Vorige week zaterdag, 3 augustus bezocht ik op uitnodiging van Rosemarijn het mooie Dordrecht. Rosemarijn is zo trots op haar mooie stad dat ze dit graag aan mij en een paar andere bloggers/influencer wilde laten zien. Wij verkenden Dordrecht door middel van heerlijk eten, een boottocht en een bezoek aan de popcorn fabriek.

Ik ben niet vaak toerist in eigen land, maar ik wil het wel vaker doen. Twee weken geleden bezocht ik de Keukenhof voor het eerst in mijn leven en vorige week Dordrecht. En weet je hoe leuk het is om ons eigenste Nederland te ontdekken? Nou super leuk dus!

Zoektocht naar DE fontein

Van te voren hadden we al op verschillende plekken met meiden afgesproken. Ik kende helemaal niemand, maar met duidelijke omschrijvingen kwam dit helemaal goed. Ik pakte de trein naar Rotterdam en Kirsten kwam onderweg bij me in de trein. Op Rotterdam Centraal kwamen we Ellen en Judith tegen. Wij namen de trein naar Dordrecht waar we Roxanne tegenkwamen en zo begon ons avontuur met de weg zoeken naar de rest.

Samen met Ellen liep ik voorop, de nauwkeurige routebeschrijving van Rosemarijn op mijn mobiel. Hij was heel duidelijk tot we bij een markt kwamen. Hier moest een fontein staan en die konden we dus niet vinden. Hoe los je dat op? Door iemand met een fiets te vragen waar de fontein is, logisch, want als je een fiets hebt, dan moet je hier vandaan komen, was de gedachte. De man moest lachen en wees ons de fontein, verstopt onder de marktkraampjes. We liepen verder en al snel hadden we de groep gevonden.

Luca – lekker italiaans eten

We ontmoetten de rest van de groep op het plein voor ‘Luca’. Hier stonden Rosemarijn, Daniëlle, Inge, Lieke en Esther op ons te wachten. We begonnen met een spel ‘goed gesprek’ van ‘Zusss’ om elkaar wat beter te leren kennen onder het genot van een kop koffie of thee en daar kwam een heerlijke plank vol lekkers bij.

Uitwaaien op de boot

Na wat winkeltjes ingeweest te zijn gingen we verder met de tweede activiteit. We gingen Dordrecht verkennen vanaf het water. Imbarcazione Barone vaarde ons langs verschillende mooie plekken van Dordrecht.

Lees ook: Woerden, toerist in eigen stad

In het filmpje wat ik maakte over Dordrecht zie je dit heel goed.

Cupcakes, sapje en lattes

Uit een raam kregen wij op de boot sapjes en cupcakes van ‘Coffeelicious’. Dit was toch wel heel gaaf en bijzonder. Uit een raam ontvingen wij dit lekkers en in een haventje hebben wij dit heerlijk opgegeten en gedronken. Na afloop liepen wij nog even bij ze langs, zo zagen we direct het ‘Huis van Gijn’ en mochten we een latte bestellen met een mooi kunstwerkje erin.

Pop pop bij de popcornfabriek

Een hele echte Amerikaanse popcornfabriek, ‘Allenbrand’s Gourmet Popcorn’, heeft Dordrecht en hier mochten wij een kijkje nemen. Hier mochten wij het hele proces zien wat super leuk, lekker en leerzaam was en na afloop kregen we allemaal een heerlijke zak mee naar huis. Ik koos zoet, zout lekker toegankelijk, de dag erna vloog ik naar Costa Rica. De popcorn heb ik in het vliegtuig heerlijk opgepeuzeld.

Kers op de taart

Als laatste bezochtten we een lekkere bakkerij, ‘Banketbakkerij Van der Sterre’. Zij zijn in Dordrecht bekend van de ‘AppelMarijn’, een gebakje die gemaakt is bij de geboorte van de huidige eigenaresse. In dit familiebedrijf is de traditie dat je een gebakje maakt bij de geboorte van je kind. Zo zijn er onder deze eigenaresse drie gebakjes bijgekomen. Ik koos de ‘Chocolate Sam’ en die was wel heel lekker.

Hou je van vestigingsteden, oude gebouwen, ‘cultuur’ en een stad met een verhaal. Bezoek dan zeker eens Dordrecht, een leuke stad, veel winkels, veel lekkere eettentjes. Hier ga je je zeker vermaken als je Rotterdam dus helemaal niks vindt omdat het zo ‘nieuw’ is. Ben jij wel eens in Dordrecht geweest?

Bewaren op Pinterest?

5 Tips om Dordrecht te ontdekken
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x