Onlangs mocht ik op een super leuk netwerk ontbijtje komen bij Baker & Moore. Ik bel dol op deze broodjeszaak en vind hier lunchen dan ook een feestje. Ontbijten had ik hier nog nooit gedaan, maar wat een verwennerij was dit zeg. Het was een ontbijtevent speciaal, omdat we in de dagelijkse drukte soms vergeten te ontbijten en dit terwijl het zo belangrijk voor je is.

Mr Baker goes Asian sandwhich

Op Instagram zie je ze vaak genoeg voorbijkomen, die overheerlijke ontbijtbowls. Toch is de stap op een half uur eerder uit je bed te komen om zo’n bowl te maken nogal groot. Heel begrijpelijk, want ik maak er zelf ook nog amper tijd voor vrij. Ondertussen heb ik een nieuwe oplossing gevonden, bak gewoon heel veel bananenbrood muffins, pak er eentje in de ochtend uit de koelkast en viola, je ontbijtje is klaar. Kopje thee erbij en het kost weinig moeite. Toch is het soms ook goed om er wat meer bij stil te staan.

Ontbijten bij Baker & Moore

Met elke allergie weten ze hier wel rekening te houden, zo kon ik ook dit keer weer heerlijk smikkelen van een lactose vrij ontbijtje.

Ons ontbijt bestond uit drie gangen, het werd belangrijk gevonden dat we de tijd namen om goed te ontbijten. Nou dat is zeker gelukt met een drie gangen ontbijt.

Lees ook: Nieuwe zomer 2019 kaart bij Baker & Moore

3 gangen breakfast

Gang 1 bestond uit een heerlijke yoghurt in een glas met als topping granola, banaan, hazelnoot en framboos. Daar kregen we een heerlijk sapje bij, de clean yellow juice.

Gang 2 bestond uit the award winning Baker goes Asia. Wat een verrukkelijk broodje is dit zeg, ik snap wel waarom deze een award heeft gewonnen voor de lekkerste sandwich. Dit was echt smullen.

Gang 3 bestond uit een proeverij van lekkere gebakjes van Sue en Rose & Vanilla. Als er iets niet lekkerder is dan deze raw en vegan gebakjes dan weet ik het ook niet meer.

Bekijk hier de menu kaart voor nog meer lekkers.

Hierom is ontbijten zo belangrijk voor je

Vaak wordt er gezegd “het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag”, dit komt omdat het de eerste maaltijd is na een deel van de avond en de nacht. Als je wakker wordt, is de kans groot dat je al 10 uur niks hebt gegeten. Je lichaam heeft de energie van 10 uur geleden al verbrand en heeft nieuwe energie nodig. Op werk/school wil je je immers goed kunnen concentreren en daar zorgt een goed ontbijtje voor. Hiernaast zorgt een ontbijtje ervoor dat de spijsvertering weer op gang komt.

Lees ook: 5 leuke en lekkere tips om Dordrecht te ontdekken

Mensen die het ontbijt overslaan zijn eerder geneigd om in de loop van de ochtend ongezonde dingen te gaan eten. Het overslaan van het ontbijt leidt daarom ook tot veel andere ongezonde gewoontes, zoals veel snoepen, snacken, roken of alcohol drinken. Dat snoepen en snacken is slecht omdat het kan leiden tot overgewicht en uiteindelijk diabetes type 2 kan veroorzaken. Iets wat je echt niet wilt hebben.

Tips voor een betere ontbijtgewoontes

Het is logisch dat je slaap je heilig is en je daarom wat minder toekomt aan een goed ontbijtje. Gelukkig zijn er zoveel oplossingen zodat jij niet hoeft te zoeken naar een goed excuus.

  1. Zorg ervoor dat je een voedzaam ontbijt neemt, een goed voorbeeld hiervan is havermout.
  2. Neem de tijd om even rustig te ontbijten en te bedenken wat je daadwerkelijk aan het eten bent. Heb je thuis geen tijd, doe dit dan rustig in de trein of als je op school/werk aangekomen bent.
  3. Kies hartig over zoet. Als je begint met een ontbijtje vol met suiker is de kans groot dat je sugarcravings krijgt gedurende de dag en dat is zonde. Als je zorgt dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, heb je ook een verzadigder gevoel.
  4. Moeite met eten in de ochtend, neem iets kleins en luchtigs zoals een bakje (plantaardige) kwark. En vermijd koffie, dit remt de eetlust alleen maar. Ook is het beter om voor je eten wat te drinken dan erna, dit remt de spijsvertering namelijk af.
  5. Geen tijd om de keukenprinses te spelen in de ochtend? Maak je ontbijtje dan alvast klaar de avond ervoor. Zo kan je langer in bed blijven, maar heb je wel een lekker ontbijtje de volgende morgen.

Bedankt Ileenja voor de mooie foto’s die je van me hebt gemaakt en de uitnodiging. Bedankt Baker & Moore voor dit lekkere event. Bedankt aan de deelnemers van de goodiebag voor de lekkere producten. Aspire Drink, Allenbrands Gourmet Popcorn, Booij kaasmakers, Bites we Love en Bussing brood.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x