De beste affiliate programma's die jouw geld opleveren

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen op social media. Een van deze manieren is door affiliate links te gebruiken. De affiliate programma’s die veel gebruikt worden deel ik graag met je!

Via social media en een blog kan je op verschillende manieren geld verdienen. Naast betaalde samenwerkingen bestaat ook de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende affiliate programma’s.

Wat is affiliate marketing

Om bij het begin te beginnen, starten we met uitleg over affiliate marketing. Affliciate marketing houdt in dat je betaald krijgt wanneer mensen iets kopen via een link die je plaats. Een voorbeeld hiervan is de onderstaande link van bol.com. Indien dit boek (of iets anders via deze link) gekocht wordt via bol.com krijg ik daar commissie op. En jij (de koper) betaald daar helemaal niks extra’s voor, je merkt het niet eens, maar mij maak je er heel blij mee.

Bij welke affiliate programma’s kan jij je aanmelden?

Er zijn verschillende programma’s waarbij jij je kan aanmelden. Er zullen er vast meer zijn dan deze, maar ik heb met deze platformen goede ervaringen.

  • Het partnerprogramma van Bol.com
  • Awin verschillende grote merken zitten hierbij aangesloten
  • Daisycon verschillende grote merken zitten hierbij aangesloten
  • LinkPizza indien je niet bent aangemeld voor een bedrijf zet de LinkPizza plugin hem automatisch om in een affiliate link. Daarnaast hebben zij ook samenwerkingen voor blog/Instagram
  • BrandBassador een samenwerkingsplatform waar je commissies kan verdienen.

Lees ook: De beste samenwerkingsplatformen voor Influencers

Mijn affiliate programma’s die ik veel gebruik en hoe

LinkPizza is een eenvoudig programma om je gebruiken in een blog. Je voegt een link toe en indien hier een affiliate link van gemaakt kan worden, zet de LinkPizza plugin deze automatisch om in een affiliate link. Dit werkt voor mij erg makkelijk en daarom maak ik daar veel gebruik van. Meld je vooral aan via deze link als je hier gebruik van wilt maken, dan gun je mij namelijk €5 en dat zou ik super onwijs lief vinden en mega waarderen.

Bol.com probeer ik zoveel mogelijk in mijn posts te verwerken op de manier die ik hierboven heb laten zien. Door passende producten van bol.com in een post te verwerken dit geld opleveren. Deze links zijn ook bruikbaar op social media, zoals in een Instagram story of een Pinterest pin.

Lees ook: De fijnste pr bureaus om mee samen te werken

Van Awin en Daisycom maak ik zelf weinig gebruik, dit komt omdat ik LinkPizza voor mijn blogartikelen net zo makkelijk vind, liever lui dan moe. Deze links zijn wel perfect voor social media zoals Instagram stories of Pinterest pins, maar hier heb ik nog geen gebruik van gemaakt.

BrandBassador vind ik een heel fijn programma, hoofdzakelijk gebruik ik dit op Instagram. Je kan hier zowel samenwerken als geld verdienen voor middel van affiliate links. Daarnaast kan je een team opbouwen en door middel van dat team verdien jij extra geld. 20% van hun verdiensten krijg jij zonder zij er minder voor krijgen. Kom jij in mijn team?

Let op, met alle inkomsten die jij verdiend ben je belasting verschuldigd. Indien je niet ingeschreven bent bij de KVK vallen deze inkomsten onder Resultaat overige werkzaamheden. Lees in dit artikel hoe het zit met deze inkomsten.

Maak jij al gebruik van affiliate marketing voor je blog of social media?

5 1 stem
Artikelbeoordeling
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x