steeds op zoek naar nieuwe software die bij de fase van jouw bedrijf past. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de software van Exact. Zij hebben fantastische tools voor het mkb die jou enorm veel tijd kunnen besparen. En het grote voordeel is dat zolang jij een MKB-ondernemer blijft, je van ze gebruik kan maken. Pas als je meer dan 250 werknemers hebt ben je een groot bedrijf, dus dat duurt waarschijnlijk nog wel even.

Tip 2: Hou je uren netjes bij

Als er iets was waar ik in loondienst een hekel aan had, dan was het wel de urenregistratie. Toch kan het een duur grapje zijn als je dit als ondernemer niet doet. Dat heeft vooral te maken met dat je belastingvoordeel misloopt als je die uren niet netjes noteert. En wie wil er nu meer belasting betalen dan noodzakelijk is?! Precies, ik ook niet!

Maar die uren moet je niet enkel bijhouden voor de Belastingdienst. Het is ook slim om de uren bij te houden voor jezelf. Zo kan je goed in de gaten houden hoe het ervoor staat met de verdiensten in relatie tot het aantal uren dat jij werkt. En dat houdt in dat jij ook kan bijsturen indien dit nodig is. Zo blijf jij als ondernemer aan het roer van jouw bedrijf staan en dat is een plek die heel belangrijk is.  

Lees ook: 5 tips om tijd te besparen tijdens je werk

Tip 3: Zoek hulp indien je dingen niet snapt

Een van de belangrijkste dingen is om te weten waar je geen verstand van hebt. Deze dingen dien je uit te besteden. Heb jij moeite met het opstellen van jouw belastingaangiften? Zoek naar naar een partij die jou hierbij kan helpen. Wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken? Zoek dan naar een partij die werkt met de aangifte software van Exact. Deze software gaat jou namelijk zoveel tijd besparen en dat is dan weer mooi meegenomen. 

Met mijn bedrijf Emma’s Tax Law gebruiken wij al een tijd de software van Exact en dat bevalt ons erg goed. De software maakt het niet alleen voor ons makkelijker om ons werk te doen, maar het maakt het voor de klant ook makkelijker. Wij willen niet meer anders en raden dan ook iedereen aan om gebruik te maken van deze software. En als jij dan toch nog op zoek moet naar hulp, zoek dan ook direct de juiste hulp die met de beste software werkt. Weet in elk geval dat je bij ons altijd welkom bent!

Wil je weten wat Exact voor jou kan betekenen? Klik hier voor meer info! En als je daar dan toch bent, kijk direct even het filmpje van One Online. Dan zie je twee ambitieuze vrouwelijke ondernemers meer vertellen over hun bedrijf en waarom cijfers zo belangrijk zijn. 

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met ExactLees nu ook

Tips om te beginnen met beleggen

Tips om te beginnen met beleggen

Beleggen, je hoort er steeds meer mensen over. Is dat niet eng? En heel ingewikkeld? Goed nieuws: je kunt beleggen zo ingewikkeld maken als je wilt. Vandaag deel ik, Jessy van Happy Rich Millennial, tips hoe je op een relaxte manier kunt gaan beginnen met beleggen.Ten...

Lees meer
5 voordelen van ondernemen naast je studie

5 voordelen van ondernemen naast je studie

Het gebeurt steeds vaker: studenten die gaan ondernemen naast hun studie, wegens de grote voordelen. Als student heb je nu eenmaal een paar voordelen waardoor het interessant kan zijn om te beginnen met ondernemen. Die voordelen deel ik graag met je! Zelf ben ik ook...

Lees meer
Zo word je succesvol als student-ondernemer!

Zo word je succesvol als student-ondernemer!

Ondernemen naast je studie, het is niet niks. Hard werken en eeuwig je tijd verdelen tussen meerdere dingen. Verantwoordelijkheid kan je niet afschuiven, dat leidt tot ontevreden klanten of tot slechte studieresultaten. Maar gelukkig is er wel iets wat iedereen kan...

Lees meer
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x