Mijn droom bedrijf

hoe zie ik de toekomst voor me?

Mijn droom bedrijf, hoe zal dat er uit gaan zien? Bezig zijn met de toekomst en mijn droomleven creëren in mijn hoofd vind ik echt heel leuk om te doen. Hier heb ik alleen nog nooit iets over gedeeld. Tot nu, want hoe leuk is het om die dromen te delen?

Dromen over de toekomst doen we allemaal

Als klein kind heb je al bepaalde dromen voor de toekomst. Wat je wilt worden als je later groot bent en dat soort dingen. Maar ook op latere leeftijd blijf je dromen houden. Sommige wat realistischer wellicht dan anderen. Maar genoeg mensen die dromen van een wereldreis, financiele onafhankelijkheid, een designer tas en dat soort dingen. Door deze dromen worden we getriggerd om er werk van te maken. Want door het zitten op je luie kont, zal er niks gebeuren.

 

De toekomst, hoe zie ik dat voor me?

Dromen over de toekomst vind ik heerlijk en doe ik regelmatig. Dan loop ik door mijn toekomstige herenhuis, eentje die lekker groot is en ergens honderden jaren geleden is gebouwd. Dat blijft toch wel mijn lievelingsstyle, die oude gebouwen. Dat huis heeft dan een mooie hal met aan beide kanten deuren. Een woonkamer die volledig afgezonderd is van de keuken. Mooie inrichting met designer meubelen, rustgevend en luxe. Het huis heeft drie verdiepingen. Ik woon er samen met Bas en we hebben ook twee kinderen, twee meiden. Die hebben een hele eigen verdieping inclusief speelkamers. Het is een huis vol met luxe en high tech. We hebben een schoonmaker die ons huis netjes houdt en eindelijk hoef ik dat dus nooit meer te doen. Wat een verademing is dat zeg.

Maar goed, we zouden het hebben over de toekomst van de zaak, mijn droom bedrijf. Ja ook daar droom ik vaak genoeg over en heb ik prachtige dromen voor. Met die dromen zal het huis wat hierboven beschreven staat verwezenlijkt kunnen worden. Want het is natuurlijk wel zo fijn dat de dromen bij elkaar aansluiten.

Lees ook: Stappenplan om jouw doelen te behalen, inclusief beloning

Mijn droom bedrijf

Mijn bedrijf Emma’s Tax Law zal zich niet meer enkel richten op de boekhouding en belastingaangiften van vrouwelijke ondernemers. Het bedrijf is gegroeid en veranderd. Er is een diepere focus op het recht gekomen, niet zo gek ook, want ik ben immers advocaat geworden. Meester Verschure noemen ze mij in de rechtbank. En ik ben niet zo maar een advocaat, nee, ik ben gespecialiseerd in echtscheidingen in combinatie met het belastingrecht. Een gouden combinatie die helaas niet veel voorkomt. Mijn focus ligt dus voor het grootste deel daarop.

De verschillende afdelingen

Samen met mijn legal team werk ik samen aan de echtscheidingen van ondernemers die prachtige bedrijven hebben. Bedrijven die onderdeel van het huwelijksvermogen zijn en dus verdeelt moeten worden. Tezamen met mijn team pak ik dat aan. In dat team zitten verschillende mensen, zoals de secetaresse en een jurist. Daarnaast werken we nauw samen met de accountant van de klant. Zo zorgen we er met elkaar voor dat de scheiding op de best mogelijke manier opgelost zal worden. De beste manier voor alle betrokken partijen.

Daarnaast hebben we nog een tweede tak in het bedrijf, dat is de aangifte en boekhoud praktijk. Over deze tak heb ik wel de leiding, maar ik werk er zelden nog voor. Hier zit een fiscalist die samen met verschillende tax consultants en boekhouders werkt om de belastingaangiften op te stellen voor klanten en te zorgen dat de boekhouding volledig foutloos is. Zij richten zich dus voornamelijk op het werk wat ik nu volledig doe.

Tot slot is er nog een derde tak wat zich vooral focust op juridisch en fiscaal advies. Op het moment dat klanten bepaalde dingen in hun bedrijf willen veranderen dan kijkt dit team mee naar de fiscale en juridische gevolgen daarvan. Daarnaast kunnen zij juridische documenten opstellen, zoals algemene voorwaarden, samenwerkingsverklaringen, verwerkingsovereenkomsten en dat soort zaken. Zij zullen de klanten kunnen voorzien van fiscaal en juridisch advies op meerdere niveau’s. Denk bijvoorbeeld aan een auto kopen op de zaak of privé? Maar ook aan de bedrijfsstructuur die je het beste kan opzetten. De overgang van eenmanszaak naar bv en dat soort dingen.

#Goals: volledig social media team

En voor ik het vergeet, natuurlijk is er ook een social team. Een team die zich bezig houdt met Instagram, blog, YouTube, masterclasses en dat soort zaken. Zij krijgen input ingezonden van de andere teams om zo aan de slag te kunnen gaan met ijzersterke content. Een van de onderdelen die mijn kantoor zo uniek maakt. Een groot kantoor met waanzinnig sterke blog en heel veel gratis verkrijgbare informatie. Het social team is daar verantwoordelijk voor.

Het kantoorpand van mijn dromen

Als we echt mogen dromen dan heb ik het allerliefste een pand direct aan het Vondelpark in Amsterdam. Hier zitten verschillende fantastische advocatenkantoren, maar het kost aardig wat. Dus de tweede locatie is Amsterdam Zuid, ook een goede buurt om een advocatenkantoor te hebben, al blijf ik wel weg van de Zuidas. Het pand zal een luxe uitstraling hebben, medewerkers werken echt in eigen kantoren met een vaste plek. We hebben meerdere vergaderruimtes, zodat er voldoende klantcontact mogelijk is op kantoor.

Het social team heeft een eigen kamer ingericht met workstations die echt speciaal voor content creators zijn. Zo zijn we ervan verzekerd dat zij echt goede spullen hebben om de beste content te maken voor onze volgers. Daarnaast is het ook van belang dat de gegevens van de cliënten beschermd worden, dat zal gebeuren door de ICT’er die een Industrial PC heeft. De rest van de kantoren is voorzien van normale laptops met extra beeldschermen en de rest van de standaard uitrusting.

De vergaderruimte van legel is voorzien van een wand vol met wetbundels. Verder is dat een statige ruimte met een lange tafel met verschillende stoelen daaraan. Zo kunnen er eenvoudig gesprekken gevoerd worden met cliënten en eventueel andere partijen. Ook is deze ruimte voor vergaderingen met het team. De vergaderruimte van tax is kleiner en wat feestelijker, wij maken immers van jouw belastingen een feestje. Dat is doorgevoerd in deze vergaderruimte, geen saaie, maar eentje met mooie roze muren en gezellige versiering in de kamer.

Dit zijn mijn dromen voor later. Nu ben ik heel benieuwd of jij ook dit soort dromen hebt! Laat me weten in de reacties wat jouw droom bedrijf is.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x