Verhalen van anderen kunnen mij heel erg inspireren. Zo ook het verhaal van Nikkie, zij had als student een eigen webshop die ze wegens het succes heeft moeten verkopen en is nu een van de founders van een boekhoudprogramma. Paperdork, het bedrijf waar ik op zzp basis ook voor werk en zo kennen wij elkaar dus. Van een hekel aan boekhouding naar eigen boekhoudbedrijf, het verhaal van Nikkie.

Boekhouding - Nikkie den Dekker

Nikkie Den Dekker is 28 jaar oud en woont samen met haar vriend in Utrecht. Ze heeft een geografische opleiding gevolgd en is een aantal jaren werkzaam geweest als business consultant. Gezien ze erg creatief is heeft ze er veel dingen naast gedaan. In haar vrije tijd is ze graag bezig met interieur en fotografie. En ze heeft vier jaar lang de webshop Birambi gehad en sinds 2019 is ze bezig met Paperdork. Ze heeft zich langzamerhand steeds meer verdiept in het ondernemen en alles wat daarbij komt kijken. Naast haar baan heeft ze ook nog een opleiding tot online marketeer gevolgd. Ondertussen doet ze niks meer in de geografie maar is ze fulltime ondernemer bij Paperdork.

Zo ontstond de webshop van Nikkie

Nikkie heeft in haar studententijd samen met een vriendinnetje een webshop gehad. Ze kwamen op dit idee doordat zij op Pinterest leuke armbandjes hadden gezien en zij deze in het park met touw en kraaltjes probeerde na te maken. Voor de grap zeiden ze tegen elkaar ‘we kunnen dit eigenlijk ook wel gaan verkopen’. Dit zijn de daarna ook echt gaan doen. Binnen no-time bedachten ze een naam ontwierpen zij een logo en website en begonnen zij de webshop. Dit bleek een succes, vier jaar later hadden zij ruim 70 verkooppunten door heel Nederland en België, werden de producten verkocht door vtwonen en hadden ze een kantoortje met drie werknemers. Dit was best lastig te combineren met een bijna fulltime loondienst baan. daarom besloten zij dat het tijd was om de webshop te verkopen.

Lees ook: Stefanie van Pelt opende een seksspeeltjes webshop in april | Ambitieuze meisjes

Wijze ondernemerslessen van Nikkie

Nikkie heeft veel geleerd tijdens haar eerste onderneming, twee dingen heeft ze altijd in haar achterhoofd gehouden. De eerste wijze les is dat een professionele uitstraling ontzettend kan helpen om je bedrijf te laten groeien. Er zijn tig webshops en ondernemingen. In het begin deden ze maar wat, maar ze hadden direct een professionele branding met alles erop en eraan. Dit zorgde ervoor dat mensen dachten dat het bedrijf een stuk groter was dan in werkelijkheid. Dit zorgde voor vertrouwen bij de mensen.

De tweede wijze les is dat je uit je comfort zone moet gaan en stap op mensen af (dit kan ook digitaal!). Al die verkooppunten zijn niet uit zichzelf gekomen. Nikkie en vriendin zijn zelf concept stores gaan mailen die ze leuk vonden en dat zorgde ervoor dat ze binnen no-time avonden lang dozen zaten in te pakken. Dit geldt voor elke onderneming, benader andere ondernemers, bedrijven en mensen als je denkt elkaar te kunnen versterken. Nee heb je, ja kun je krijgen. Zo kan je op een mooie manier je netwerk en zichtbaarheid vergroten. Stuur iedereen een copy paste mail, maar doe dit wel op een enthousiaste en persoonlijke manier. Ongetwijfeld dat je dan ook een leuke reactie terugkrijgt.

Boekhouding vond Nikkie altijd vre-se-lijk

Nikkie heeft de boekhouding voor haar webshop nooit leuk gevonden. Dit was ook een van de redenen om haar webshop te verkopen. Toch is zij nu eigenaar van Paperdork, een boekhoudoplossing. Toen zij en Marc elkaar leerde kennen, hebben ze het wel eens over gehad, aangezien Marc accountant is. In hun omgeving zagen ze de boekhouding ervoor zorgde dat mensen niet gingen ondernemen. Dan vonden ze zonde, zo zijn ze samen gaan brainstormen over hoe de boekhouding beter geregeld kon worden. Dit was het begin van Paperdork.

GRATIS tips over belastingen en boekhouding? Lees dan ook mijn artikelen!

Nikkie vindt het ontzettend leuk om continu creatief na te denken over hoe ze iets complex en saais in iets simpels en leuks kunnen omzetten. Want niemand zit toch nog te wachten op al die omslachtige processen en formele (en onbegrijpelijke) taal. Minstens net zo leuk vindt ze het om al die verschillende ondernemers te ‘ontmoeten’ die nu klant zijn van Paperdork, en hun super enthousiaste reacties te horen. Een mooier compliment kun je niet krijgen, en dat geeft zoveel energie om door te gaan.

De toekomst van de boekhouding

Over vijf jaar hoopt Nikkie een kantoortje te hebben met een team aan personeel om haar heen. Een team van cijferbazen die klanten helpen vanuit hun missie en visie. De klant helpen met een betere boekhouding, op een leukere en makkelijkere manier dan die nu bekent is. Nikkie wil vooral leuke dingen blijven doen, met leuke mensen om zich heen en dat in combinatie met de vrijheid die ondernemen met zich mee brengt.

Lees ook: Amé Derks – jongste advocaat van Nederland | Ambitieuze meiden

Nog meer tips van fips

Nikkie is geen boekenworm en heeft daarom ook geen leuke boekentips. Hoofdzakelijk leert ze van de ondernemers om haar geen, als iemand iets doet waar ze meer over wilt weten dan verdiept te zich daarin door middel van video’s of blogs.

Ambitie wordt vaak in relatie gelegd met lange termijn doelen. Dat werkt voor Nikkie niet zo. Ze zit vol met ambitie, maar pint zichzelf niet vast op lange termijn doelen. Dat kan namelijk alleen maar voor teleurstelling zorgen. Haar tip: leef met de dag en geniet van alles wat op je pad komt. Maak de keuzes die goed voelen, ook als dat een andere keus is dan wat je ene paar jaar geleden in gedachten had.

Als je merkt dat je ergens energie van krijgt en iets graag wilt: doe het dan gewoon. Verdiep je erin, en ga het gewoon uitproberen. Maar doe het wel op een manier die bij jou past. Iedereen is verschillend, dus de successtrategie van die ene ondernemer kan bij jou ook keihard falen. Je komt daar alleen achter door het gewoon te doen, en gaandeweg te leren wat voor jou wel en niet werkt.

Vind jij de boekhouding ook zo’n ellende als Nikkie?

Meld je aan! ♥

* Verplichte velden
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x