Om deze 4 redenen is Clubhouse zo geweldig

Ik ben gek op social media en een nieuwe social media platform daar ben ik dus ook snel op te vinden. Zo zit ik al een paar weken op Clubhouse en ik vind het geweldig. Clubhouse is een voice-only social media wat nu enkel met een invite toegankelijk is voor iPhone gebruikers.

Als je podcasts geweldig vind om meer informatie te krijgen en nieuwe dingen te leren, dan zal je Clubhouse ook geweldig vinden. Op dit kanaal zijn er verschillende Rooms waarin een groepje mensen aan het praten is over een bepaald onderwerp. Op deze manier krijg je van alles over nieuwe onderwerpen mee, hoor je meningen van verschillende mensen over dit onderwerp en kan je kennis verbreden. Daarnaast is dit een mooi medium om nieuwe contacten op te doen en de verbinding te vinden in deze coronotijd waarbij verbinding best lastig kan zijn.

Toegelaten worden op Clubhouse

Clubhouse werkt momenteel enkel op een iPhone (aanmelden met een iPad werkt niet). Daarnaast heb je een invite nodig om toegelaten te kunnen worden, maar er is ook een escape. Je kan ook een account aanmaken en dan wachten, op dat moment krijgen je vrienden die wel op Clubhouse zitten een melding en kunnen zij je binnen laten. Dat kost hen vervolgens geen invite.

Het grote voordeel van het invite systeem is dat jouw naam ook bij de mensen komt te staan die een invite van je hebben gehad. Dit is fijn, want zo krijg jij direct wat gratis naamsbekendheid. En dat is weer handig voor de expert status die je in het begin makkelijk kunt gaan claimen.

Expert status claimen

In verschillende rooms wordt momenteel veel gesproken over het claimen van je expert status. Momenteel zit er een kleine beperkte groep op, voornamelijk de ondernemers. Dat is super fijn, want als jij nu goed actief bent, kan jij eenvoudig je expert status claimen voordat Clubhouse toegankelijk is voor alle mensen. Ooit komt er een tijd dat de app open gaat voor Android en de invites weg zullen gaan. En hoe fijn is het als jij op dat moment al een autoriteit bent op het platform? Zo heb je een lekkere voorsprong op alle anderen.

Lees ook: 3 voordelen van Pinterest voor je bedrijf

Verschillende bekende Nederlanders en grote ondernemers zoals Bas Smit en Eelco de Boer spreken hier steeds meer over in de rooms. Zij zien hier kansen die gegrepen moeten worden. Eén van de dingen die zij continu benadrukken is het claimen van de expert status nu het zo aan het begin van het platform is.

Event inplannen op Clubhouse

Op Clubhouse kan je events inplannen voor een kamer in de toekomst. Een room maak je aan door op de cirkeltjes te klikken. Dan kom je uiteindelijk bij het rechterscherm waar je de room kunt maken.

Het leuke van deze events is dat je zelf een room kunt maken (met andere sprekers) over een onderwerp wat bij jou past. Hier kan je vervolgens in de room over gaan praten en je kan zelfs luisteraars on stage brengen om hun verhaal te doen. Op die manier krijg je een leuk interactief platform waar je enkel je stem gebruikt. Dit zorgt voor een mooie manier om nieuwe connecties aan te gaan.

Podcast met interactie

Ik ben gek op ontwikkeling en op dit platform kan je jezelf in overvloed ontwikkelen over verschillende onderwerpen. Zo is de keuze uit rooms over onderwerpen groot en variërend en kan je zo veel van elkaar leren. Hoe je op een podcast niet kan reageren met je vragen, kan je dat hier wel. Dit zorgt voor mooie interactieve gesprekken en heb je de mogelijkheid om discussies te voeren. Op deze manier leer je extra veel over een onderwerp.

Lees ook: 5 geweldige tips voor meer actie op Instagram

De meeste rooms die er momenteel zijn, gaan over onderwerpen die met ondernemen of social media te maken hebben. Hoofdzakelijk veroorzaakt omdat de ondernemers momenteel de overhand hebben op het platform. Dit zorgt ervoor dat er onwijs veel mensen opzitten waar jij als ondernemer ook iets van kan leren en dat is natuurlijk onwijs gaaf.

Daarnaast kan dit platform je uit je comfort zone brengen, want ineens spreek jij met mensen die je niet kent voor mensen die je niet spreekt. Dit zorgt ook voor ontwikkeling, want je leert nieuwe dingen doen.

Ben jij al actief op Clubhouse? Laat het me weten in de reacties!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x