De beste investeringen die je voor het einde van het jaar wilt doen

Investeren in je bedrijf is altijd een goede keus. Aan het einde van het jaar zou dit ervoor kunnen zorgen dat je winst omlaag gaat, waardoor je belasting bespaart. De verschillende soorten investeringen en waar je het beste in kunt investeren lees je hier.

Als je belasting wilt verlagen is het van belang om te weten dat er twee soorten investeringen bestaan. De eerste is een fiscale investering, de tweede is overige. Het is van belang om het verschil te weten, anders zal jij je winst niet op de juiste manier verlagen.

Fiscale investering

Op het moment dat je in een bedrijfsmiddel, dat langer dan één productieproces meegaat, investeert, met een waarde boven de €450,- ex btw spreken we van een fiscale investering. Denk hierbij aan een mobiel, een laptop of een machine.

Zodra je investeert in deze goederen mag je ze niet in één keer ten laste van de winst brengen, maar dien je ze af te schrijven over vijf jaar. Op het moment dat de totale investeringen in een kalenderjaar hoger liggen dan €2.400,- liggen, heb je recht op de KIA (belastingvoordeel).

Lees ook: Hoe zit het met de zakelijke mobiel? | Belastingen

Overige investeringen

Alle andere investeringen vallen onder de overige investeringen. Deze investeringen mogen wel direct in één keer ten laste van de winst worden gebracht en hierbij krijg je geen extra belastingvoordeel. Hierbij kan je denken aan de nieuwe website van je bedrijf, een belastingadviseur, een fotoshoot of een leuke cursus.

De beste investeringen

Er zijn verschillende investeringen (op beide manieren) waar jij iets aan kunt hebben. Mijn favoriete investeringen zal ik met jullie delen.

Beste belastingtips voor ondernemers krijgen op Instagram? Volg dan zeker @emmastaxlaw

Cursussen

Ik ben dol op zelfontwikkeling, zo lees ik heel veel fantastische boeken, maar die mag je helaas niet op de zaak zetten. Een andere manier om aan zelfontwikkeling te doen is door middel van cursussen. Momenteel ben ik bezig met de cursus “structureel meer tijd om te groeien” van Hashtag Lifegoals. Een tot nu toe hele fijne cursus die mijn bedrijf echt een stuk professioneler maakt.

Daarnaast volg ik ook de cursus “creëer een succesvol personal branding plan in 8 stappen” van Liona. Hierbij leer je echt alles over personal branding wat echt zo handig is voor je bedrijf.

Goede laptop

Met die nieuwe lockdown kunnen we niet meer zonder een laptop, het is letterlijk nog de enige manier hoe we mogen werken. Zelf ben ik gek op mijn MacBook Pro, maar er zijn veel meer fijne laptops, zoals Lenovo. In elke prijsklasse zal je wel een fijne laptop kunnen vinden.

Uitbestedingen

De laatste geweldige investering die je kunt doen is uitbesteden. Denk hierbij aan het uitbesteden van je belastingaangiften, zodat je weet dat deze foutloos zijn en je passend advies krijgt. Hierbij kan ik je helpen met Emma’s Tax Law.

Tijdens mijn drukke periodes besteed ik mijn zakelijke blogs uit, wat mij heel veel rust geeft. Mijn blogs worden geschreven door Daniëlle van Daniëlle Tekstcorrectie en dat doet ze geweldig. Voor alle teksten die jij in foutloos Nederlands wil, kan ik haar zeker aanraden.

Daarnaast zijn coaches en VA’s geweldig om mee te werken. Zij zorgen dat jouw onderneming nog beter wordt. En VA’s nemen heel veel werk van je uit handen.

Wat is jouw beste investering in je bedrijf geweest?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x