Emma's beleg avontuur #1

Ik begin met beleggen

Ik begin met beleggen en dat is leuk en spannend. Al jaren doe ik aan beheerd beleggen via Robeco. Maar het zelf leren beleggen trok me toch ook wel heel erg aan. Mede door de vele inspirerende accounts die ik op Instagram begon te volgen over beleggen. And so I did. En dit avontuur deel ik maar al te graag.

Kleine disclaimer vooraf: ik deel mijn eigen ervaringen. Ik gooi alles open en blood op tafel van wat ik doe. Maar neem dit niet op als advies, ik geef geen beleggingsadvies en maak keuzes die mij goed lijken. Wil je zelf ook beginnen met beleggen? Lees jezelf goed in en bedenk zelf wat je doet, doe anderen nooit na.

Peaks

In april besloot ik een Peaks rekening te openen. Met wisselgeld kan je op deze manier beleggen. Een geweldige en laagdrempelige manier om met beleggen te beginnen. Met de code EMMADPBMK krijg je zelfs de eerste €5,- helemaal gratis. Peaks is relatief best duur, maar wel erg mooi om mee te beginnen. Kennis is niet nodig, omdat je hier rook aan beheerd beleggen doet.

Omdat ik verschillende vragen kreeg of ik Peaks wel wilde delen, neem ik Peaks toch mee in dit overzicht. Momenteel heb ik €510,41 waarvan €25,70 (15,6%) rendement.

Bux Zero

En toen keken we voetbal, bij Skere Student had ik Bux Zero al enkele keren voorbij zien komen. En ja toen keken we dus voetbal en kwam de reclame van Bux Zero voorbij. Toen besloot ik via haar link een account aan te maken, want dan kregen we beiden een gratis aandeel. Hoe leuk is dat?! Dus ik dat account aangemaakt. Ik kreeg een Aegon aandeel, prima. Bas kreeg ik zo gek om via mijn link een account aan te maken en toen zat ik al op 2 Aegon aandelen. Super tof.

Via vinted verkoop ik veel kleding en dat geld besloot ik in Bux Zero te stoppen. In het totaal is dat nu €131,52. Verder heb ik een keer mijn link in mijn story gedeeld en één geweldig persoon heeft mij daarmee een aandeel gegeven ter waarde van $130. Je wilt niet weten wat voor happy dansje ik heb gedaan toen ik dat zag. Ja mensen ik word zo onwijs blij van die dingen. Dus onthoudt dat even als je je nog wilt aanmelden bij een platform.

Lees ook: Waarom jij ook gezond geld (goud) wilt hebben | Financiën

Mijn portefeuille

 1. Aegon, 2 aandelen, waarde: €8,34
 2. Air France-KLM, 6 aandelen, waarde: €33,42
 3. Deutsche Lufthansa, 1 aandeel, waarde: €12,67
 4. EU Banking Sector ETF, 3 aandelen, waarde: €37,01
 5. EU Dividend ETF, 1 aandeel, waarde: €19,08
 6. EU Top 600 Index ETF, 1 aandeel, waarde: €40,70
 7. Heineken, 1 aandeel, waarde: €81,36
 8. Post NL, 1 aandeel, waarde: €3,63
 9. Shell, 1 aandeel, waarde: €17,36

Ik heb aangekocht wat ik zelf leuk vond om te gaan kopen. Onder de meeste aandelen zit weinig onderbouwing voor mijn keuze. Air France-KLM is een goedkoop aandeel die lekker aan het stijging is, dus vandaar dat ik er daar een paar van heb gekocht. Verder wilde ik een aantal ETF’s omdat dit minder risico met zich meebrengt dan de losse aandelen.

Wil jij ook beginnen met beleggen in aandelen? Meld je aan via deze link en krijg een gratis aandeel cadeau.

Begin met beleggen

Mijn begin was een combinatie van gewoon doen, het boek blondjes beleggen beter (aanrader) en veel blogs. Daarnaast heb ik het geluk dat ik me al in een omgeving begeef waarin veel hiermee bezig zijn. Maar mijn tips is: begin met beleggen, lees je in en doe het gewoon. Gaande weg leer je toch wel het meeste


  Het boek kost €20,- de prijs die je ziet is een leuk grapje van bol.com, maar staat ook niet op de website gelukkig.

  Ben jij al bezig met beleggen? En zoja wat is jouw beste tip voor mij en iedereen die dit leest? Laat het me weten in de reacties! 😀

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  1
  0
  Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x