De beste boeken voor persoonlijke groei in 2021

Als ik een hobby mag opnoemen dan is dat wel lezen. Zowel leuke leesboeken als boeken waar ik echt iets van kan leren. De afgelopen tijd heb ik weer aardig wat boeken verslonden die ik graag met je deel. In mijn beleving zijn dit de beste boeken voor persoonlijke groei die je gewoon moet lezen in 2021.

Als je deze boeken leest weet ik zeker dat jij een persoonlijke groei door gaat maken en meer al gaan bereiken in je leven. Ik raad het daarom ook iedereen aan om deze geweldige boeken te lezen. De boeken staan op willekeurige hier vermeldt.

#1 You are a badass

Auteur: Jen Sincero

Wil jij meer uit je leven halen, dan is dit boek echt een aanrader. In dit boek geeft Jen Sincero de manier weg hoe jij jouw leukste leven kan gaan leiden. Het boek leest super makkelijk weg en is daarnaast ook een enorme inspiratie geweest om mindset shifts te ondergaan. Ik weet zeker dat als jij dit boek gaat lezen je ook nieuwe inzichten krijgt waardoor je meer uit je leven kunt gaan halen. Dit boek geeft je het zelfvertrouwen om jouw dromen achterna te gaan en te zorgen dat ze uitkomen. En ik kan je vertellen dat dat bij mij zeker is gelukt.

#2 Nice girls don’t get the corner office

Auteur: Lois P. Frankel

Een boek die er redelijk hetzelfde uit ziet als het boek hierboven, toch is deze wel heel anders. Dit boek helpt jouw namelijk met je zakelijke successen waar te maken in de mannenwereld. Vrouwen worden vaak ten onrechte als zwak gezien en dat is onwijs zonde. Ook wij kunnen mega veel bereiken, maar in de harde zakenwereld die veelal door mannen wordt beheerst komt dat niet altijd naar voren. Dat heeft er onder meer mee te maken dat wij als klein meisje bepaald gedrag aangeleerd gekregen hebben, gedrag wat mannen niet hebben. Dat gedrag moeten we af leren. Aan de hand van heel veel tips zorgt Lois dat jij van dat lieve meisje veranderd in een goede zakenvrouw.

#3 Think and Grow Rich

Auteur: Napoleon Hill

We blijven in de Engels talige titels, maar wederom is het boek in het Nederlands geschreven. Dit boek is geschreven in 1900 door Napoleon Hill. Hij bestudeerde de manier waardoor sommige mensen super rijk werden terwijl anderen dat niet werden. In zijn boek doet hij bijzondere onthullingen over de gedachtegang van de rijkste en meest succesvolle mensen die er toen leefde. Dit boek is een aanrader als je aan je money mindset wilt werken en er klaar voor bent om rijk te gaan worden. Hoewel de tijden veranderd zijn, is de theorie nog steeds toepasbaar. Het boek is onwijs inspirerend en maakt hele mooie punten. Daarom is het ook zeker een aanrader om te lezen.

#4 Fuck it

Auteur: John Parking

Soms gaat het leven niet helemaal zoals we willen, dat is onwijs rot, maar dat is niet anders. Dit boek helpt je met loslaten, ontspannen en gelukkig zijn door heel vaak fuck it te roepen. Door fuck it te roepen kan jij je eigen weg gaan bewandelen en zo vechten voor je eigen geluk. Het voordeel van het boek is dat het onwijs leuk is geschreven en daarom ook heel gemakkelijk wegleest. Als je niet zo lekker in je vel zit is dit boek echt een aanrader om  erbij te pakken. Aan de hand van de tips in het boek roep je gewoon een paar keer fuck it tegen alles wat ervoor zorgt dat jij je rot voelt en je voelt je direct een stuk beter.

Mocht je na dit boek nog meer willen leren over de fuck it metaliteit, dan is er ook nog een deel 2. Die heb ik zelf nog niet gelezen, dus ik kan je ook niet vertellen hoe die is.

#5 De wakkere professional

Auteur: Judith Steinmeier

Over dit boek heb ik eerder al een hele uitgebreide review geschreven. Dit boek leert je hoe je jouw gedachten, woorden en daden zo kan beïnvloeden dat jij een stuk meer zakelijke impact maakt. Voor mij heeft dit boek echt voor een positievere mindset gezorgd. Zo leerdere ik welke woorden ik beter kan vermijden omdat ik dan beter over kom. Dit boek staat vol met opdrachten waardoor je de kennis die je leest ook direct kan toepassen. Dit zorgt ervoor dat de kennis beter blijft hangen en je er ook daadwerkelijk iets mee gaat doen. Lees hier de hele review.

Dit zijn de vijf boeken die ik voor nu met je wilde delen. Wees niet bang, ik blijf deze lijst aanvullen als ik pareltjes lees over persoonlijke groei. Zo wordt deze blog een mooie complete lijst met alle must reads op een rijtje.

* Deze blog bevat affiliate linkjes, dit kost jou helemaal niks, maar op die manier krijg ik een kleine vergoeding, waardoor ik deze blog nog veel beter kan maken. Je zou mij onwijs helpen om juist via deze linkjes je bestelling te plaatsen!

Wat zijn jouw aanraders als het gaat om boeken over persoonlijke groei? Laat het vooral weten in de reacties, zodat iedereen er zijn of haar inspiratie op kan doen!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x