De wakkere professional - Judith Steinmeier

Boekreview

Veel ondernemers zijn bezig met hun persoonlijke ontwikkeling. Dit zorgt er namelijk voor dat je als persoon groeit. Steeds meer gave ondernemers schrijven momenteel ook boeken. Een van de business babes die een gaaf boek heeft geschreven is Judith Steinmeier. Zij schreef het boekde wakkere professional‘, transformeer je gedachten, woorden en daden voor meer zakelijke impact.

 

Judith is eigenaar van Market Write een bedrijf gespecialiseerd in marketing en content. Daarnaast heeft zij zich enorm verdiept in zelfbewustzijn en daar heeft ze nu ook een boek over geschreven. Met haar boek heeft zij op de eerste plek gestaan van managementboek.nl. Op het moment van schrijven staat ze op plek #36. Dat is de plek onder het top boek 7 eigenschappen van effectief leiderschap.

Het boek dat je aan het werk zet

Het boek ‘de wakkere professional‘ is een boek dat je aan het werk zet. Je mag aan de slag met verschillende opdrachten die in het boek staan. Het boek is opgedeeld in drie thema’s gedachten, woorden en daden. Elk van deze thema’s heeft zijn eigen opdrachten die je laten nadenken over bepaalde gedachten, woorden en daden in jouw leven. Door met deze oefeningen bezig te zijn, kan jij ze uiteindelijk verbeteren wat zorgt voor meer zakelijke impact. De opdrachten in dit boek hebben mij zelf erg aan het denken gezet. Daarnaast was het erg fijn om bepaalde gedachtes op papier te zetten om ze zo los te kunnen laten. Het boek leest super makkelijk weg en de oefeningen zijn leuk en eenvoudig om uit te voeren. Dit boek is een echte aanrader.

Lees ook: Boekreview: Het leven dat is pas topsport

Deel 1: Gedachten – de wakkere professional

Het eerste deel van het boek gaat over gedachten. In dit deel word je je bewust van de gedachten die door jouw hoofd heen spoken en wat deze met je doen. Wist je dat je wel 60.000 gedachtes per dag hebt? En dat maar liefst 70% van deze gedachten negatief is? Daar mag natuurlijk wel verandering in komen. Een van de fijnste oefeningen die in dit deel staat en ook meteen nummer 1 is het opschrijven van de positieve en negatieve gedachten die door je hoofd heen spoken. Dat geeft namelijk zoveel rust.

Verder leert dit deel je natuurlijk om ook van deze negatieve geachten af te komen. Aan de hand van veel verschillende opdrachten en de nodige uitleg en voorbeelden kan je in dit deel aan de slag gaan om wat positiever in het leven te staan. Door hier je focus op te leggen wordt alles een stuk leuker. En als je het mij vraagt kunnen we dat in deze uitzichtloze corona tijd wel gebruiken.

Beperkende overtuigingen

Een andere oefening waar ik een dikke cirkel omheen heb gezet met de tekst “mooi!” gaat over beperkende overtuigingen. Deze hebben we vast allemaal wel eens, maar dat is natuurlijk mega zonde. Deze oefening laat je tegenbewijs zoeken van jouw beperkende overtuiging.

Een eigen voorbeeld op deze oefening

Beperkende overtuiging: ik ben niet goed genoeg
Ik ben goed genoeg, want ik doe mijn best.
Ik ben goed genoeg, want ik haal leuke klanten binnen.
Ik ben goed genoeg, want ik ontwikkel mezelf veel.
Ik ben goed genoeg, want ik heb alle tentamens in de tentamenperiode gehaald.

Door dit vaak genoeg te herhalen ga je er vanzelf in geloven en verdwijnt deze beperkende gedachte die nergens goed voor is. Als je een negatieve gedachte hebt, dan heb je 90 seconde de tijd om de gedachte te herkennen en hiermee af te rekenen voordat je volledig in de macht bent van die gedachte. Reken er dus snel mee af.

Deel 2: Woorden – de wakkere professional

Het uitspreken van je gedachtes is van belang om te zorgen dat jouw verwachtingen uitkomen. Dit wordt in deel 2 van de wakkere professional behandeld. Als mensen jouw verwachtingen niet kennen, dan is de kans ook klein dat zij jouw verwachtingen waar maken. Ze kennen ze immers niet.

Jouw woorden hebben veel meer lading dan jij waarschijnlijk op dit moment denkt. Als jij continu aan het roddelen bent, kom je in een negatieve energiebaan terecht. Zorg dus dat jij niet roddelt en wijs anderen erop dit ook niet te doen. Ook je woordkeuze is erg belangrijk als jij positiever in het leven wilt staan. Door woorden met een negatieve lading te vervangen door positieve woorden, wordt alles direct positiever. Denk eens aan het voorbeeld: ik moet helemaal niks, ik mag dat doen. Klinkt toch een stuk positiever en uitnodigender toch? Speel hiermee want dit zal echt niet vanzelf gaan.

Deel 3: daden – de wakkere professional

Het derde en laatste deel gaat over daden, want met enkel gedachten en woorden kom je natuurlijk nergens. De succesformule volgens Judith is: ‘Bedenk wat je wilt, zorg voor je waarom, geloof intens in jezelf en in je doelen, zorg voor focus, zet die actie in gang en geef vooral niet op.

Lees ook: Zo combineer ik 10.000 volgers met een Premaster en onderneming

SMART-doelen

Dit kan je doen door SMART-doelen op te stellen. SMART-formuleringen werd ik op het hbo mee dood gegooid en ik zag er voor het lezen van dit boek de nut niet zo van in. Maar aan de hand van de uitleg en de oefeningen ben ik om en gebruik ik het nu ook echt voor mijn doelen, maar kijk ik ook naar mijn waarom, geloof, focus, acties en doorzettingsvermogen.

SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Actueel, Reëel & Tijdsgebonden. Door deze punten specifiek in je doel te noteren zorg je ervoor dat je doel een stuk tastbaarder wordt en het daarom ook makkelijker te behalen is.

In 40 dagen maak jij van iets nieuws een gewoonte. Neem er dus de tijd voor en ga een 40 dagen challenge met jezelf aan, of met anderen. Wat wil je in je leven veranderen? Pak dit aan en ga ermee aan de slag. Ik wilde mijn dag energieker starten en sinds kort wandel ik elke ochtend voor ik met werk of studie begin. Ondertussen is het standaard geworden en wil ik niet anders meer. Een paar maanden geleden zou ik je hier nog om uitgelachen hebben. Momenteel ben ik bezig met vroeger opstaan, het is moeilijk, maar we komen er wel!

Enthousiast geworden over de wakkere professional? Koop dan hier het boek!

* Deze blog bevat affiliate linkjes, dit kost jou helemaal niks, maar op die manier krijg ik een kleine vergoeding, waardoor ik deze blog nog veel beter kan maken. Je zou mij onwijs helpen om juist via deze linkjes je bestelling te plaatsen!

Welke nieuwe gewoonte wil jij de komende 40 dagen eigen maken? Laat het me weten in de reacties en wie weet breng je anderen nog op leuke nieuwe ideeën!! 😀

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x