Verhalen van anderen kunnen mij heel erg inspireren. Zo ook het verhaal van Francis. Vanaf haar studentenleven was ze al ambitieus. Nu ze moeder is, is ze dat nog steeds.

Francis, mama ambitieus

Even voorstellen

Hallo! Ik ben Francis (34), getrouwd met Jeffrey en mama van Ize (5) en Luke (3). Ik ben een leergierige dame die altijd weer iets nieuws wilt ontdekken en leren. Om die reden ben ik ook 2 jaar geleden mijn blog gestart. Ik wilde graag weten hoe je een website maakte en ontdekken hoe alles werkte. Nooit gedacht dat ik het bloggen zo leuk zou vinden! Naast het moederschap en mijn gezin werk ik nog 32 uur voor een grote brouwerij.

Je had al een ambitieus studentenleven, wat deed je dan?

De vraag ”wat deed je niet” was denk ik korter geweest. Vanaf de start van mijn studentenleven was ik al ambitieus. Ik pakte werkelijk alles aan. Als ik daar nu aan terug denk vraag ik me weleens af hoe ik het allemaal heb kunnen doen. Op mijn 21e ging ik naar het HBO, ik studeerde levensmiddelentechnologie. Daarnaast volgde ik nog een MBO opleiding tot allround zweminstructeur. Een aantal avonden per week ging ik er ook graag op uit met vrienden. De uitjes en de opleidingen moesten natuurlijk ook gefinancierd worden, daarom werkte ik naast de studies ook nog ca. 30-40 uur in de week. Zwemmen was mijn passie en ik trainde ook nog 2 uurtjes in de week bij de zwemvereniging waar ik bij zat. 

Lees ook: Amé Derks – jongste advocaat van Nederland | Ambitieuze meiden

Hoe heb je alles weten te combineren met elkaar?  

Dat vraag ik me tot de dag van vandaag ook nog steeds af. Want je zou denken dat ik in die tijd nog thuis woonde maar ik had op dat moment een klein appartementje voor mijzelf. Het geluk is, als je er weinig bent maak je ook niet veel vies maar het huishouden gaat natuurlijk ook gewoon door. Net zoals de was en elke avond voor jezelf koken. Daar was ik dus niet zo goed in, ik kan niet zeggen dat ik in die tijd gezond at. 

Wat is de prestatie waar je tot nu toe het meest trots op bent?  

Dat ik alles gehaald heb met geweldig punten maar ook genoot van de tijd. Niets heeft als een last gevoeld en deed alles met plezier. Voor een student was ik enorm rijk, ik had een eigen appartementje en kon gaan en staan waar ik wilde. Ik had zelfs een eigen autootje. Ik heb denk ik wel geluk gehad dat ik alle stof me snel eigen kon maken waardoor ik niet uren in de studieboeken hoefde te zitten. Al moet je alle stage uren gewoon draaien natuurlijk. Maar het meest trots ben ik vooral omdat ik niets uit te weg ben gegaan en mijn gevoel heb gevolgd. Die ambitie is er nog steeds.

Lees ook: Patrycja Skrzypek – Failliet bedrijf in Polen naar rijkdom in Amsterdam | Ambitieuze meiden

Als je een boek mag aanraden die gaat over ambities, welk boek zou dit dan zijn? En waarom is dit boek in jouw ogen een aanrader?  

Heel eerlijk heb ik weinig van deze boeken gelezen. Ik luister sneller een podcast. Aanrader: leven zonder stress van Patrick Kicken.

Wat is de tip die je aan elk ambitieus meisje wilt meegeven die dit artikel leest?  

Het gevaar kan zijn dat je té veel op je vork gaat nemen en dat je het graag perfect wil doen. Dat is mij ook overkomen na de geboorte van mijn zoontje. Het was een erg zware tijd maar ik wilde ook niets laten vieren. Dat is erg moeilijk geweest. Op een harde manier heb ik geleerd dat niet alles meteen hoeft en het niet erg is om er extra tijd voor te nemen. Wat ik op de harde manier heb moeten leren geef ik nu graag als advies mee: blijf naar je gevoel en je lijf luisteren.

Jezelf willen blijven ontwikkelen is naar mijn mening ontzettend goed voor je. Niet omdat je slimmer wilt worden, dat totaal niet. Zo heb ik via youtube mijzelf leren haken en breien. Op dit moment heb ik helemaal fan van planten en kijk ik veel filmpjes over de verzorging ervan. Ik ben nieuwsgierig naar wat ze nodig hebben en waar ze het liefste staan in huis.

Ben jij ook al vanaf je studentenleven ambitieus of begon dat pas later?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x